.

.

CARA BAKAR KALORI MASA TENGAH TIDUR WAKTU MALAM

Assalamualaikum
BAKAR KALORI MASA TIDUR?

Serius info yang aku google ni memang menarik perhatian aku. Aku google tentang calories burnt while sleeping. Dan memang betul betul terjadi pada someone ni. Dia selalu tertanya tanya macam mana berat badan dia boleh turun sikit sikit demi sikit bila tiap tiap hari lepas bangun tidur. Masa tidur pun boleh bakar kalori? Nak tahu macam mana? Kena la baca sampai habis. hehe

Artikel tu bagitau, METABOLISME BADAN AKAN NAIK BILA SUHU BILIK KITA SEJUK, SEBAB BADAN AKAN BAKAR BANYAK KALORI TO KEEP OUR BODY WARM, AND CAN UP THE METABOLISME'S RATE. 

Mesti lepas ni ramai yang pakat pasang aircond dalam bilik tidur, pasang suhu sejuk gila gila kan? Dan nak tahu tak tips kedua untuk bakar kalori yang banyak masa tidur waktu malam? 

JANGAN MAKAN NASI SEBELUM TIDUR
Pastikan kita avoid makan makanan bersumberkan karbohidrat sekurang kurangnya 6 jam sebelum tidur! Contohnya karbohidrat yang paling senang adalah nasi! Nasi memang musuh utama kita kalau nak diet. Nasi makan tengahari takde masalah. Tapi jangan makan 6 jam sebelum tidur. Sebab apa? Bila malam malam badan kita kurang karbohidrat, badan akan mula gunakan kalori untuk pecahkan lemak dan menghasilkan tenaga! So, bila kita tak makan nasi waktu malam, lagi banyak kalori dibakar. Lagi lagi kalau kita tidur lebih dari 7 jam waktu malam. (tapi jangan over pakat bangun tengahri pulak ye)

Tu jelah nak share dengan korang semua tentang cara bakar kalori masa tidur waktu malam. Memang teruja habis masa first time aku google haritu. Rasa tak sabar nak share dengan korang. Harap harap membantu korang capai impian untuk selim melim. 

MINUM GREEN TEA SEBELUM TIDUR 
Jadi tipsnya, pasang aircond sejuk sejuk, jangan makan nasi sebelum tidur, dan ada lagi satu! Minum Green Tea sebelum tidur. Lagi banyak kalori tu dibakar tau! Dan bila cakap pasal Green Tea, teringat dekat Cinch Tea Mix, antara teh yang terbaik untuk boost metabolisme badan. Means, bila minum green tea, badan lagi aktif bakar lemak. (actually cinch tea ni antara produk under weight management sebab teh ni rendah kalori. So kalau nak diet, boleh lah minum teh ni ye. Surirumah pun boleh minum teh ni kalau nak kurus hehe


Kalau nak tahu lebih detail cara order CINCH TEA, harga berapa ke, boleh la click button PINK semerbak ni ha :)Serius nyaman minum teh panas panas sebelum tidur. lenaaa you!

KLIK FOR DETAILS
http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html

0 Komen untuk "CARA BAKAR KALORI MASA TENGAH TIDUR WAKTU MALAM"

Back To Top