.

.

GSTT pon cikgu gak!!!


di sini saya nak membongkar segala perbuatan guru guru terhadap guru juga tp bukan la guru seperti guru guru lain di mana guru itu dipanggil GSTT atau pun guru sandaran tak terlatih. 


hah paham?
hadoi.cikgu pon buruk perangai nye..huh..nak buat camne.sume manusia di donia ni tak la sempurna manee!


ni la antara kekejaman guru2 tetap terhadap guru2 yg tidak tetap seperti GSTT.haku?haku adelah GSTT.tak caye?tak caye?tak caye takpe.ai tau muka ai awet muda.lalalala~dush sebijik!


nape cikgu?gstt pon guru jugek..ini tidak adil!!!


1. bila time exam,sepatotnya la they all yg kene buat soklan.ectely mmg rumit pon buat soklan,Kerana?kau kene pilih soklan tul2 menepati citerasa dan silibus terkini,pastu kau kene pegi buat pengesahan kat ketua panitia.pastu kan kau kene antar lak kat kerani utk fotostat byk2.pastu kau kene stapler,kau kene tu kau kene ni.bla bla bla.tp they all kejam.they all pass sume keje tu pd GSTT.tp sapa dpt name?mereke jua!hadoi sonot tul la!


2. tgh blur2 kat perhimpunan.tetiba lak name kau kene naik pentas utk uat ucapan padehal tugas tu guru lain punye.tak ke hangin satu badan?kalau kene kat orang2 yg ade heart attack,mau meninggal di tempat kejadian.nerves okay.walaupun dpn students2,tapi kau tak prepare pape tup tup amik kau nama kau naik uat ucapan skng!hah.tak ke mcm hell?






3. bile time cikgu2 mc lar,cuti kawen la,cuti beranak la,cuti muntah2 la,hadoi mcm2 cuti la kan.tak kisah la kan.tapi sapa yg kene ganti kan tpt dorang bila time kelas dorang tu?hah..sapa?sapa??kami kami kami dan kami.jeling maut nih...yela almaklum la..GSTT takde keje lain.keje kami buatkan keje dorang,gantikan masa dorang ngajar,yela..kan..well kami kan takde keje lain!!bagi la lagi!takkan tu je kot!!


ectely bukan tu je okay.banyak lagi.tapi haku taknak la jadik kan entry ni tempat melampiaskan nafsu ngumpat serakah semata2.haha.so afdal la tu ye tak?


pape pun..yg lagi kejiiii u all nak tau!!!?nasib kawan haku yg sama GSTT mcm haku nih..kene terminate perkhidmatan serta merta..maksodnye adalah,kau kene berenti on the spot la.yela kan..GSTT ni if u all nak tau,tempoh perkhidmatan adalah satu tahon only!tapi dlm masa satu tahon tu kan,u all leh kene kick bila2 masa jika tak diperlukan.ha gitu la lebey kurang.so kawan haku ni hangin satu bdan skit lg nak hangit..mana taknya..gara2 mulut dye yg melawan cikgu2 tetap tu..taknak buat keje dorang,so dye ni terus laa kene terminate.ha gitu la kuasa veto cikgu2 tetap dan kekejaman israel thadap kami.sobs.


okay la.berat bahu kiri ai.hahah..stopp!!


assalamualaikum. 
hik.
2 Komentar untuk "GSTT pon cikgu gak!!!"

hmm paham..mcm tu jugak la sikap segelintir pegawai ptd bila budak2 kontrak masuk..padehal, sama2 ada degree, sama2 umur sama..cumanya diorang bernasib baik sikit je dpt jadi permanent..haih la gomen..eksen ek?

tu la pasal nad...padehal klu dorang terer sgt mengajar..ai tgk result student dorang ramai je fail!!so nape layan we all camni!huh...tak adil..tp nak uat camne...biar la..huhu..redho

Back To Top