Kencing Berbuih Petanda Diabetes Nefropati Dan Buah Pinggang Tidak Berfungsi

Ramai yang tidak sedar kelainan pada air kencing seperti berbuih kerana merasakan ia perkara biasa tambahan aktiviti di dalam bilik air sering dilakukan dengan pantas kerana mengejar masa. Namun ia sesuatu yang perlu diambil berat jika perubahan buih yang banyak terutama pada pesakit diabetes kerana itu mungkin menyebabkan diabetes nefropati iaitu diabetes yang menyebabkan kerosakan buah pinggang.APA ITU NEFROPATI

Nefropati bermaksud penyakit atau kerosakan buah pinggang. Diabetes nefropati adalah kerosakan buah pingaang yang disebabkan oleh penyakit diabetes. Ia boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang. 


BAGAIMANA DIABETES NEFROPATI BERLAKU?

Dalam keadaan normal, badan kita mencerna protein yang kita makan setiap hari dan proses menghasilkan bahan buangan. Di dalam buah pinggang,terdapat berjuta juta saluran darah kecil dan kapilari di dalamnya yang bertindak sebagai penapis. Apabila aliran darah melalui saluran darah, sisa buangan ini menjadi sebahagian daripada air kencing dan terdiri daripada bahan yang berguna seperti sel sel protein dan terlalu besar untuk melalui penapis lalu ia kekal di dalam darah. 

Tahap gula darah akan merosakkan sistem ini menjadikan buah pinggang menapis terlalu banyak darah dan kerja tambahan ini memberi beban kepada penapis. Selepas bertahun tahun, penapis tersebut mula rosak lalu membocorkan bahan seperti protein ke dalam air kencing. Mempunyai jumlah protein dalam air kencing dipanggil proteinuria dan air kencing berbuih adalah petanda diabetes nefropati. 

Dibetes Nefropati boleh menyebabkan serangan jantung. Mereka yang mengalami kencing manis dan kerosakan buah pinggang boleh dianggap sudah pun mempunyai sakit jantung kerana ia membuatkan saluran darah tidak sihat dan ia sering menyerang tanpa tanda awal. 


SIMPTOM DIABETES NEFROPATI


 • Rasa letih
 • Selera makan berkurangan
 • Ruam dan gatal gatal kulit
 • Muntah muntah
 • Kencing semakin kurang 
 • Kaki mula bengkak


KOMPLIKASI AKIBAT DIABETES NEFROPATI

 • Pesakit sukar bernafas
 • Paru paru berair
 • Pengumpulan toksik dalam badan
 • Senang terkena serangan jantung
 • Buah pinggang rosak
 • Terpaksa melakukan dialisisLANGKAH PENCEGAHAN DIABETES NEFROPATI

 • Pencegahan merupakan usaha amat penting terutama mereka yang sudah disahkan mengalami kencing manis. Diet dengan mengawal pengambilan karbohidrat, lebihkan serat dan sayur sayuran. Amalkan Tips Pemakanan untuk pesakit diabetes. 
 • Pesakit diabetes juga perlu mengawal tekanan darah, mengawal berat badan dan melakukan senamn sebanyak tiga hingga lima kali seminggu iaitu sekurangnya 15 minit bagi setiap sesi. 


Jika buah pinggang di tahap tidak boleh diselamatkan, kemungkinan perlu berdepan dengan pemindahan buah pinggang yang semestinya lebih berisiko dan memakan kos yang tinggi. VIVIX BANTU PENGHIDAP DIABETESRata rata ahli keluarga penghidap diabetes mula mencari alternatif lain bagi mengubati diabetes. Dengan kos rawatan hospital yang agak tinggi setiap bulan termasuk dialisis, Vivix dikatakan menjadi salah satu alternatif yang terbaik dan berkesan setakat ini. Selain kos untuk membeli supplemen tersebut yang jauh lebih murah, penghidap diabetes lebih mudah mengamalkan vivix kerana hanya perlu ambil sesusud sehari berbanding lambakan ubat ubatan yang terpaksa ditelan sebelum ini.

APA ITU VIVIX?

Vivix adalah suplemen resveratrol dibangunkan oleh saintis-saintis Shaklee melalui penyelidikan saintifik selama beberapa tahun. 4 bahan utama Vivix ialah anggur muscadine, carrot ungu, elderberry dan Knotweed Jepun. Vivix telah terbukti secara klinikal memberi kesan terhadap 4 mekanisme penuaan selular dengan;
1. Melindungi & memperbaiki kerosakan DNA akibat serangan jutaan radikal-radikal bebas yang berada di persekitaran kita. Contohnya ialah tabiat merokok, pencemaran udara, faktor pemakanan dan stress.
2. Mengaktifkan pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan sel. Penuaan sel boleh berlaku walaupun umur kita baru 30 tahun. Penuaan sel antaranya disebabkan faktor keturunan, toksin, masalah berat badan berlebihan dan rendah pengambilan antioksidan.
3. Menggalakkan pembentukan baru mitokondria (penjana tenaga dalam sel) yang penting untuk meningkatkan kecekapan sel.
4. Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End products) yang boleh mengganggu keutuhan sel dan umur.
LANDMARK STUDY TERHADAP VIVIX 
Ada banyak research artikel berkaitan bahan2 aktif dalam produk Shaklee. Malah, Shaklee turut bekerjasama dengan profersor Universiti ternama untuk buat kajian produknya sendiri yang dinamakan Landmark Study.

Landmark Study I mengkaji produk multivitamin Shaklee, VitaLea yang boleh mengurangkan risiko penyakit-penyakit kronik & selamat digunakan dalam jangkamasa yang panjang.

Landmark Study II pula mengkaji produk paling hangat di pasaran iaitu Vivix yang dibuktikan boleh memanjang jangka hayat sel manusia, sekaligus mengurangkan risiko penyakit kronik,

Tapi untuk kesekian kalinya saya ingatkan supplemen dan ubat fungsinya berbeza. Supplements seperti VIVIX, walaupun banyak kajian membuktikan bahan aktif dalam Vivix, iaitu resveratrol boleh mengawal penyakit kronik, tapi Vivix bukan bertujuan untuk merawat atau menyembuhkan penyakit.


Tetapi lebih kepada menyokong rawatan & pencegahan penyakit. Kalau mencegah tu, Vivix sangat sesuai diambil oleh orang yang sihat la. Tapi tak boleh nafikan juga sel-sel orang sakit juga perlukan nutrisi yang secukupnya, sama seperti yang diperlukan oleh orang yang tiada penyakit.

CARA MEMBUAT PEMBELIAN VIVIX UNTUK PENGHIDAP DIABETESCARA 1
Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

CARA 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.

CARA 3
Dapatkan keahlian Shaklee secara percuma dengan pembelian 200UV atau pun dengan pembelian dua botol vivix. Faedah menjadi ahli antaranya adalah dapat menikmati harga produk yang jauh lebih murah antara RM10-RM100 


Email: ismalizayahya86@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi
Previous
Next Post »

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...