IT REALLY EDUCATING ME THAT SMOKING IS BIG NO!

Tags

Semalam aku nampak sorang pompuan merokok. Pandangan yang biasa. Sebab hari hari ada je aku jumpa pompuan merokok.  Aku tak tau ah nak kategorikan pompuan merokok ni bodoh ke tak. Sebab pompuan pompuan yang merokok ni kadang kadang among CEO tak pun jawatan2 yang tinggi2 la gua cakap lu. Kalau orang tu bodoh, boleh ke dok jawat jawatan CEO tuh?

they have their own reasons why and u are not in the possession to called anyone "bodo".... think! So jangan kata dorang yang smoke ni bodoh. Tapi mari kita panggil dorang ‘kurang bijak’. Hehe.
 

sometimes bila kita nasihatkan dorang please stop smoking..mula ah nak melenting. they will ask..Nape lelaki boleh pompuan tak boleh? kalo nak cakap pompuan ni bodo sebab merokok...lelaki tu camna lak????x bahaya ker??? 

please dear..

think..lelaki ada rahim ke? Lelaki nak beranak ke? Lelaki ke yang nak mengandung 9 bulan? Lelaki ke yang nak menyusukan anak anak nanti? eww..jap nak bayangkan.hehe.

and then ada lak yang tak puas ati kenapa kalo ada pompuan merokok, semacam jer org tengok..pastu memberontak sorang sorang ‘ini tidak adil tidak adil tidak adil’ wah wah wah. sayang..memang la orang pandang kau semacam. Sebab kau perempuan. Kalau kau pompuan afrika waka waka eh eh tu..orang tak heran. Tapi kau perempuan melayu. Perempuan timur yang kaya dengan budi bahasa dan kelembutan eceehh..sekali merokok. Waduh.spoil tau. 

Kalau ikutkan memang la sekarang dah macam trend pompuan merokok. Tapi bagi aku, lantak p lah trend ke apa ke. kita perempuan buat cara perempuan.  aku mmg x kisah, sebab ni hak masing2...tapi aku tgk setengah pompuan yg merokok tu nampak sgt macam nak menunjuk gile....macam bangga lak pun ada...mmg x leh blah....

But who am i to judge. kawan aku macam2 orang ada, usahkan merokok, pengkid, lesbian, gay semua i kawan tau... bukan rugi pun kawan ngan semorang, lagi pun there's always something to learn from someone. and this entry pun just nak nasihat je. tak salahkan?

dah dah. malas dah nak bagi pendapat or nasihat or wateva kat sini sbb akan sentiasa ade org yang tak puas hati..hati manusia kan kuat nafsu memang sukar untuk dipuaskan..alhamdulilah 5 years study kat university.. it really educating me that smoking is Big No haha..and so..i am so kesian kat perempuan yang smoking. 

but then i got a word..eh ber word word kot to tell everyone..honestly from my heart..actually i dunt have wasting my time here to wrote something like this but ya.. i did...i feel so pitty with them.

thanks for reading.

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :