BETUL KE JELI GAMAT BOLEH SEMBUHKAN LUKA DENGAN CEPAT?

Tags

Assalamualaikum dan salam sayang semua!

Pelik betul hospital sekarang. Masa Aish nak keluar wad lepas bersalin 3 minggu lepas, doktor dengan nurse tak bagi makan Jeli Gamat untuk sembuhkan luka. Angguk jela, padahal family dah siap belikan sebotol Jeli Gamat untuk Aish telan sampai luka tu betul betul kering. 


Berkesan ke makan Jeli Gamat untuk luka? Memang diakui berkesan. Aish ingat lagi masa Aish eksiden motor dekat hiway nak balik UiTM dulu, kaki retak siap kena simen. Tapi lepas makan Jeli Gamat, Alhamdulillah memang cepat tulang kat dalam tu bercantum. Luka pun cepat kering. Sedap ke Jeli Gamat? Hehe. Jawapan Aish..tak sedap, meloyakan, macam telan kahak. ops. Mesti korang pun dah loya dengar jawapan ni. 


Sanggup ke telan lendir gamat yang betul betul original tu?

Tapi apa boleh buat. Makanan/minuman berkhasiat memang tak sedap. Ubat pun pahit ye tak? Ok berbalik pada cerita doktor tak bagi ambik Jeli Gamat tadi. Katanya luka tu akan lambat kering, dan jadi basah je. Sebab tu elakkan makan jeli gamat. Oh yeke? Macam tu pulak. Memang pelik la pandangan hospital ni. 

Last last taknak amik risiko, lagi pun tekak memang trauma nak telan jeli gamat yang berlendir tu, so Aish decide untuk tak makan Jeli Gamat. Nasib baik Zinc Complex Shaklee ada. Aish dok telan tu sebiji sehari sebelum breakfast. Seminggu je luka dah kering. Masa datang hospital untuk checkup, doktor check memang dah ok sangat sangat! 


So siapa yang rasa nak khasiat tradisional macam Jeli Gamat, boleh la makan. Tapi kalau rasa macam tak boleh terima dek tekak, boleh lah try Zinc Complex shaklee. Memang khas untuk sembuhkan luka bersalin atau apa juga jenis luka sekali pun. Luka di hati tak boleh la dik. hihi.

Aish
Shaklee Distributor
0126716961


 

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :