.

.

IRINE HUMAIRA

Assalamualaikum

Pejam celik pejam celik dah masuk 4 bulan umur Irine Humaira. Dah besar dah anak mama! Rasa macam kejap je masa. Esok tau tau dah pergi tadika ikat rambut toncet! 

Tak ada nak cerita pun. Cuma nak berkongsi pasal kehidupan sekarang. Terima kasih Allah sebab beri rezeki anak seawal ni. Diberi suami yang penyayang. Keluarga mertua yang baik..alhamdulillah sesungguhnya Dia adalah perancang segala galanya..



Irine Humaira sekarang dah tak sama macam masa umur dia sebulan dulu. Bayi memang cepat berubah. Setakat ni kalau orang tanya anak meragam tak? Berjaga malam tak? Saya senyum jela sebab irine tak pernah meragam waktu malam. waktu tidur dia tepat pukul 830 malam. Bangun pagi pukul 7. Berjaga malam tak pernah contoh macam merengek ke..taknak tidur ke..menangis ke..tak pernah pun. Kalau pindah rumah baru, maybe jiran pun tak tahu pun ada baby sebab tak pernah dengar baby nangis malam. 


 Sangat gugurl kan? Tidur pun nak pakai reben!

Kalau malam irine memang direct feeding dengan saya. Itupun posisi sambil baring. Jadi memang takde masalah nak bangun duduk dan menyusukan. Sebab irine pilih untuk menyusu sambil baring. Thanks sebab tak menyusahkan mama. Kadang kadang dia bergerak tengah malam means dia nak susu. Lepas mengiring sambil direct feeding..sambung tidur. Dalam satu malam tu adalah 3 kali dia mintak susu mama dia. Hehe.

Tak dapat bayangkan kalau saya tak mampu nak direct feeding pada irine. Mesti tengah malam kena bangun bancuh susu. Ohh sangat rajinlah daku kononnya. Idokler gitu. Lagipun misi memang nak breastfeed irine selagI boleh. Wahh selagi boleh! Insyallah..

Setakat ni irine tak ada masalah ruam ke..masalah tak serasi dengan pampers ke..alhamdulillah sangat. So maintain pakai Drypers Wee Wee Dry tu je. Sekarang dah tukar saiz M kauuu! Saiz s dah tak boleh nak menampung bontot dia. Hahhaha. 

Tapi orang kata..ragam bayi ni kita tak boleh jangka. Tunggu lah esok lusa macam mana. Harap harap irine tak meragam. Menten la macam ni ye. Good girl! 

Ohh ye. Saya memang consume Set Penyusuan Shaklee untuk Irine. Antara yang ada dalam set tu termasuklah ESP dan OSTEMATRX. Protein dan kalsium yang ada dalam dua dua botol ni memang penting untuk kualiti dan kuantiti susu ibu. But still..nak produce susu kena rajin pam at least 3 jam sekali. Ostematrix tu bagus jugak sebab boleh hilangkan lenguh badan..dan bagi tidur lena. Sebab dia macam susu. Maybe ni antara punca irine tidur lena waktu malam. Hehe. 

Macam mana nak dapatkan Set Penyusuan ni, boleh direct contact saya. Oklah. its time to bf my baby!

Is
Shaklee Supervisor
0126716961
6 Komentar untuk "IRINE HUMAIRA "

bagosnye irine! bestnye dpt baby mcm irine.. hikhik..
kecik2 dh tau xnk sshkn mama die..

dulu masa mula2 kenal dengan blog ni, tak kawin lagi akak, tuptup sekarang dah ada irine. cepatnya masa berlalu, alhamdulillah, seronok baca tentang irine :)

Lame dah tak jenguk blog cik aish. Irine dah 4 bulan dah. Good girlnye irine. Tapi mmg cepat je masa belalu kan tak sedar zarif pun dah 7 bulan. Zarif suke tido lewat malam malam. Pastu time tu kemuncak ketawa sakan hee

Ceceh nama irine. Baiknyaa alahai comelnya, semoga jadi anak yang solehah hendaknya, aminn~

alahaii irinee... comelnyaaa..nnti tayang gambar irine byk2. baguslah irine ni tak meragam malam. besar nnti jadi anak solehah tau.

Back To Top