DAH TAHU CARA MACAM MANA NAK HILANGKAN BATUK BERKAHAK ANAK?

DAH TAHU CARA MACAM MANA NAK HILANGKAN BATUK BERKAHAK ANAK?


Saya Puan Najihah bt. Abdul Mutalib, ibu kepada 6 orang cahayamata 3 lelaki dan 3 perempuan. Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua tentang kebaikan vitamin Shaklee yang banyak memberi effect kepada kehidupan dan memperbaiki kesihatan anak-anak saya. Sebagai seorang ibu pastinya akan merasa gusar sekiranya anak-anak sering jatuh sakit dan asyik ke klinik kan? Demikianlah yang terjadi dengan saya suatu ketika dahulu. 


Bila anak ramai ni, apa yang paling membimbangkan ialah jika salah seorang daripada anak-anak kita jatuh sakit. Selalunya lepas seorang..seorang lagi akan ‘berjangkit’. Dan bila dah sakit tu, asyik je ke klinik kalau tak pun pasti akan ke farmasi untuk membeli ubat. Dahulu, salah seorang anak kembar saya iaitu Nurul Husna selalu sangat mengalami batuk berkahak, bahkan bila sampai satu tahap hingga membawa kepada penat. 


Suatu ketika dulu, Husna sering juga dibawa berjumpa pakar kanak-kanak dan terpaksa menggunakan ‘neb’ untuk redakan ‘penat’ yang beliau hadapi. Jika batuk menyerang terutama ketika cuaca sejuk dan malam hari, batuknya sampai tak henti-henti. Runsing saya dibuatnya.


Pada penghujung tahun 2012, saya mula kenal dengan suplimen Shaklee. Asalnya saya membeli vitamin-vitamin Shaklee untuk kegunaan diri sendiri sahaja. Tetapi setelah saya merasai sendiri kesan positif selepas mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee ini, saya mengambil keputusan untuk memberikannya kepada anak-anak saya pula.


Saya mendapat maklumat bahawa Omega Guard Shaklee dapat mengurang batuk dan kahak seperti yang dialami oleh anak saya. Jadi sejak awal tahun 2013 saya mula memberikan Omega Guard kepada anak-anak saya terutamanya Nurul Husna. Selain itu, saya juga memberikan Meal Shakes dan Chewable Vita-C kepada mereka.


Alhamdulillah, setelah beberapa lama mengamalkan Omega Guard Shaklee batuk berkahak yang dialami oleh Husna semakin pulih dan apa yang amat menggembirakan saya, sejak 2 tahun kebelakangan ini, Husna tidak pernah langsung berjumpa Dr disebabkan batuk atau penat sebagaimana dahulu.


Untuk pengetahuan anda semua, Omega Guard atau minyak ikan juga dapat membantu perkembangan otak anak-anak kita disamping dapat meningkatkan sistem imun tubuh anak-anak. Prestasi pembelajaran Husna sangat baik dan beliau juga amat aktif dalam pelbagai aktiviti ko-kurikulum dan mewakili sekolahnya dalam bermacam aktiviti. 


Kini anak kelima saya iaitu Nurul Hanis adalah penggemar Omega Guard juga. Dan apa yang saya lihat, perkembangan dan kepetahan Hanis amat mengagumkan saya. Sebagai sebuah keluarga yang ‘besar’, tahap kesihatan anak-anak amat saya pentingkan. Alhamdulillah..dengan izin Allah sejak kenal Shaklee, saya melihat dan merasakan tahap jatuh sakit anak-anak saya makin kurang. 


Saya ingin sangat kongsikan kepada para ibubapa sekelian tentang‪#‎shakleeeffect‬ yang telah kami sekeluarga alami. Sebagai manusia kita sekadar berusaha untuk memberikan yang terbaik, selebihnya kita serahkan pada Allah SWT. Terima kasih Allah, terima kasih Shaklee! Sekian.

Minyak ikan tulen berkepekatan tinggi

OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseutikal yang asli dan tulen.
Minyak Ikan
OmegaGuardTM membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 yang terdiri daripada tujuh komponen utama, termasuk EPA untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yang normal. Satu sajian OmegaGuard membekalkan 990mg asid lemak omega-3.
Gred Farmaseutikal yang Tulen
OmegaGuardTM dihasilkan melalui proses proprietari penyulingan molekul berganda yang bertujuan untuk meningkatkan kepekatan asid lemak omega-3 dan pada masa yang sama menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang sering mencemari pelbagai spesis ikan.


CARA PEMBELIAN OMEGA GUARD UNTUK ANAK BATUK BERKAHAK


CARA 1
Anda boleh terus klik ke OMEGA GUARD ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.

IsmaLyeza
ig @shakleebyisma
Email: shakleebyisma@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi

BILA MAK AYAH RISAU ANAK KENA PENYAKIT HFMD

APA ITU PENYAKIT HFMD?



Penyakit HFMD disebabkan oleh virus yang dikenali sebagai enterovirus meliputi Coxsackie Virus A16 (Cox A16) dan Enterovirus 71 (EV 71). Penularan penyakit/virus HFMD adalah melalui sentuhan langsung dengan cecair hidung, air liur, lepuh (blister) dan najis kanak-kanak yang dijangkiti serta sentuhan pada permukaan dan alatan permainan yang tercemar dengan virus HFMD. Mereka yang dijangkiti akan menunjukkan satu atau lebih tanda seperti demam, luka (ulcer) di mulut, ruam atau lepuh di tapak tangan dan kaki. HFMD selalunya menyebabkan jangkitan ringan dan sembuh dengan sendiri. Namun begitu, segelintir jangkitan HFMD yang disebabkan oleh jangkitan EV71 boleh menyebabkan komplikasi seperti radang otak dan jantung.

PENGALAMAN HFMDSEMBUH..ALHAMDULILLAH

Saya nak share pengalaman handle anak alami HFMD baru-baru ni. Mulanya dari kakaknya di tadika, tetapi si kakaknya tak lah seteruk adik yang duduk di rumah ni. Tak terfikir pula HFMD akan berjangkit pada adiknya, jadi saya just tumpu pada kakaknya.

Satu pagi tu, sambil-sambil sapu lotion Herbal Blend pada tapak tangan kakaknya, terpandang la kaki adiknya yang dah mula ada tompok-tompok merah, tangan pun dah mula naik sikit-sikit. Lepas balik kerja, keadaan adik bertambah teruk bila tapak tangan, kaki dan mulutnya dah mula ada gelembung – gelembung air.




Pada mulanya kami syak hanya demam campak, tapi bila tengok badannya tak ada sangat gelembung air tu. Untuk kepastian kami pun terus bawa ke klinik, dan doktor sahkan memang HFMD. Kami hanya dapatkan ubat titis dalam mulut sahaja kerana nak cuba dengan Shaklee dahulu.

Malam tu juga, saya bekalkan Aleesha Nutriferon 1 sachet dan sapukan lotion Herbal blend sebelum tidur. Alhamdulillah malam tu dia tidur tanpa gangguan.

Untuk keesokan harinya, saya sapukan dia dengan lotion Herbal Blend selepas mandi dan bekalkan Vitalea for Kids selepas breakfast. Kebetulan kakaknya ada hari sukan pada hari tu, jadi saya terpaksa bawanya sekali, dan keadaan bertambah teruk bila dia dah berpeluh-peluh dan tangan tak berhenti menggaru. Kalau dibiarkan maunya berdarah-darah nanti, jadi saya cuba bagi dia Omega Guard, kekerapan menggaru tu dah berkurang nampaknya.

Alhamdulillah, lepas 3 hari konsisten amalkan Nutriferon, Vitalea for Kids, Omega Guard dan lotion Herbal Blend, gelembung-gelombung air di tangan & kaki dah mula hilang sikit-sikit dan parut pun tiada. Kalau diikutkan pergiraan doktor, HFMD ni biasanya akan hilang dalam masa 5-6 hari tapi bila dah recover cepat dari biasa ni syukur sangat-sangat.

Terima kasih Allah menemukan saya dengan Shaklee. Doakan puteri saya ini sihat sentiasa.
Semoga anak-anak kita semua membesar dengan sihat.

Membesar menjadi anak yg solehah soleh.
Aaminnn.

CARA PEMBELIAN SET HFMD


CARA 1
Anda boleh terus klik ke SET HFMD ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan

CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.

IsmaLyeza
ig @shakleebyisma
Email: shakleebyisma@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi

LELAKI NI MULA TURUN BERAT BADAN BILA DAH MULA BERDETOKS!

LELAKI NI MULA TURUN BERAT BADAN BILA DAH MULA BERDETOKS! 

8 KEBAIKAN DETOKS



Pada tahun 2011, saya mengalami sakit yang paling dasyat hingga saya tak boleh berdiri dan telah menjalani surgery untuk masalah backpain saya ni. Doktor nasihatkan saya untuk buat fisio dan juga turunkan berat badan.


Akhir-akhir ini saya telah mengalami masalah backpain lagi disebabkan berat badan yang semakin meningkat. Sakit sehingga saya rasa seperti mahu terduduk. Melihatkan ini, isteri saya cadangkan saya untuk turunkan berat badan. Berat saya untuk beberapa tahun kebelakangan ini tidak pernah kurang dari 85kg.



Isteri saya sarankan saya untuk buat Detox Shaklee dulu untuk singkirkan toksin supaya proses penurunan berat badan lebih lancar. Setelah melihat Mealplan, saya bersetuju untuk buat Detox Shaklee untuk 7 hari ini. Isteri menyediakan menu mengikut plan dan saya ambil Set Vitamin Detox Shaklee seperti yang disarankan oleh pakar nutrisi Shaklee.


Alhamdulillah ada penurunan berat badan sebanyak 5.9kg. Saya gembira kerana sudah lama berat badan saya tak turun. InsyaAllah saya akan maintain ikut Mealplan hari ke 7 untuk turunkan lebih banyak berat badan.


Saya harap dengan penurunan berat badan ini dapat mengurangkan masalah backpain saya ni.




CARA PEMBELIAN SET DETOKS


CARA 1


Anda boleh terus klik ke SET DETOKS ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


CARA 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi .saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Seremban, Port Dickson dan Bandar Baru Bangi.



IsmaLyeza
ig @shakleebyisma
Email: shakleebyisma@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-6716961
COD Area: Seremban, Port Dickson, Bandar Baru Bangi