AHLI FALSAMPAH

Tags

entry dikala hati berasa sangat sakit..maka secara automatik diri menjadi seperti ahli falsampah hehehe..

Assalamualaikum..
Mencintai seseorang, diri ini perlu jadi sebaik baik pasangan yang dia inginkan. kadang kadang, kita mahukan dia jadi kawan kepada kita. korang tahu apa makna jadi kawan kepada kekasih kita sendiri? ya, kita kena berbicara dengan dia ibarat tiada sempadan, tiada apa yang perlu disorokkan, jadi diri sendiri. itu namanya kita menjadi kekasih dan sahabat buat dia. 

cinta pada manusia itu sakit, pedih dan melalaikan..tapi mereka pun tak mampu menahan diri mereka dari mencintai. aku juga tak mampu menahan dari mencintai walaupun diri sendiri selalu diingatkan untuk tidak mencintai seseorang itu dengan sesungguh hati. kalau boleh letak lah sempadan supaya kau tidak akan rasa sakit sangat bila kecewa nanti. 

sebab manusia itu rapuh. aku lemah. dan cinta itu parah. kadang kadang menyakitkan. 

dan pada akhirnya..aku sedar bahawa jika saja kehadiran cinta sekadar untuk mengecewakan aku..lebih baik cinta itu tidak pernah hadir.. dan aku membuat keputusan. I don't need approval from man, what I need to do is cry out to God everyday to help me be who HE wants me to be. 

aku suka lagu ni. liriknya sangat ikhlas. 





KISAH DONGENG
Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :