.

.

TIPS SUPAYA BABY TAK TARIK TOPI ATAU HAIRBAN

Bukan senang nak biar baby baby kita ni maintain pakai topi atau hairban lama lama. Laju je tangan tu nak menariknya! Geram betul rasa. Punya la kita belikan topi meriah meriah untuk dia. Dia pakai tak sampai 5 minit dah direntap jatuh ke bumi. Sentap! So ada cara paling senang di dunia supaya nak bagi baby kita ni tak tarik topi atau hairban yang mereka pakai tu. 

Tips supaya baby tak tarik topi atau hairban

Senang je. Aku rasa ni la tips paling mudah di dunia, di planet dan di mana mana sekalipun! Tips mudah dan berkesan. Caranya, pakaikan topi dan hairban masa baby kita tidur. Pakaikan cantik cantik, kelipkan betul betul. Bila dia bangun, mamai mamai dia takkan perasan apa kat atas kepala dia. Tapi jangan pulak tunjuk cermin depan baby kita tu. kantoi nanti! 

Tapi kalau masa tengah tidur pun, baby kita sedar dan tarik topi tu, ikat je tangan dia. Hahah. Eh sakit pulak hati kite!

Wah baiknya baby saya pakai topi. Macam tu la anak mama!


Puas la bergambar lama lama pakai topi tu. So kira berbaloi la mamanya belikan topi tu. Macam topi nyonya jual kangkung je. muahaha. 

Tiap kali Irine rasa sesuatu kat kepala dia, cepat cepat kitorang buat sergah, buat jenaka tah hape hape, buat buat lompat katak depan dia..Tarik perhatian baby kita supaya dia lupa tentang topi yang dia pakai tu. Hihihih. Keji kan kami. Kalau ada lagi tips tips lain taknak bagi baby tarik topi atau hairban, aku akan update lagi ye. Atau ada yang korang nak kosngsikan?
5 Komentar untuk "TIPS SUPAYA BABY TAK TARIK TOPI ATAU HAIRBAN"

daffa pun dah pandai tarik2. gee

@ninaAz
hehe tu la..dorang tak suka pakai topi sebenarnya kan

hehe...baik punya tips..
agaknya semua baby mcm tu kut..mungkin dia rasa tak selesa..

akak follow sini...:)

hehe maybe la kak.. thanks follow :)

ni yang buat saya tak sabar nak tunggu baby girl saya besar skit untuk pakaikan topi. comek baby sis :-)

Back To Top