10 GEJALA DIABETES MELITUS YANG PERLU ANDA WASPADA

10 GEJALA DIABETES MELITUS YANG PERLU ANDA WASPADA


Setiap penyakit kronik termasuk diabetes, selalunya akan menunjukkan gejala awal dan symptom Untuk member signal kepada kita bahawa tahap kesihatan kita dalam keadaan yang tidak baik. Bagi mereka yang menghidapi diabetes mellitus, terdapat 10 gejala yang perlu kita waspada. Jangan ambil ringan ye. Jom kit abaca apa gejala tersebut 


  1. Sering buang air kecil terutama pada waktu malam
  2.  Cepat merasa lapar dan dahaga
  3.  Berat badan menurun tapi nafsu makan meningkat.
  4. Cepat merasa lelah, mudah penat dan mengantuk
  5.  Mudah tumbuh bisul dan lambat sembuh
  6.  Gatal gatal terutama pada bahagian luar alat kelamin
  7.  Tidak boleh duduk lama, mudah terkena semut semut atau pun kaki kebas
  8.  Keinginan sex menurun
  9. Penglihatan menjadi kabur, kerap bertukar kacamata
  10. Ibu yang diabetes akan melahirkan bayi lebih dari 4kg beratnya

Jadi, jika anda merasakan bahawa diri anda atau pun orang yang anda saying, ada lebih dari 3 gejala di atas, cepat cepatlah bawak mereka Untuk membuat pemeriksaan kesihatan. Jika hasil pemeriksaan tersebut menunjukkan bacaan gula yang tinggi dalam darah, jangan mudah panic ye. Walaupun diabetes akan kekal dalam diri anda, masih ada lagi ikhtiar Untuk bantu menurunkan paras gula dalam darah.

Pernah dengar vivix hebat dalam membantu menurunkan bacaan gula dalam darah? Vivix boleh bagi harapan kepada pesakit diabetes? Kalau belum pernah dengar, sila google review tentang vivix. Bukan sahaja kanser, malah pesakit diabetes pun mula mendapat satu harapan baru Untuk masalah mereka.

KENAPA VIVIX BOLEH BANTU TURUNKAN PARAS GULA?

Hasil kajian yang menelan belanja sehingga beribu-ribu dolar, oh, sampai bilion rasanya, Shaklee telah menghasilkan satu formula ajaib, dari kajian 2006, dan terciptalah Vivix Shaklee. Memang best. Kenapa vivix ini sangat istimewa ? Korang boleh baca entry sebelum ini, tapi fakta di bawah memang hebat .
1. Manusia menjadi tua kerana 4 faktor, dan salah satunya ialah faktor DNA itu sendiri, makin lama, DNA makin rosak, ianya membuatkan kita makin tua. 3 faktor lain pula menyebabkan badan kita akan diserang pelbagai penyakit seperti sakit jantung, nyanyuk, sakit sendi, diabetes dan macam-macam lagi.
2. Salah satu jenis Polyphenol, yang dipanggil Resveratrol, memang sangat bagus, dalam ujian makmal membuktikan DNA lebih kuat dari kerosakan dengan mengamalkan resveratol. Wanita yang bersalin, bila ambil vivix, luka akan cepat sembuh
3. Bahan-bahan dalam Vivix ini semestinya sangat hebat, salah satunya tentulah Anggur muscadine, memang kita tahu Anggur adalah makanan yang berkhasiat yang telah disebut dalam Al-Quran.

BETUL KE VIVIX MAHAL?

Seringkali kita dengar keluhan mereka mengatakan vivix itu mahal. Ok. Saya tak kata semua orang kata vivix mahal. Hanya segelintir saja. Mungkin golongan yang segelintir ini masih tak Nampak lagi perbandingan harga vivix dengan kos perubatan pesakit diabetes mellitus. Dalam akhbar sendiri dah banyak cerita tentang bebanan kos perubatan bagi pesakit diabetes yang melangkaui puluhan ribu bagi setiap pesakit. Bagi mereka yang ambil insurance, mungkin selamat, tapi jumlah perlindungan insurance mungkin tak dapat nak tanggung sepenuhnya kos perubatan. Ada limit kan? Bagi yang takde insurance? Seratus peratus kos perlu ditanggung oleh diri sendiri. Sedih kan..

Berbanding kos perubatan yang gila tinggi pada harini, vivix sebenarnya adalah ikhtiar yang tersangat sangat murah. Hanya RM500 sebulan, mampu menurunkan bacaan gula, dan mempercepatkan proses penyembuhan luka. Di mana ada pesakit yang sudah dipotong kaki atau jari, luka akan cepat sembuh dengan vivix. Kalau kaki dah kena potong sebelah, jangan berhenti berharap Untuk sembuh ye. Takut nanti kaki kedua pula yang bakal dipotong.


CARA MEMBUAT PEMBELIAN VIVIX UNTUK DIABETES


CARA 1
Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan
CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.
IsmaLyeza
ig @almaricantikbyisma
Email: ismalizayahya86@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :