.

.

IT REALLY EDUCATING ME THAT SMOKING IS BIG NO!

Semalam aku nampak sorang pompuan merokok. Pandangan yang biasa. Sebab hari hari ada je aku jumpa pompuan merokok.  Aku tak tau ah nak kategorikan pompuan merokok ni bodoh ke tak. Sebab pompuan pompuan yang merokok ni kadang kadang among CEO tak pun jawatan2 yang tinggi2 la gua cakap lu. Kalau orang tu bodoh, boleh ke dok jawat jawatan CEO tuh?

they have their own reasons why and u are not in the possession to called anyone "bodo".... think! So jangan kata dorang yang smoke ni bodoh. Tapi mari kita panggil dorang ‘kurang bijak’. Hehe.
 

sometimes bila kita nasihatkan dorang please stop smoking..mula ah nak melenting. they will ask..Nape lelaki boleh pompuan tak boleh? kalo nak cakap pompuan ni bodo sebab merokok...lelaki tu camna lak????x bahaya ker??? 

please dear..

think..lelaki ada rahim ke? Lelaki nak beranak ke? Lelaki ke yang nak mengandung 9 bulan? Lelaki ke yang nak menyusukan anak anak nanti? eww..jap nak bayangkan.hehe.

and then ada lak yang tak puas ati kenapa kalo ada pompuan merokok, semacam jer org tengok..pastu memberontak sorang sorang ‘ini tidak adil tidak adil tidak adil’ wah wah wah. sayang..memang la orang pandang kau semacam. Sebab kau perempuan. Kalau kau pompuan afrika waka waka eh eh tu..orang tak heran. Tapi kau perempuan melayu. Perempuan timur yang kaya dengan budi bahasa dan kelembutan eceehh..sekali merokok. Waduh.spoil tau. 

Kalau ikutkan memang la sekarang dah macam trend pompuan merokok. Tapi bagi aku, lantak p lah trend ke apa ke. kita perempuan buat cara perempuan.  aku mmg x kisah, sebab ni hak masing2...tapi aku tgk setengah pompuan yg merokok tu nampak sgt macam nak menunjuk gile....macam bangga lak pun ada...mmg x leh blah....

But who am i to judge. kawan aku macam2 orang ada, usahkan merokok, pengkid, lesbian, gay semua i kawan tau... bukan rugi pun kawan ngan semorang, lagi pun there's always something to learn from someone. and this entry pun just nak nasihat je. tak salahkan?

dah dah. malas dah nak bagi pendapat or nasihat or wateva kat sini sbb akan sentiasa ade org yang tak puas hati..hati manusia kan kuat nafsu memang sukar untuk dipuaskan..alhamdulilah 5 years study kat university.. it really educating me that smoking is Big No haha..and so..i am so kesian kat perempuan yang smoking. 

but then i got a word..eh ber word word kot to tell everyone..honestly from my heart..actually i dunt have wasting my time here to wrote something like this but ya.. i did...i feel so pitty with them.

thanks for reading.
14 Komentar untuk "IT REALLY EDUCATING ME THAT SMOKING IS BIG NO!"

zaman skang macam2 masalah sosial..hehe..

betul tu cik aish.. kite ni org melayu, tunjukkan lah adat budaya kite ni mcm perempuan melayu, tp xde la nk ckp mcm perempuan melayu terakhir pulak kan.. hehe.. xberapa berkenan sgt lah tgk perempuan merokok ni.. huhu

yeah. buruk sangat pandangan tngok pmpn merokok. lagi2 yg btudung. hhmm. kenapa suke buat pbandingan antara laki pmpn eh dorang? try buat bandingan antara orang bijak dan kurang bijak. lalala~ smile ^_^

budak sekolah zaman sekarang nie tak macam budak sekolah zaman dulu.. sekarang budak makin kurang ajar.. tapi tak semua la -_-

mase jd cashier mmg ramai pmpuan beli rokok

yarksss....apa la kelasss nya merokok.

alamak. tertekan anon plop komen sblom ni. haha

apalah nak jadi dgan perempuan zman skrang nih -.-

Anyway akak jom join segmen pertama kita KONGSI KISAH ZAMAN KANAK2 KITA .

Dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com

dekat kolej eca,perempuan merokok ne dah macam biasa.mcm dorg ne xmalu je nak merokok.ada tu yg siap kongsi rokok dgn BF masing2x.hairan. =.="

dekat kolej eca,perempuan merokok ne dah macam biasa.mcm dorg ne xmalu je nak merokok.ada tu yg siap kongsi rokok dgn BF masing2x.hairan. =.="

pelik2..bajet hot kut..rasa nak sekeh je siap bangga snap pic..lagi2 budak2 pakai bju skolah.adoyaiii

dulu laki je.. sekarang pompuan pun ade.. hmm..

pernah nampak pompuan pakai jibab besar tapi merokok
rasa pelik semacam

ada juga yg bagi alasan untuk slimming...dunia...dunia...

gmbar no 2 tue gambar lame dh.. klu x slap masa atia dlm form 4 ke form 5 mcm tue la.. actually mereka tue kawan sekola atia.. they quite nice.. tp attitude kureng sikit.. arap2 dorang dh berubah.. amin..^__^

Back To Top