.

.

RUMAH LEPAS KAHWIN

Entry ketiga untuk bulan Disember. Ha? tiga entry je bulan ni? sangat produktifinventedkome. ok fine. Since semalam public holiday, aku decide untuk keluar cari rumah untuk aku dan pp epal tinggal lepas kahwin nanti. 

memula memang pp epal macam tak larat je nak drive from Seremban to Shah Alam..(well aku kan stay shah alam sekarang..tinggal nogori den kat kg tu ha!) so ni adalah tips untuk all the girls nak buat your partner dengar cakap korang. 

Aish : awak..awak kena datang jugak esok teman saya cari rumah! ni kan dah nak bulan satu! 
PP Epal : errrr..takde excuse ke?
Aish : awak..seorang bakal suami yang baik adalah seorang yang tahu tanggungjawabnya..bla bla bla..(sambung lagi tanpe henti).. so awak kena tahu tanggungjawab awak adalah sediakan rumah, tempat tinggal, pakai makan minum semua tu untuk saya! bla bla bla (terus beri ceramah free)

finally..

PP Epal : ok. ok..esok saya datang. isshhhhh

senang kann girls?? korang ceramah je kat partner korang tu. and make sure masuk sikit unsur unsur tanggungjawab seorang suami mithali dalam perbicaraan korang tu. konfem dorang patuh arahan kita. ahahaha..kalau degil gak..mintak clash wakaka

so resultnya...kitorang spent the whole day cari rumah, jumpa tuan rumah, and bla bla..so finally jumpa apartment yang bagi aku, sangatttttttt convenience for us lepas kahwin nanti. so now tak sabar nak masuk barang barang rumah, nak decorate cantek2..so that nanti bila dah kahwen berangan tunggu husband balik kerje tepi pintu rumah yang cantik..ok..bosan. 

Apartment Seri Ixora, Shah Alam :) rumah aku tingkat tiga ok. rendah je..nak merajuk terjun bangunan pun tak effect pada anggota tubuh badan. cedera ringan je kot rasanya. tak pun rosak saluran peranakan. ok tak jadi terjun. :/

even rumah kitorang nanti tak besar macam dalam cerita drama melayu tu..tapi alhamdulillah still bersyukur... :) takde lahh tidur di kandang kudaaaaa!



yang bestnye rumah aku mengadap surau baru! hoyey. boleh bangun semayang subuh sama sama. takpun boleh semayang terawih sama sama. heeeeeeee..

niway..boleh panggil mr eric untuk deco rumah tak? ofkos boleh kalau aku ni bestfrend dia. hampa. so skng since we dont know each other haha ..aku just bukak satu website yang boleh bagi inspirasi untuk deco rumah tu nanti.  

taraaa...

agak agak mampu tak nak deco macam ni? hee pengsan. tunggu entry lepasni untuk mengetahui hasil deko deko eric ni. cheeaaa!

ok bye..
29 Komentar untuk "RUMAH LEPAS KAHWIN"

da kira start sewa bulan 1 ne kan?!..wah,best best bila de rumah sendiri...hehehe


excited eca baca entry cik aish~

Alhamdullilah ^^ yang penting ada rumah selesa ada duit lebih nanti boleh beli rumah besar lagi ceh ahaha XD

wah wah!
haruslahhhhhh part nak deco deco ni, perempuan lebih suka.haishhhh tak sabar jugak nak ada rumah sendiri.hik3

@Eca Dwinky Asha aah..dah dapat kunci...hehe..meh la dtg ahaks

@Miss Xyz hehe betul2..pelan pelan kayuh..insyallah dipermudahkan..

@laskar pelangi kannnnnnnn..aish pun suka part2 deco ni..hehe

ok, jeles.. huhu.. za kawin dh nk 6 bln, parents xbg kuar dok umh sewa lg.. huhu..

makanya, kena gigih kumpul duit, beli umh..

amboi. dah pk nak terjun lagi tu.hehe

ngape xamek rumah teres je?
leh bercucuk tnam.. tnam bunga byk2 dpn umh..
haha..

xmustahil ley deko umh cmtu...hihi..cntik la

@izfanora ikutkan hati mmg nak duk ngn parents tp jauh dr tpt keje :(

@Ezy Chiaki mmg nak..tp area s.alam..mahal..huwaaaa

nanti deko cantik2 show off kt sini..ehehehehe

wuahh tinggi tu wak..bkn takat cedra ringan kalo lompat hihihi...tp...cntik jgk rumah wak tu yang bestnya dekat ngan surau g...msti azan terang kdengaran~

hehehe..
seronoknya!
^___^

from <a href="http://nurainishahroni.blogspot.com/><b>::Arkitek Hati::</b></a>

deco cantek2 kak. mana tau boleh kalah kan hasil tangan mr. eric. heheee

ingtkn ruang tu umah cik ash. cantik ok!

congrats sis.. selamat menempoh alam penoh kematangan & pancaroba. bukan alam citer hindustan yg sllunya sentiasa hepi ending. semoga Allah swt merahmati kalian berdua. ameennn...

Fulamak.. mcm cantik je kawasan rumah tuh.. selamat pengantin baru ye.. jgn lupa post gambar banyak2 weh, sampai aku rs aku dtg majlis korg.. huhu

cantek rumahnya..
decorate lepas kawen same2 dengan suami mng best tau

Back To Top