.

.

SUSU TAK KELUAR!

Assalamualaikum sayang sayang semua

Hari ni dah masuk 22 hari umur baby. Rasa kejap je masa berlalu. Pejam celik pejam celik tau tau eh esok baby dah pergi sekolah. hehe. Ingat lagi betapa suspennya masa 2, 3 hari pertama lepas deliver baby, air susu tak keluar pun. Pam bersusah payah pakai Philip Avent pun tak jalan jugak. Keluarlah dalam sesudu kecik tu. Sedih je tengok. Risau tak payah cerita la. Risau baby lapar. Dalam hati taknak bagi susu formula. Tapi apa kan daya masa 2 3 hari pertama tu terpaksa bagi jugak susu formula.

Balik hospital je terus capai ESP Shaklee. Memang alhamdulillah sangat. Tu la penyelamat kamii!! Tapi minum ESP je tak boleh jugak kalau malas pam dan tak kerapkan direct feeding pada baby. So apa yang Aish amalkan, pagi pagi masa breakfast, minum segelas ESP bancuh bersama Milo suam. Petang pula bancuh segelas ESP bersama oren jus.

Penyelamat saya dan baby! hehe


1 canister 850g tahan untuk plus minus 2 bulan dengan 1-2 scoop setiap hari..BEST kn? MURAH dan BERBALOI SGT..Produk HOT SELLING!!!


Dalam masa yang sama, setiap 2 ke 3 jam, kejutkan baby bangun tidur, paksa dia breastfeed jugak. Bagi ransang susu keluar. Alhamdulilah sekarang memang fully breastfeed. ESP memang banyak membantu. Hari hari dok berdoa mintak banyakkan susu bagi baby kenyang. Syukur alhamdulillah.


Sorry Irine Humaira. Mama terpaksa kejut bangun. Masa untuk minum susu!!

Oh ye, Aish lupa nak update pasal nama baby. Hehe. Aish pilih IRINE HUMAIRA. Irine bermaksud damai. Humaira pulak cantik kemerah merahan. Dengan harapan, nama ni akan jadikan baby Aish si damai yang cantik kemerah merahan. ahaks. Yang keduanya, nama Aish bermula dari huruf I. Nama daddynya pulak bermula dari huruf H. Sebab tu kitorang pilih Irine Humaira. Gabungan dua huruf mama dan daddynya.

Oklah. Nak sambung breasfeed Irine Humaira. Kalau ada yang berminat nak dapatkan ESP yang best selling tu, boleh pergi dekat page Healthy & Beauty Shop. Banyak tips jugak kat sana! See you there!

4 Komentar untuk "SUSU TAK KELUAR!"

susu ibu mmg sgt penting...nampak bezanya baby yg menyusu ibu dgn yg guna susu fomular..

irine humairaaaaa~
meh kat antie meh..

@Fazil Hamid tu la..klu boleh..masa bayi lagi ni, biarla minum susu ibu je puas2..bru la imun kuat! :D

Back To Top