.

.

BYE BYE KAWAN

Assalamualaikum

Ada orang tanya, Aish lamanya kau cuti raya? Kau taknak simpan cuti untuk kahwin ke? Jawapannya adalah aku dah BERHENTI KERJA di tempat lama. Korang pun tahu kan kita sebagai manusia ni memang lah duit bukan segala galanya, tapi segala galanya memerlukan duit. So sebagai manusia yang waras, aku terpaksa meninggalkan kerja lama aku tu for the better offer. :)

Isnin ni 3 September aku akan menjadi kakitangan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor PKNS di Seksyen 13. HQ di Laman Sri tu. Kali ni mungkin agak mencabar sikit sebab aku masuk Finance Department. agak agak aku ingat ke tak subject finance yang aku belajar kat UiTM dulu? tapi kalau setakat ingat muka lecturer yang baru masuk tu,,yang hensem tu,,mungkin insyallah aku ingat. T___T

Kalau di tempat keje lama kebanyakannya adalah Chinese sebab itu adalah company cina yang punya. tapi aku tak kisah bekerja dengan siapa. janji rezeki halal. tapi Di PKNS nanti aku mungkin kena sesuaikan diri dengan environment kerja yang baru. takde lagi loghat loghat 'kerja meyhhh' atau pun 'kerja lorrr' ataupun 'kerja maaa' ..


thanks sebab makan sesama sebelum aku tinggalkan korang. korang memang housemate yang best :) yang ats ni shida. lemah lembut orangnya. hehe. 



both of them keje tempat yang sama. but still aku punya housemate jugak. dorang memang rajin sangat OT. seyes rasa macam kaya nya dorang sebab rajin OT. aku? aku rajin belek page nuffnang sambil menung bila la nuff nak bagi aku BE. haha. ok sumpah kelaka bodoh. (pergh siap kaler merah lagi hope nuff nampak luahan perasaan aku ni. sumpah lama gila tak dpt BE) :/

 udah la tu luahan perasaan nyaaaaaaa..


so lepasni rumah pun dah ada kat Shah Alam. oo ye penat gila kemas rumah tadi. tapi takpe yang duduk nya nanti aku jugak. sorang lak tu. yaaa...AKU DUDUK SORANG JE! oooo katakan tidak pada citer hantu. tapi yang penting jiran aku orang bujang.. tang taranggg tangggg...hehehe. :p walaupun jiran depan aku adalah keluarga, tapi if anything happen aku prefer mtk tolong abg2 bujang di sebelah rumah. wawawawa.



rumah baru! :)

Ya Allah permudahkan la segala urusan ku.. :)


5 Komentar untuk "BYE BYE KAWAN"

selamar masok keje tmpt baru sis..wish you good luck

beraninya duduk sorang2. kalau saya memang penakut, tidakleee berani. hehe

alahai.. saye dh balik ganu..
kalo keje kat s.alam lagi dpt gak jumpe cik aish kite ni..
huhu..

selamat bekeje ye cik aish!
leklok duk umh sorg2..
ekeke

jom tlg akak kemas umah sama.. x larat nk mengemas dh akak ni... hehe...

cantik kitchen tu,...

nak mintak tolong ngan org bujang ye ..??

Back To Top