.

.

TIPS : kucing kau murung?

kucing murung?bukan sebab kucing tu datang bulan okay.mane lak nak dpt pamperz kucing.haha

okay.baru2 nie aku borak2 ngn kawan aku yg cite2 nak jadi dokter haiwan.okay.so dye de citer skit2 pasal kucing ni.dya kata kalau kucing kau murung je..bukan pe sebab sebelum ni kucing kau happy gedik super duper yummy tul..tp tetibe jadi mcm murung nak matiks.so apa kau nak buat?

1. tgk je kucing tu..
2. bg panadol kat kucing tu
3. buat bodo je atau buat2 tak nampak
4. lagi keji kau trus tikam dye sampai mati.

ok.bukan gitu ye carenya.ai tak ajar care gitu.senang je.kucing ni semulajadi dilahirkan gediks dan manja plus aktif super duper la aku ckp kat korang ok.so if kucing kau tetiba lak murung kan..kau kene tau..dan yakin..bahawasanya kucing ngko tu DEMAM..

 first skali klu kucing kau murung..ko rasa dahi dye..panas n suam2 kan..


kau slimut kan mcmne skali pun..dye takkan pulih punye


see..kan aku da ckp..murung mcm ni mesti something happen!putus cinte?takkan kot.

so jadiks nye..pe tgu lagi.ngko ingat ngko sakit demam je leh g klinik??sile la anta kucing ngko tu g klinik haiwan berhampiran.murah je.klu klinik swasta,,harga enjektion cume rm25.klu hspital kerajaan lgi murah gile rm10 je.jadiks apa tgu lgik?tgu kucing tu matik baru nak anta ker??


taraaa...see..dalam masa satu hari selepas enjektion..trus sihat..mata bulat gitu...*scene tgh serang hendap rama2* 

anak gembira,ibu bahagia!!
tolong menolong amalan mulia..
dalam binatang tiada manusia.dalam manusia ada binatang.

tetibe teringat ayat ni.hihi.
babai

p/s 3 entry trus aku update arini..meroyan kah?
5 Komentar untuk "TIPS : kucing kau murung?"

kucing aku pun tengah murung. ntah apahal. makan nak, bila bagi, tanak lak.

kucing sy pon same.
murung...
esok nak hantar hospital veterinar..
hope everything would be alright...

sy pun sama..
pikachot sy pun murung sgt..
esok nak bwk dia ke hospital veterinar..
sdih sgt..

Kucing sy ilg dlm mse 3 ari.blk cdera luke2..pastubwk g vet..luke da k dy jd murung..bwk g jmp vet kte kurg vit..bg ubt..tp smpi skg dy mrung..myrok je..mkn pn xkuat cm dlu..np Ea..sdih tgk meme cm 2..huhu

Back To Top