.

.

NOKIA LUMIA 920 SAYA YANG OHSEM!

Assalamualaikum. 

Boleh tak kalau kali ni nak buat satu entry pasal Nokia Lumia 920 yang masih panas di pasaran (baru je launch 27 Dis haritu!) sekarang dah jadi aku punya. ye. aku berjaya membeli sebijik. sory la sebab kite tak minat samsung ataupun iphone. hehe. (1st sebab dah ramai pakai..hehe)

jadi, ini adalah aset pertamaku untuk tahun 2013! chaiyok.. 

Nokia Lumia 920 yang ohsem! aku beli kaler merah gitew. aggresive sikit untuk tahun baru ni..ye la kan nak kawen kan..eh takde kene ngena pulak. actually tertarik dengan kaler dia yang sangat rich! aahhh pengsan dengan keanggunannya!

ok sekarang korang tengok dan baca entry sambil ilek bebanyak. kali ini, Lumia 920 akan membuat kita teruja dengan teknologi baru yang dimasukkan sesuai dengan kita yang inginkan kesempurnaan dan tampil seksi! 

disebabkan Nokia Lumia 920 adalah smartfon yang paling memikat hati dan seluruh raga dan perasaan haku tahun ni, harganya yang RM1999 tu aku cuma mampu mencungap sekejap tapi lepas bawak balik fon ni ke rumah, cungap2 pun tiada! apa yang ada? senyum lebar tanda kepuasan! ya ini lah kepuasan sebenar. 

nampak tak body dia yang licin dan berkilat seakan2 ada satu lapisan air atas dia..

walaupun smartfon ni masih baru, tapi harap harap bagusla.. tapi setakat ni, aku pakai terlebih bagus la pulak sebab banyak teknologi baru yang dimasukkan dalam Lumia 920 nih! pegi mana mana orang akan tinjau2 fon kita. kalau kita pakai samsung yang ramai orang pakai tu, orang tak heran. hahahaha. kan kan ..eh terkeji lak. 
lepastu kan..Lumia 920 ni menawarkan teknologi kamera PureView! Untuk skirn pulak, ada PureMotion HD+ (jangan ingat Tv je ada HD!) so gambar paparan pada skirn sangat best gile tau tak. macam ada air dalam skrin tu..kilat je.. 

Lepastu kan..tadi aku balik kerja kan terus masak yela aku kan bakal isteri yang misthali..so harusla tangan basah je kan kat dapur tu. PP Epal ajak men mesej lak. ingat kan leceh la nak touch skrin dengan jari ai yang basah ni..tapi Lumia 920 ni takde masalah untuk kita sentuh skrin tu. pakai glove pun ilek je srap srap kat skrin tu. best kan? 

Telefon ni pun dilengkapi dengan skrin Gorilla Glass 2 yang terbaru membuatkan dia jadi tahan calar. tak caya? tengok video nih. tapi aku belum ready la nak buat betul2 kat fon aku sendiri. waaa nanges ohh.

Cubaan Memusnahkan Nokia Lumia 920
 


terima kasih sudi baca kisah aset pertama ku yang awesome ni!! 

18 Komentar untuk "NOKIA LUMIA 920 SAYA YANG OHSEM!"

untungla~~..kite pkai smsung murah je.. hehe...

mau tak tercungap kak kalau dah rege dekat 2k. tapi sebab kecanggihannya yg bagus tiada penyesalan kan. hihii



kite target nak samsung note. haraplah berjaya dapatkan. hewhew

symbian kn nokia neyh?..nk bli android...hikhikhik,,,,sbb vivaz pun symbian

alahhh, kita jeless! T.T this year pun kita nak beli nokia Lumia! inshaa ALLAH, akhir bulan 1 ni.yeayyy! <3

wa,bestnya.. klu ada org bg hadiah ni mmg lompat2 r..

uhuk..
tgk hrga pon dh tersedak..
kite xmmpu nk pkai enpon memahal..
sobs

serius cantik, tapi dija dah jatuh cinta dengan phone 5, tapi tunggu orang bagi la..hee

Nak tanya sikit, em lumia ni smartphone kan tapi dia ada android ke tak ? Or dia just windows phone ? :)

wah...bestnye...cantik tu..

salam perkenalan kembali..

lumia tu..idam juga tapi dah rembat S3 dulu..huhuhu..

@Eca Dwinky Asha Bukan Symbian, Tapi Windows Phone 8

@Shuhaidah Shukor Android adalah Operating System (OS)..Windows Phone pun OS..so x boleh ada 2 OS dalam 1 smartphone..

assalamualaikum, stakat 3 bulan pakai fon ni, ok x? blh share dgn sy pros&cons fon ni? ingat nk beli juga.
TQ

Back To Top