.

.

SUPPLEMENT PENTING YANG AISH AMALKAN MASA USIA KANDUNGAN MASUK 4 BULAN

Assalamualaikum :)

My Previous Entry :   
Sekarang kandungan dah masuk 4 bulan. Maknanya dah masuk 2nd trimester of pregnancy. Time ni dah stop makan asid folik. Sebab asid folik PENTING masa 1st trimester je. Tapi tak salah kalau nak continue makan sampai usia 9 bulan pun..hehe. 

Tapi bila dah masuk 2nd trimester, mulalah sakit belakang. Yela, first baby kan. Dan masa ni lah baby tu perlukan kalsium untuk pertumbuhan tulang dia..alololo. Kalau aish kurang minum kalsium, baby akan serap kalsium dari tulang tulang aish ni. Thats why selalu sakit belakang. hohoho..


Ikutkan keperluan badan kita, 1000mg la. 1000mg tu bersamaan dengan 4 gelas susu sehari. huh 4 gelas? aiyoo..


Apa yang aish amalkan masa 2nd trimester ni?

Maksimumkan pengambilan kalsium. Bila dok google google berapa sebenarnya jumlah kalsium yang patut ibu mengandung ambil setiap hari, jawapannya adalah 1000mg ke 1500mg sehari. Maknanya kena minum lebih kurang 4 gelas susu setiap hari. Haiyo masalahnya aish bukan rajin sangat minum susu ni. Beli susu tepung Anmum sampai RM39 tapi jadi perhiasan je. Minum la sesekali bila rajin nak bancuh. But my baby needs calsium!!

susu..nyum. nampak sedap tapi malasnya aish nak bancuh..sampai 3 ke 4 gelas kena minum sehari untuk keperluan masa mengandung ni..haish..


Jadi the way i solve it adalah senang je..

aish just ambil supplement tambahan dalam bentuk kapsul. Pilihan terbaik adalah Ostematrix Shaklee. Satu kapsul bersamaan 250mg kalsium. Jadi aish cuma makan 4 kapsul sehari untuk lengkapkan 1000mg kalsium sehari.  Dua pagi, dan dua lagi malam sebelum tidur. 

Actually ramai yang dah consume kalsium shaklee ni. Macam aish sendiri, lepas consume kalsium ni, kurang la sikit sakit tulang belakang ke, sakit pinggang ke, lenguh lenguh badan ke dan for sure my baby also sihatt dalam perut ni kan! Macam kawan aish dekat office, dia pun consume Ostematrix Shaklee sepanjang proses kehamilan. Sekarang bila dah bersalin, baby dia kuat! Maksudnya takde la lembik je..tulang tu kuat. Yela kadang kadang risau orang dok geram nak kelek nak dukung nak apa bagai..kalau tak kena gaya, terkehel lak tulang baby tu..haha. tapi member office citer anak dia jenis yang tegap. tulang tu kuat. Alhamdulillah la.

Harga pun tak mahal. Cuma RM61 dan ada 120 kapsul. Kalau aish ambik 4 kapsul sehari, maknanya satu botol Ostematrix tu tahanlah dalam sebulan. Tak kisahla kan dari spend dekat 40-60 ringgit untuk beli susu tepung tapi sensara nak minum. Macam orang yang tak suka minum susu, malas nak bancuh ke apa ke, ni jela the best solution. ibu kuat, anak sihat! idak gitew? 

Korang nak dapatkan Ostematrix ni dengan harga murah? Aish open untuk 10 orang terawal yang pm aish untuk dapatkan Ostematrix ni dengan harga yang lebih murah dari harga runcit sebenar. Bulan Oktober sahaja. Dan jangan risau, aish akan guide customer yang beli dengan aish, cara makan yang betul. Aish memang pentingkan kepuasan semua customer yang beli shaklee dengan aish :) 

Cara order? 

1. Like page Healthy & Beauty Shop
2. PM fanpage atau pun sms/whatsapp 0126716961 

Thank you! 


0 Komen untuk "SUPPLEMENT PENTING YANG AISH AMALKAN MASA USIA KANDUNGAN MASUK 4 BULAN"

Back To Top