whatthehell?don't pandang makcik tu sebelah mata pelissss!

Dengar sok sek sok sek cikgu mengumpat. Mengumpat kami yang masih muda-muda lagi ni lah apa lagi. Come on la. You all cikgu. So berkelakuanlah seperti cikgu. Don't berkelakuan like a makcik-makcik kampung okay! buley? Whatthehell kan bila you all mempertikaikan we all we all yang muda bergetah ni untuk beramah mesra, bergurau senda dan macam-macam ber lagi dengan makcik kantin? Ni lah dialog mereka pada seorang kawan aku ni. 

Cikgu X : Akak dengar kamu rapat sangat dengan makcik kantin tu. Betul ke?
Kawan : Aah memang selalu borak dengan makcik tu..makcik kantin tu baik, ramah. Suka usik makcik tu. Kenapa kak?
Cikgu X : Akak dapat komplain la. Kalau boleh, jaga la status kita sebagai guru. Jangan rapat sangat dengan makcik kantin itu.
Kawan : (tercengang) Apakah?

So fikirlah baik-baik. Adakah pekerjaan guru itu terlalu tinggi bezanya sehinggakan kita tidak boleh beramah mesra dengan makcik kantin tersebut. Persoalannya di sini, adakah pekerjaan makcik kantin tersebut hina?

__hanya mampu tersenyum melihat gelagat mereka___

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :