.

.

whatthehell?don't pandang makcik tu sebelah mata pelissss!

Dengar sok sek sok sek cikgu mengumpat. Mengumpat kami yang masih muda-muda lagi ni lah apa lagi. Come on la. You all cikgu. So berkelakuanlah seperti cikgu. Don't berkelakuan like a makcik-makcik kampung okay! buley? Whatthehell kan bila you all mempertikaikan we all we all yang muda bergetah ni untuk beramah mesra, bergurau senda dan macam-macam ber lagi dengan makcik kantin? Ni lah dialog mereka pada seorang kawan aku ni. 

Cikgu X : Akak dengar kamu rapat sangat dengan makcik kantin tu. Betul ke?
Kawan : Aah memang selalu borak dengan makcik tu..makcik kantin tu baik, ramah. Suka usik makcik tu. Kenapa kak?
Cikgu X : Akak dapat komplain la. Kalau boleh, jaga la status kita sebagai guru. Jangan rapat sangat dengan makcik kantin itu.
Kawan : (tercengang) Apakah?

So fikirlah baik-baik. Adakah pekerjaan guru itu terlalu tinggi bezanya sehinggakan kita tidak boleh beramah mesra dengan makcik kantin tersebut. Persoalannya di sini, adakah pekerjaan makcik kantin tersebut hina?

__hanya mampu tersenyum melihat gelagat mereka___

2 Komentar untuk "whatthehell?don't pandang makcik tu sebelah mata pelissss!"

kes ni sm ngan tmpt opis dla..staf tdk dibenarkan rehat ngan akak2 cleaner..npk sgt kan..dorang pun manusia gak..apekah?

hye cik aish...*_*
sy baru je skodeng2 blog aish..jadi terlebih rajin lak baca entri ni...sy pn keja kat sekolah gak, tapi biasa je gurau2 dengan orang kantin, makcik cleaner, driver bus, kerani sekolah dan semua la yang ada kat sekolah...sebabnya semua tu orang jugak kan..tak perlu rasanya nak beza2 kan taraf orang...*_* peace no war...*_*

Back To Top