.

.

pelajar-pelajar suka ke jaga kebersihan?

semalam meeting.meeting je boring..bila boring je meeting.kekekek.


meeting dari unit kebersihan.dalam meeting tu pengerusi cuba untuk mengadakan macam-macam program untuk sekolah maintain bersih,ceria dan yang sewaktu dengannya.sekolah bagi peruntukan untuk belikan alat-alat macam penyapu,bakul sampah,penyodok dan bla bla lagi la.each class will be provided.so dont worry be happy.


lepas tu,cikgu-cikgu dikehendaki mematuhi jadual yang dah pun siap,iaitu jadual meronda setiap blok di kawasan sekolah tu.lepas tu buat pantauan sama ada blok tersebut bersih ke tak ke, tunggang langgang ke macam tongkang pecah.jadi itu tugas kamu ye cikgu.


so fine.usaha murni perlu la sokong kan?sekolah ku syorga ku kan?KE?kekeke.
tapi yang menjadi persoalan di benak dan hati sanubari aku sekarang ni,adakah pelajar itu sendiri faham akan usaha yang kami nak buat ni?kau pantau la berapa kali sehari pun.kau bekalkan la penyapu atau lori sampah sekali pun..tapi kalau atitude mereka masih di takuk yang hell..tak jadi apa la.pelajar sesi petang mengadu pelajar sesi pagi rosakkan peralatan dan board kenyataan.yang sesi pagi pula menuduh pelajar sesi petang.jadual kebersihan ada,tapi tak pernah ikut.jadiks..apa guna nya peralatan yang dibekalkan semua tu?

selagi pelajar-pelajar tidak mahu mengubah atitude mereka untuk manjaga kebersihan,kami guru guru tak boleh buat apa-apa.!

sampai bila ?

last2 aku buat kamu pondok..belaja la kat situ.hoho.
1 Komentar untuk "pelajar-pelajar suka ke jaga kebersihan?"

memangla....tp kalu xusaha ke arah 2 manakan dapat atitudnya..pk2 kan la

Back To Top