.

.

AWAS! ANDA BAKAL ADA STRETCH MARK BILA PERUT MULA GATAL GATAL MASA TRIMESTER KETIGA

Awas! Anda bakal ada stretch mark bila perut mula gatal gatal masa trimester ketiga


Masuk sahaja trimester ketiga, perut memang gatal semahu-mahunya seiring dengan saiz perut yang semakin membesar. Siapa yang pernah hamil, memang merasalah nikmat menggaru perut yang gatal tu. Memang tidak mampu untuk dibendung lagi dan boleh dikatakan hampir setiap masa ia memanggil-manggil untuk digaru.

ADA TAK PETUA MUDAH UNTUK ATASI MASALAH STRETCH MARK KETIKA HAMIL?

Ini antara petua yang boleh dikongsikan dengan untuk mengatasi masalah stretch mark ketika hamil.
  1. Minum air masak yang mencukupi supaya kelembapan kulit sentiasa terjaga
  2. Sapu perut anda dengan menggunakan minyak zaitun atau cocoa butter. Sekiranya anda sedang mengalami kegatalan, cepat-cepat sapu perut anda menggunakan minyak supaya kulit perut anda tidak terlalu mengikis ketika anda menggaru
  3. Elakkan menggaru selagi mampu. Jika tidak mampu untuk elak, garu menggunakan kain atau bahan yang lembut. Elakkan dari menggunakan kuku.
  4. Pengambilan diet protein yang tinggi. Protein sangat diperlukan untuk menggantikan sel-sel lama yang rosak dengan sel yang baru dan sihat. Ia juga merangsang pembentukan kolagen pada kulit.

JOM KITA IKUTI KISAH PUAN NI MENGENAI STRETCH MARK


"saya mengalami stretch mark jauh lebih awal. Seawal menjengah alam remaja; 13-14 tahun. Awal kan?"
=========================================================
Stretch marks. Ramai ibu2 yang mengalami masalah ini sepanjang kehamilan, terutama sekali apabila kandungan mencecah 8 bulan ke atas. Rasa stress setiap kali terpandang rekahan pada kulit yang dulu licin dan sekata.

Untuk saya, saya mengalami stretch mark jauh lebih awal. Seawal menjengah alam remaja; 13-14 tahun. Awal kan? Saya dulu, sangat kurus sewaktu di sekolah rendah. Apabila memasuki sekolah menengah, ditambah dengan perubahan hormon, (baru nak up orang kata) saya mula dapat berat seimbang.

Tapi kesannya, saya mula perasan terdapat stretch marks pada kawasan-kawasan tertentu pada tubuh saya. Gelap dan hodoh. Memang sebagai remaja, saya akui saya rasa sangat rendah diri. 

Masalah ini tidak pernah selesai, sehinggalah bertahun-tahun kemudian. Suatu hari, kalau tak silap pada 2012, Master Hadha perkenalkan saya dengan ESP. Asalnya beliau beri saya cuba segelas di rumahnya. Kata Master Hadha, bagus untuk lapik perut sambil boleh meningkatkan metabolisme, maklumlah saya bekerja shift adakalanya makan tak menentu lagi pula letih melayan Adam Dzikri yang baru menginjak 2 tahun masa tu.

Seteguk saya rasa, mm sedap. Saya beli 1 canister ESP dengan harapan siapa tak nak kurus kan? Hehe

Pada suatu hari, lebih kurang 2 bulan selepas mengamalkan ESP, saya perasan yang garisan gelap stretch marks pada tubuh saya semakin pudar. Eh, biar benar, detik hati saya. Untuk kepastian, saya hubungi Master Hadha. Alhamdulillah, memang betul rupanya. Haruslah saya teruja dan konsisten terus minum ESP. 

Rupanya boleh berkurang kesan stretch marks ni ye. 

Sekarang dah masuk tahun ke 4 saya mengamalkan ESP. Kesan rekahan pada kulit saya hampir- hampir tak kelihatan. Secara tak langsung keyakinan diri pun bertambah, sampaikan nak bercakap depan orang ramai pun rasa yakin je.
Seronok sangat!


MINUM ESP RAHSIA UNTUK ATASI MASALAH STRETCH MARK

ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
  • Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung.
  • Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur.
Minum ESP setiap hari untuk elak stretch mark

CARA PEMBELIAN ESP UNTUK KURANGKAN KESAN STRETCH MARK SELEPAS BERSALIN


CARA 1
Anda boleh terus klik ke ESP ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan
 

CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi. 

IsmaLyeza
ig @shakleebyisma
Email: shakleebyisma@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi
0 Komen untuk "AWAS! ANDA BAKAL ADA STRETCH MARK BILA PERUT MULA GATAL GATAL MASA TRIMESTER KETIGA"

Back To Top