.

.

IKHTIAR PALING MURAH UNTUK PESAKIT DIABETIS




Makin lama makin ramai customer tunjuk feedback lepas ikhtiar minum VIVIX. Customer yang ada diabetis terutamanya. Masa awal awal deal dengan customer tu, siap dorang bagi gambar lagi. Memang ngeri la lagi lagi diabetis yang dah sampai tahap kena potong potong ni. Customer siap ada yang cakap, "ini la satu satunya ikhtiar paling murah untuk pesakit diabetis!"


TESTIMONI 1
"Alhamdulillah mak saya minum vivix tu berkesan! Badan dah tak letih dan lesu macam dulu"





TESTIMONI 2
"yang untuk luka kencing manis tu, kan memang teruk sampai tapak kaki separuh kena toreh untuk buang nanah. hari hari kena pergi cuci dekat klinik. Lepas minum vivix dalam 3 minggu luka tu ada lagi besar duit 50sen je dah..sekejap je dah okay. Impressifff sangat!

Nak bagi gambar tak berani dulu tapi serius daripada separuh kulit kaki takde, siap nampak tulang doktor toreh untuk buang kulit yang infection"








APA ITU DIABETIS? 

Keadaan dimana paras gula dalam darah melebihi paras normal (selalunya dikaitkan sebagai metabolic disease) Terbahagi kepada dua sebab:

1. Pankreas tidak dapat menghasilkan insulin --> Type I diabetes
--> memerlukan suntikan insulin
--> selalunya diwarisi (sebab tu kadang2 Type I diabetes ni terjadi di kalangan kanak2)

2. Sel tidak dapat menggunakan insulin yang telah dihasilkan oleh badan untuk mencernakan gula (either sebab jumlah insulin yang dihasilkan tidak cukup, atau sel badan / receptor tidak mampu menggunakan insulin yang telah dihasilkan) --> Type II diabetes
--> selalunya disebabkan oleh gaya hidup (juga diwarisi)
--> control dengan diet change / ubat. Tidak semestinya memerlukan suntikan insulin (tapi kadang2 suntikan insulin pun penting)

Symptom biasa diabetes --> kerap buang air kecil
--> kerap lapar
--> kerap haus

KOMPLIKASI JANGKA PANJANG (JIKA TIDAK DIRAWAT)

- sakit jantung
- renal failure
- diabetic retinopathy
- diabetic ketoacidosis

APA FUNGSI INSULIN?

- hormon yang mengawal jumlah gula yang diserap dalam darah
- dihasilkan oleh beta-cell jika paras gula dalam darah bertambah

Alternative treatment (selain ubat doktor):

-ada macam2 yang saya jumpa. Antaranya acupunture, kaedah ayurdevic dsbnya.

IKHTIAR DARI SEGI SUPPLEMEN

1. ALA / GLA: antioksidan, membantu mengurangkan sakit untuk pengidap diabetic neuropathy dan membantu mengurangkan insulin resistance
2. Chromium: membantu meningkatkan glucose tolerance
3. Coenzyme Q10: bantu metabolisma karbohidrat
4. Magnesium: kekurangan magnesium dikaitkan dengan gangguan penghasilan insulin, seterusnya meningkatkan insulin resistance
5. Biotin: meningkatkan aktiviti enzim glucokinase (untuk pencernaan glucose)
6.Vit B6: membantu meningkatkan glucose tolerance
7. Vit B12: membantu cell untuk berfungsi secara optima (terutamanya nerve cell)



APA KAITAN DENGAN REVESTEROL?

- revesterol membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol dan darah tinggi, serta membantu untuk improve human body response to insulin
- kebanyakan kajian yang dijalankan adalah keatas Type II diabetes. (tak jumpa for type I diabetes, tapi kena ingat, type I diabetes ialah sebab pankreas tak dapat hasilkan insulin)


Sebotol vivix tak mahal jika dibandingkan dengan kos perubatan hospital yang makin tinggi sekarang. So tepuk dada tanya la selera :) 

NAK DAPATKAN VIVIX UNTUK DIABETIS? 
Follow my IG! @shakleebyisma
0126716961
atau klik ORDER NOW untuk ketahui cara2 order. MUDAH JE KAN?

http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html
1 Komentar untuk "IKHTIAR PALING MURAH UNTUK PESAKIT DIABETIS "

kencing mansi memang menakutkan.. sebab boleh membawa kpd penyakit2 yg lain pula.. seeloknya cegah awal2 kan... :)

Vivix best dan sedap..!

Back To Top