SAKIT PERUT INGATKAN SENGGUGUT BIASA RUPANYA TANDA AWAL KANSER OVARI

"eh kenapa rasa sakit perut semacam ni? Senggugut kot." Ada orang beranggapan sakit perut tu normal, bila masa period, dianggapnya sebagai senggugut biasa. Tapi sebenarnya, sakit perut yang seakan senggugut tu merupakan antara tanda tanda awal kanser ovari yang boleh menyebabkan kematian! 

Wanita jangan anggap remeh sakit perut yang seakan senggugut

APA ITU KANSER OVARI





Kanser ovari adalah sejenis kanser yang bermula di dalam ovari. Wanita mempunyai dua ovari, satu di setiap sebelah uterus. Ovari ini bersaiz badam, menghasilkan telur (ova) dan juga hormon estrogen , progesteron dan testosteron. Kanser ovari sering terjadi tanpa gejala sehingga ia telah merebak di dalam pelvis dan abdomen. Pada peringkat ini, kanser ovari adalah sukar untuk dirawat dan sering membawa maut.




TANDA TANDA KANSER OVARI

  1. Tekanan abdomen, cepat kenyang, bengkak atau kembung
  2. Rasa tidak selesa atau sakit pelvis.
  3. Senak berterusan, angin atau mual.
  4. Perubahan tabiat membuang air besar seperti sembelit.
  5. Perubahan tabiat pundi kencing, termasuk keperluan yang kerap untuk membuang air kecil.
  6. Hilang selera makan atau cepat rasa kenyang.
  7. Peningkatan lilitan perut atau pakaian terasa lebih ketat di sekeliling pinggang anda.
  8. Tiada tenaga/stamina.
  9. Sakit pinggang.


APA YANG MENYEBABKAN KANSER OVARI?

Ia tidak jelas apa yang menyebabkan kanser ovari. Secara umumnya , kanser bermula apabila sel-sel yang sihat yang mengalami mutasi genetik (perubahan gen) yang bertukar sel-sel normal menjadi sel-sel yang tidak normal.

Sel-sel yang sihat membesar dan membiak pada kadar yang ditetapkan, akhirnya mati pada masa yang ditetapkan . Walau bagaimanapun , sel-sel kanser membesar dan membiak di luar kawalan, dan mereka tidak mati apabila sepatutnya.

Apabila sel-sel yang tidak normal berkumpul , mereka membentuk jisim (ketumbuhan). Sel-sel kanser ini menyerang tisu yang berhampiran dan merebak dari tumor asal dan tersebar di tempat lain dalam badan (metastasis)


KANSER OVARI SEBABKAN WANITA INI RAHIMNYA DIBUANG, BADANNYA LEMAH


Leya nak bagi testimony Vivix sebagai seorang pesakit kanser… Leya kanser ovary… Selepas second line kemo, Leya ambil Vivix.. Leya dibuang semua peranakan..Jadi doktor cakap badan Leya akan jadi orang-orang tua sebab tak datang period… Memang Leya sakit lutut, sakit pinggang, susah tidur, sakit tempat operation,kebas kaki tangan sampai ke muka dan yang paling tak tahan panas badan sampai tak boleh buat apa…asyik mandi je.. Doc cakap semua effect menopause… lebih teruk sebab muda baru umur 27 tahun dibuang secara operation..



Lepas Leya ambil Vivix, Alhamdulillah dengan izin Allah serasi dengan badan Leya.. Seminggu Leya rasa makin kurang lenguh-lenguh badan, tapak kaki Leya tak rasa menyucuk-nyucuk lagi.. Bab solat happy sangat sebab boleh berdiri ebab kadang-kadang Leya terpaksa dolat duduk sebab Leya tak mampu nak pijak lantai sekalipun.

Alhamdulillah, semuanya semakin ok.. Dah 3 bulan Leya amalkan.. Sekarang Leya makin aktif.. Sekarang Leya dah tak nampak muka sedih mak abah dan husband bila diorang tengok Leya makin aktif.. Syukur sangat..
~Puan Leya


ARTIS TEMPATAN YANG MENINGGAL DUNIA AKIBAT KANSER OVARI



"Ary dilaporkan berada dalam keadaan kritikal selepas dimasukkan ke Hospital Ampang akibat kanser ovari tahap empat. Ary dimasukkan ke hospital itu pada 18 Februari lalu selepas keadaannya semakin lemah namun dia mula tidak sedarkan diri sejak Selasa lalu.

Ary sudah mengesan penyakitnya itu sejak hampir setahun lalu, dan pernah menjalani pembedahan pada bulan Mei tahun lalu di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan, Wangsa Maju. Doktor sebelum ini turut mengesyaki barah yang dihidap Ary merebak ke bahagian kepala."


sumber 


VIVIX BANTU PESAKIT KANSER KEKAL CERGAS SELEPAS PEMBEDAHAN DAN HALANG SEL KANSER TUMBUH KEMBALI

Kajian telah menunjukkan bahawa Resveratrol mempunyai kandungan antioxidant yang paling tinggi. Daripada kajian juga mendapati bahawa kandungan Resveratrol didapati daripada kulit dan biji Anggur Muscadine .

  • Antioxidant diperlukan pada kadar yang tinggi untuk mendapat kesihatan yang optima dan dapat membantu mencegah penyakit.
  • Antioxidant dapat membantu dan membaik pulih sel rosak yang berpunca dari radikal bebas.
  • Resveratrol dapat mencegah dari sel kanser merebak kerana resveratrol dapat menghalang dari pembentukkan sel yang tidak normal dalam tubuh manusia merebak.
  • Menurut Eleanor G. Rogan seorang Profesor dari Uni. Of Nebraska Medical Center. Resveratrol ada keupayaan untuk mencegah peringkat permulaan kanser semasa estrogen baru hendak memulakan proses pengembangan kanser dengan menghalang pembentukkan estrogen DNA adducts ( sebatian kimia yang menyebabkan kanser yang melekat pada DNA).Dengan ini kami percaya seluruh sel kanser akan berhenti merebak sepenuhnya.

CARA MEMBUAT PEMBELIAN VIVIX UNTUK KANSER OVARI



CARA 1

Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. 

CARA 2

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.

CARA 3
Dapatkan keahlian Shaklee secara percuma dengan pembelian dua botol VIVIX. Faedah menjadi ahli antaranya adalah dapat menikmati harga produk yang jauh lebih murah antara RM10-RM100 



IsmaLyeza

Visit my ig @almaricantikbyisma
Email: ismalizayahya86@gmail.com
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi


Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :