JANGAN PANDANG REMEH KALAU ADA MASALAH SEMBELIT

JANGAN PANDANG REMEH KALAU ADA MASALAH SEMBELIT


Takziah kepada seorang kenalan yang baru kehilangan ayah mertua akibat masalah usus yang berpunca dari sukar membuang air besar atau kata nama lainnya adalah SEMBELIT


Perkara macam ni buat Is takut dengan SEMBELIT. Sebenarnya tak ramai yang ambil peduli dengan masalah jarang buang air besar atau pun kalau buang air besar dengan najis yang keras. Tak ambil peduli kan? Menurut Pakar Perunding Bedah Am dan Kolorektal, Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Prof. Madya Dr. Ismail Sagap, sembelit ialah situasi apabila individu membuang air besar kurang daripada tiga kali seminggu dan keadaan itu berlarutan sehingga beberapa bulan.


“Seseorang itu juga boleh memiliki gejala sembelit jika lebih 40 peratus najis yang dikeluarkan adalah keras. Lazimnya, individu normal akan mengeluarkan 75 peratus najis lembut dan proses pembuangan lebih lancar tanpa perlu meneran dengan kuat.

Sembelit yang merbahaya terjadi disebabkan oleh kanser usus dan saluran najis yang tersumbat.
Dan jangan terkejut kalau ada kes di mana keadaan jarang buang air besar atau pun sukar buang air besar, boleh mendatangkan maut macam dalam artikel tu

Jadi untuk yang dah nampak tanda tanda sukar buang air besar, najis keras, cepat cepat ikhtiar untuk elak masalah sembelit ni jadi lebih terus. [ada kes doktor kena buat pembedahan untuk keluarkan najis yang keras tu]


ATASI MASALAH SEMBELIT SEBELUM PARAH! 


HERBLAX DIKATAKAN MAMPU MENGAWAL MASALAH SEMBELIT SEBELUM MENJADI PARAH!

"Mak makan herblax, kosong rasa perut sebab keluar habis. Hehe". 

Betul. Herblax bantu elak sembelit dan bagus diamalkan sebelum sembelit menjadi lebih teruk. 


APA KEBAIKAN HERBLAX


  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.

TESTIMONI PENGGUNA HERBLAX




CARA BUAT PEMBELIAN

CARA 1
Anda boleh terus klik ke link di bawah dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan 


CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.


IsmaLyeza
ig @almaricantikbyisma
Email: ismalizayahya86@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :