.

.

SUPPLEMENT KETIKA HAMIL

Assalamualaikum

Kali ni nak berkongsi tentang apa yang aish amalkan ketika mengandung. Bermula dari 1st trimester sampailah nak masuk 3rd trimester sekarang. Alhamdulillah. Korang kena baca entry ni sampai habis. Sebab mana tau terbukak hati nak cuba supplement ni bila korang pregnant nanti? :) Aish dah alami, dah rasa, dah cuba. Sangat high reccomend untuk korang semua.

Okehh..Lets go. Ha nampak tak gambar supplement kat bawah ni..berbotol botol youu..ni adalah antara set terbaik ketika hamil yang aish amalkan sekarang. Masa 1st trimester, aish cuma ambik B Complex sebab dia bekalkan Asid Folik. Rasanya ramai dah tau apa kepentingan asid folik tu pada ibu hamil. mana yang merancang nak kahwin pun dah boleh start makan asid folik tau! Siapa belum tahu apa kepentingan asid folik, boleh rujuk pada en google kita. :)


Supplement ketika hamil

Jom aish terangkan satu satu apa yang aish amalkan sepanjang kehamilan 9 bulan nihhh.. Check it outtt..

1. B Complex. 
Aish cuma ambik 1 tablet sehari. So satu botol ni tahan sampai 4 bulan tau!! jimat youu.. Kalau nak ambik B complex, tak perlu lagi ambik asid folik dari klinik tu sebab B complex dah lengkap dengan kumpulan B termasuk asid folik sendiri! 

2. Vita-Lea 
Yang ni aish ambik masa dah masuk 2nd trimester. masa ni kalau pergi klinik, doktor akan bagi obimin. tapi aish tak ambik pun sebab dah makan Vita lea. vita lea ni sejenis multivitamin ye. Satu hari ambik 2 tablet. so satu botol tahan dalam 2 bulan. jimat jugaks!

3. Vit-C 500mg
1 tablet Vit C ni boleh meningkatkan antibodi si ibu dan sebagai sumber kolagen untuk kulit. So memang aish tak akan skip vitamin C sebab vitamin ni boleh mengurangkan kesan strecth mark yang paling digeruni lepas bersalin nanti. huhuhu..so bila ambik vitamin C, sama ada kurang atau tak akan ada langsung kesan strech mark pada kulit kita. yea! Satu hari aish cuma ambik satu tablet je so satu botol tahan 6 bulan. hamikk betapa jimatnya shakleee!



 Kami semua mommy mommy yang guna Shaklee!!


4. Ostematrix
Yang ni pun penting. 4 tablet sehari cukup untuk bekalkan badan kita dengan keperluan 1000mg kalsium. masa mengandung memang kita perlukan kalsium untuk tulang dan jugak baby kita. kesan jangka masa panjang kalau kekurangan kalsium dalam badan, mula la nanti sakit pinggang, sakit lutut, tu la ni la..so mulakan hari anda dengan Ostematrix! bonus..bila makan oste, bantu untuk melawas jugak. so takde masalah sembelit langsung masa mengandung! 

5. Protin (ESP)
Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari je. Air tu boleh guna air suam atau pun juice mcm orenge juice ke..ESP ni tujuan dia untuk bekalkan tenaga sepanjang kehamilan. korang ingat mengandung ni tak penat ke ha? Bila ambik ESP, kulit cantik, strect mark pun kurang sebab dia protin. Yea! Satu tin tahan sampai 2 bulan..

6. Omega Guard
Last sekali, 1 tablet omega sehari. DHA dan EPA dari Omega ni penting untuk pembentukan brain dan otak baby. Buat mommy, ia akan membantu mengawal paras kolestrol jugak. satu botol ni tahan sampai 3 bulan!! Yang ni aish baru consume masa usia kandungan masuk 6 bulan. so ngam ngam penggunaan sampai bulan ke 9 nanti. Doktor Ishak KPJ Seremban yang suggest ambik minyak ikan. Sama ada dari brand Neurogain atau pun Shaklee! Pastinya saya pilih Shaklee Dok! 

Hai baby mommy!

Harap harap baby keluar nanti sihat. insyallah. Aish dah cuba makan yang terbaik untuk 1st baby ni. Insyallah. Usaha, doa dan tawakal. Apa pun kalau rasa tak yakin, try tanya doktor anda tentang supplement shaklee ni. Aish cuma berkongsi apa yang aish amalkan dan apa yang doktor specialist KPJ cadangkan. :)

Kalau ada sesiapa yang sudi share pengalaman masa mengandung, boleh drop komen dekat entry ni. Satu kita share, 1000 lagi yang kita akan dapat. 

bye bye!
Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.
0 Komen untuk "SUPPLEMENT KETIKA HAMIL "

Back To Top