.

.

MENUJU KE ARAH KULIT YANG CANTIK!


Assalamualaikum =)


"Aish, apesal balik dari kursus muka kau sunburn?"
"Manede sunburn.."
"Nampak gelap la, ke kau salah pakai foundation nih?"
@#$%&

Pernah la jugak sebelum ni kawan kawan office tegur sedemikian rupa. I is sad you know! Well aku ni kira dalam golongan yang tak berapa nak putih dan tak berapa nak gelap. Sawo sawo matang gitu. Bagi aku, kulit putih pun tak guna kalau banyak jerawat, banyak blackhead, whitehead dan bla bla.. Biarlah sawo sawo matang asalkan kulit bersih dan mulus gitu. 

Tapi macam mana nak dapat kulit yang gebus mulus semua tu? Tambah tambah pulak aku ni jenis yang malas nak beli produk produk kulit yang mahal mahal ni. Sebab pernah dulu aku pakai produk ternama dan terbilang ni, (nama produk biarlah rahsia supaya blog ni tidak dikecam kerana mengaibkan produk mereka hehehe). aku pernah pakai produk dorang yang mahal dan ternama tu, tapi hasilnya nah! berjerawat muka aku. 

Lepas tu aku pun insaf taknak pakai produk mahal lagi. Terus pakai sabun susu kambing. hahaha. Tapi still tak puas hati lagi sebab kulit tak lembab, gebus dan mulus seperti yang diharapkan. Sedih. 

Pengalaman pakai Vitamin-E Complex



Actually aku dah amalkan Vitamin-E Complex selama sebulan. heh heh. yela, baru sebulan dah gebang kan. takpe, aku cuma nak berkongsi je dengan korang yang still lagi tercari cari solution untuk dapatkan kulit yang mulus gebus tu. yelah kan, lagi 2 bulan jer nak raya! Insyallah kalau kita konsisten pakai Vitamin E dari sekarang, kulit muka akan berjaya ditransform! hehe  

Selalunya kita akan jumpa produk kecantikan yang claim mengandungi Vitamin E contohnya macam pencuci muka atau krim malam. Tapi tu semua bercampur dengan bahan lain betul tak? Especially chemical! Kadang kadang peratusan kandungan Vitamin E dalam produk macam tu sikit je sebenarnya..Tapi dengan Vitamin E Shaklee ni, aku dapat PURE Vitamin E. 100% kandungan vitamin E! Siapa yang tak gerammm kan?? 


Berjaya mengurangkan parut jerawat! yea! 



Suka dengan kulit muka sekarang taw! hihihih.. ni time dekat office..sempat lagi snap kan..time ni suka sangat dengan perubahan kulit..parut jerawat hilang!

Jerawat memang masalah biasa aku especially menjelang PMS. Ada jugak yang suggest krim tu krim ni tapi lastly muka jadi lagi berminyak. jerawaat menten subur kat muka.. wawawa. Disebabkan masalah ni, wah tetiba teringin nak cuba Vitamin E-Complex dari Shaklee ni. Aku ni skeptikal sikit pasal supplement ni. Sebab dulu ada la jugak beli supplement tapi tak berkesan pun. Lepas tu leceh sebab kena makan pagi, petang, malam. Kadang kadang lupa terus terskip makan. 

Vitamin-E Complex Shaklee ni adalah dari sumber semulajadi (tumbuhan) dan wujud dalam bentuk d-alpha-tocopherol (bukan sintetik ok!) Ia jugak dilengkapi dengan selenium untuk meningkatkan penyerapan vitamin E. Satu kapsul mengandungi 400IU. Cukup untuk keperluan harian..So aku just makan satu biji satu hari. Simple as 1 2 3 ! 

Sebulan aku makan Vitamin-E Complex Shaklee ni, dah ada perubahan yang bagi aku ketara. Especially in terms of parut jerawat. Parut baru hilang dan parut lama jadi pudar. Lepas tu eye bag pun dah takde, ha yang ni kawan office yang tegur..hihihi..(nampak sangat sebelum ni aku pergi office with the eye bag!) Dan yang paling penting, kulit muka nampak lembab je. Bukan berminyak tau! tapi lembab. Tak kering macam sebelum ni. korang bayangkan kalau muka kita lembab, lepastu kita pakai compact powder apa sekali pun, kesannya memang cantik.. Tak payah pakai bedak MAC ok! I am so happy right now! 

Bila kulit dah rasa flawless, pakai compact powder pun rasa best je..serasi terus ke kulit muka. Thanks Vitamin-E Shaklee!
Itulah serba sedikit pengalaman aku mengamalkan Vitamin E-Complex Shaklee. Tu baru sebulan. Kalau lagi lama mungkin lagi banyak perubahan kann? Aku makan Vitamin E ni pada waktu malam selepas makan. Sebab masa tu badan dah rileks, dan boleh terus tidur. Bangun tidur, badan rasa sedap je dan paling penting kulit muka tu rasa lembab. tak kering. oh ye. aku pun ada jugak jadikan kapsul Vitamin E ni sebagai masker. Caranya senang je, just cucuk kapsul tu dengan jarum lepas tu keluarkan patinya. dan sapu pada kulit muka sebelum tidur. (make sure cuci muka bersih bersih dulu ye) 

Tapi pengambilan supplement macam ni semata mata tak akan berkesan pada kulit kita kalau kita tak minum air kosong yang mencukupi 2-3 liter sehari. Sebab air yang banyak dalam badan kita boleh memaksimumkan khasiat Vitamin E ni! 

So far aku rasa berpuas hati dengan Vitamin E-Complex dari Shaklee ni. Kira impian aku untuk dapatkan kulit wajah yang lembab, takde jerawat, gebus dan mulus tu dah tercapai. Kalau korang tanya aku, berkesan ke tak, insyallah berkesan kalau korang disiplin. Yelah nak diet pun kena disiplin, nak kulit cantik pun of course kene disiplin jugak. Insyallah. 

"Kalau mampu nak makan buah oren sampai berpuluh biji sehari, xperlulah makan Vitamin C..kalau ada yang makan extract biji anggur setiap hari, x perlu la makan Vitamin E.. kalau rasa dapat khasiat daripada semua jenis makanan yang kita makan setiap hari, abaikanlah pengambilan vitamin.. tapi kena make sure, betul ke pengambilan makanan kita tu betul2 berkhasiat, semulajadi dan selamat??"

So kalau korang berminat nak try Vitamin E dari Shaklee ni, boleh direct order dengan aku. Special price untuk pembaca belog ni! Korang boleh direct hubungi aku melalui :

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
 


9 Komentar untuk "MENUJU KE ARAH KULIT YANG CANTIK!"

mai plak baru smggu lbey amalkan b-complex..hee..dr shaklee jgk

@Mysara Ab Rahmanaish pun amalkan b complex jugak...rasa enegertic! hehe

Nina pun tgh mkn vit shaklee. Vit c.e.b. gla.zink. alfafa. Huuu. Byk giler mkn

@NinaAz takpe...yg penting makan supplememt kene ikut time..means waktu mkn kene betul ye yunk.. selamat bershaklee ! hehe

rmai yg ckp shaklee ni bgos..
tp skrg saye amalkn mkn vitamin C je.. dr pahang pharmacy..
hihi

@Cik Ezy Aah yunk..aish pun dulu tatau gak pasal shaklee..lepas tu bila dah makan sendiri, baru tau khasiat dia camne :)

Back To Top