ISTERI HAMIL TAKNAK MINUM SUSU TAPI MENGADU KAKI SELALU KEJANG



Untuk kawan kawan yang tengah pregnant tu, mesti pernah rasa lenguh lenguh dan kaki kejang malam malam kan? Tu tandanya kurang kalsium. Nak minum susu rasa loya pulak. Habis tu macam mana? Kalau tak minum susu, bukan kaki kejang je, silap hari bulan, umur dah masuk 3 series dah start sakit tulang belakang.  

Ada perempuan yang suka minum susu. Dan ada yang tak suka minum susu. Loya katanya. Habis tu camne nak buat? Mengadu kat suami je pun tak membantu jugak. Kena buat sesuatu tau! Apa dia?  

✅ ambil pil kalsium shaklee la jawapannya.  

Aku dulu masa pregnantkan irine, dari awal sampai sekarang masih amalkan makan pil kalsium. :) sebenarnya pil kalsium ni bagus ambik dari awal trimester sampai la habis berpantang. Kalsium sangat membantu ibu yang tengah berpantang untuk tidak sembelit tau! Bagus kan?  

Lepas tu..Orang tua tua kata elok minum susu sebelum tidur nanti tidur lena. Tapi aku tak minum susu. Aku makan pil ni je. Memang lena tidur. Hehe. So kawan kawan yang tengah pregnant tu memang digalakkan makan pil kalsium ni ye.  

Boleh share makan sekali dengan husband. Lagi lagi husband yang kerja outdoor. Hilang lenguh badan!  Jadi, kalau siapa siapa yang ada masalah kaki selalu kejang tapi doktor suruh minum susu, dan kalau jenis tak suka minum susu, cepat cepatlah buat sesuatu. untuk order pil kalsium tu, boleh klik button pink untuk tahu lebih details cara order ye. Harap harap entry ni dapat membantu korang semua. Insyallah kita sama sama berusaha okay! 

http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html




MASALAH KEPUTIHAN ISTERI HAMIL YANG SUAMI PERLU TAHU

Assalamualaikum

Masalah isteri yang mengadu keputihan teruk masa hamil?

Masa mengandungkan Irine dulu, aku pernah jugak ada masalah keputihan. Tapi belum tahap yang teruk la, just normal normal je. Mula mula agak risau la kot kot makin teruk kan? Yela, isteri mana yang nak masalah keputihan ni jadi kat diri mereka, betul tak? Rasa macam tak selesa tu satu hal, lepas tu mesti rasa tak ada confident nak bersama suami. So suami kena la faham masalah keputihan ni sebenarnya memang boleh berlaku pada isteri yang tengah hamil. 

APA YANG SUAMI BOLEH BUAT KALAU ISTERI ADA KEPUTIHAN?
Para suami pun kena ambil berat masalah isteri yang ada keputihan ni tau! Bukan sekadar dengar je keluhan isteri lepas tu buat dekkk je. Ewah ewah bahagia nampak? Suami kena tahu bahaya keputihan yang terjadi dekat isteri ni boleh effect bayi masa proses bersalin nanti tau! So suami suami kena bantu isteri, kena support isteri yang ada masalah keputihan ni. (TIPS : JANGAN BUAT ISTERI STRESS SEBAB APABILA ISTERI STRESS, HORMON ISTERI AKAN MENIMBULKAN DAN MEMBURUKKAN LAGI MASALAH KEPUTIHAN!)

PETUA HILANGKAN KEPUTIHAN
Ok. Antara petua yang boleh si isteri amalkan adalah rawatan BAWANG PUTIH. Masa aku mengandungkan Irine dulu, aku memang banyakkan letak bawang putih dalam sayur goreng. Resepi paling feveret adalah Kailan Garlic. Sedap ohhh. Tapi malangnya suami tak suka bawang putih. Hue hue hue. So terpaksa la beralah. Last sekali dapat idea untuk amalkan supplemen BAWANG PUTIH iaitu Garlic Shaklee. 

Makan Garlic ni je. Selesai masalah! Hehe

Untuk rawatan dan nak elak sebelum keputihan jadi lebih teruk, isteri hamil digalakkan makan supplemen BAWANG PUTIH macam Garlic Shaklee ni sebab dia akan boost kita punya immune. Ops jangan amalkan ubat ubatan sebarangan ye sebab boleh effect bayi dalam kandungan. Tapi pilihlah vitamin yang semulajadi dan bebas kimia macam Garlic Shaklee. Alhamdulillah masalah keputihan aku dulu berkurangan la jugak. Happy! 

Jadi, kalau siapa siapa yang ada masalah keputihan yang teruk masa hamil, tengah dok menderita tanggung rasa tak selesa nak bersama suami, lepas tu risau effect pada bayi dalam kandungan, cepat cepatlah buat sesuatu. untuk order GARLIC SHAKLEE tu, boleh klik button pink untuk tahu lebih details cara order ye. Harap harap entry ni dapat membantu korang semua. Insyallah kita sama sama berusaha okay!
http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html



CARA ATASI MASALAH SUSU TERSUMBAT DAN DOA BANYAKKAN SUSU BADAN

Assalamualaikum

Ada customer yang mengadu, susu tak keluar banyak. Tapi Cik B membengkak dan makin sakit. Aku faham sangat macam mana rasa sakit Cik B kalau membengkak sebab susu tak keluar! Boleh buat migrain, demam siap semua complete! Streesssss! 

KENAPA SUSU TERSUMBAT? 
 
 
Salah satu sebab adalah masalah "CLOGGED DUCTUS" atau liang susu tersumbat. Especially wanita-wanita yang tak pernah atau pertama kali nak menyusu, atau dah tingalkan alam penyusuan sekian lama, akan alami masalah susu tersumbat ni.  Normal ya! Saya pon alami walaupun masa tu baru anak pertama! Masa tu tiap kali suami tanya, macam mana? boleh perah tak? Berapa OZ dapat? Hah mula la rasa sedih. Malu pun ada seba rasa macam tak mampu nak susu kan anak sendiri. Padahal Cik B membengkak tu! Susu ada tapi tak boleh keluar! Susu badan tersekat di saluran liang susu,akibat susu yang dah mengeras dan tersekat oleh lemak susu.

CARA NAK SEMBUHKAN?


✔LECITHIN : Bantu lancarkan pengaliran susu dan elak saluran susu terumbat. selain tu ibu2 kena kerap buat power pumping dan direct feeding ya! Makin kerap bayi menyusu, LET DOWN REFLECT ( LDR) akan terhasil dan merangsang pengaliran susu dengan lancar. BOLEH AMEK FULL SET BREASTFEEDING (macam dalam gambar) untuk bantu masalah penyusuan. Jgn tungu saja ya,ikhtiar dan usaha. Sekadar sharing sedikit pengalaman sendiri

Sambil kita usaha dengan supplemen, kita amalkan doa ni hari hari. Insyallah :)


Jadi, kalau siapa siapa yang ada masalah susu tersumbat, tengah dok menderita tanggung sakit tu, cepat cepatlah buat sesuatu. untuk order full set penyusuan tu, boleh klik button pink untuk tahu lebih details cara order ye. Harap harap entry ni dapat membantu korang semua. Insyallah

http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html

BELI VIVIX DAPAT CASHBACK RM40, PERCUMA DAFTAR AHLI DAN SEBOTOL VITALEA

BERITA BAIK BUAT CUSTOMER BELOG CIK AISH!



Sempena menghargai pelanggan pelanggan Belog Cik Aish, aku nak annouce YES PACK untuk korang. Dalam YES PACK ni ada dua botol vivix. Bila korang berpakat dengan officemate ke, ahli keluarga ke, share beli 2 botol vivix ni, automatik korang akan dapat :

PERCUMA DAFTAR AHLI (JIMAT RM80)
PERCUMA POSTAGE
PERCUMA SEBOTOL VITALEA (JIMAT RM94)
DISKAUN 5%

Vivix ni memang antara supplemen yang paling aku suka. Sebenarnya family members macam abang kakak mak dan abah yang dah guna dulu. Lepas tu aku pulak guna. So sebab tu aku yakin untuk jual. Yela korang pun tau prinsip aku, aku akan cuba dulu baru yakin nak promote dekat orang.

Kenapa family aku dan customer suka vivix?

1. Abang ipar dah berjaya jimatkan duit poket untuk beli rokok sebab dengan vivix dia dah berjaya berhenti merokok

2. Mak umur 65 tahun pulak berjaya turunkan kencing manis dan kekalkan paras gula yang normal.

3. Abah umur 73 pulak suka minum vivix sebab lepas minum vivix, masalah telinga berdengung tu dah kurang.

4. Kawan kawan berjaya hamil dengan usaha vivix sebab vivix bantu baiki dna dan sel yang lemah.

5. Customer puas hati sebab masalah jantung ayah dah improve jadi tak perlu bergantung dengan ubat hospital je

Jadi kalau korang teringin nak dapatkan YES PACK dan dapat semua kebaikan dan benefit beli yes pack ni, pakat pakat dengan officemate ke..kawan kawan ke..share la dua orang.  Aku akan bagi sukatan vivix yang betul selepas buat pembelian ye. 

Aku percaya, impian korang nak jadi lebih SIHAT dengan VIVIX akan tercapai!  Sebelum YES PACK ni kehabisan stok. Sebab sangat lahhh limited. ORder menderu laju tau! Klik button PINK kat bawah ni untuk tahu details cara order ye. Bye!
 
http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html


VIVIX LOVER
0126716961

KAD JEMPUTAN DIY UNTUK MAJLIS AQIQAH

Assalamualaikum

Kad jemputan DIY untuk majlis aqiqah? Aku tak tahu sejak bila majlis aqiqah ni kena ada kad jemputan. Tapi yang aku tahu, memang sekarang trend buat majlis apa sekali pun, kena ada kad jemputan. Kebaikan dia adalah, jemputan tu nampak lebih formal, takde la jemput jemput ayam je kan. Aku paling tak alert kalau jemputan tu melalui FB. Kalau melalui kad, aku akan simpan kad tu dalam diari dan alert la dengan tarikh tu.  Lagi satu, aku suka kalau dapat kad jemputan untuk majlis majlis yang selain dari majlis kahwin macam majlis aqiqah ni sebab terasa macam tuan rumah memang benar benar mengalu alukan kedatangan kita. cewah. gitu. 

Masa aku buat majlis Aqiqah Irine dulu, ada dalam entry INI, kad jemputan adalah salah satu yang ada dalam checklist aku. Tapi aku tak de la nak tempah mahal mahal. Bak kata orang, kita buat secara sederhana, dan biarlah perbelanjaan pun sederhana,. Jadi aku cuma DIY jela kad jemputan tu. Aku google design design yang menarik. Lepas tu dengan kebolehan yang tak berapa nak ada ni, aku adit la sikit sikit. 

Nah ni lah hasilnya masa tu. 

 KAd jemputan DIY majlis Aqiqah Irine Humaira


Bahan bahan yang diperlukan : 
1. Internet. Untuk google sebanyak mungkin contoh contoh kad jemputan yang comel comel. 
2. Adobe photoshop. Untuk kau edit dan hasilkan kad jemputan yang sweet. Kalau tak mahir adobe photoshop, pilih je apa apa photo editor yang senang senang. 
3. Glossy/photo paper 

Untuk hasil DIY yang lebih cantik, aku pilih untuk print dekat photo paper instead of print dekat kertas A4 biasa je. Sebab bila print dekat photo paper yang keras tu, nampak la shining. Cantik la sikit. Photo paper kan guna sejenis glossy paper. ala macam kita print gambar dekat kedai gambar. Boleh pilih untuk beli glossy paper tu dan print sendiri dekat rumah, ataupun bagi je pendrive dekat kedai gambar tu. Nanti dorang print la. Kos pun tak la mahal sangat kalau kita print banyak. 

Harap harap dapat la bagi idea untuk korang yang nak buat kad jemputan DIY macam ni. Selamat berDIY ye!


BELI RUMAH BARU PROJEK SRI PAJAM DI TAMAN NUSA INTAN SENAWANG

Tags
Assalamualaikum

Alhamdulillah tak lama lagi siap la rumah. Betapa strugglenya nak dapatkan rumah pertama. Ya. Bukan senang nak dapatkan aset sendiri. Semuanya kena bermula dari planning yang betul dan tepat. Allah temukan kami suami isteri dengan taman baru di Senawang. Pada mulanya memang nak beli rumah dekat sekitar Seremban. Sebab jiwa ni dah sebati duduk dekat Seremban. Bukan tak pernah duduk dekat area lain, macam baru kahwin dulu, kitorang duduk ShahAlam Seksyen 7. Memang best duduk Shah Alam. Boleh lepak Icity selalu. hihi. Tapi Seremban jugak yang kitorang pilih untuk menetap dalam tempoh jangka masa yang panjang :)

Mula mula masa raya tahun lepas, mak aku borak borak dengan siapa tah tak ingat, lepas tu terbukak cerita pasal taman baru dekat Senawang. Terus aku ambik cuti satu hari untuk survey. Projek Taman Nusa Intan ni adalah projek Sri Pajam. Walaupun tak sehebat Sime Darby atau pun IJM Land, tapi Sri Pajam ni pun antara Developer yang well known jugak dekat Seremban. So tipsnya kat sini, kalau nak beli rumah, lagi lagi rumah baru, make sure pilih developer yang dipercayai. :) 



Pemaju : SRI PAJAM
Lokasi : Taman Nusa Intan, Senawang
Harga : Lingkungan 290k - 450k


Masa ni rumah kami dah 90% siap. Tengah tunggu finishing, lepas tu dapat CF. So kami dah start survey kelengkapan2 rumah macam KITCHEN CABINET, GRILL, PERABOT, huwaa..kena ada checklist ni. Alhamdulillah. Syukur tak terhingga sebab dapat jugak rumah yang kami impikan. Biarlah tak besar, asalkan selesa, dan yang paling penting, ASET sendiri. Ye dok? 


Ramai kata bestnya aish, tak lama lagi dah duduk rumah sendiri. Dah ada aset sendiri. Tapi tak semua tahu, betapa perit getir nak dapatkannya. Betapa gigihnya nak pastikan apa yang aku impikan tercapai. Ramai tak tahu masa mengandungkan irine, turun naik HQ angkut stok shaklee berkoyan koyan. COD sana sini. Beratur panjang balik kerja nak post barang. Credit pada brother yang jaga kaunter tu sebab tolong angkut kan dari kereta. Hihi.

Betapa strugglenya diri ni nak kekal dalam biz shaklee sebab aku yakin, biz shaklee je yg mampu buka peluang seluas luasnya untuk aku capai impian nak beli rumah. Bila kita FOKUS nak dapatkan apa yang kita nak, FOKUS beri EFFORT sepenuhnya. Jangan sesekali kita rasa give up. Peluang depan mata, kita grab. Kalau bukan untuk kita, at least untuk masa depan anak anak kita

So, misi beli rumah guna bantuan BONUS Shaklee, dah tercapai. Yea!

SUPPLEMEN TERBAIK YANG PENGANTIN PATUT AMBIL SUPAYA KULIT TAK BERCAPUK LEPAS KENA MAKEUP

Assalamualaikum. 

 
Apa supplemen yang bakal pengantin patut ambil supaya kulit tak bercapuk lepas kena makeup?First nak tanya, Siapa yang taknak cantik berseri masa atas pelamin nanti? Awak? Awak?? Tak siapa pun yang taknak nampak cantik masa hari paling bahagia tu. Semua nak cantik kan? Dulu masa aku nak kahwin, sibuk nak google foundation apa yang the best in market untuk tutup segala cela, jerawat batu, dan segala bagai jeragat yang ada! Lastly, sempat tampar tampar pipi supaya sedar bahawa foundation is not the best alternative yang kita perlu cuba untuk cover keburukan kulit muka masa tu. But the solution is, kita kena jaga KEBERSIHAN dan KESIHATAN kulit tu dulu baru la kecantikannya terserlah nanti. chewah. 

*Eh. Teringat zaman aku bertunang dulu. Risauuu makkk takut makeup tak jadi. Tapi hasilnya ok je..hihihi. kulit make sure BERSIH dulu baru apply makeup ye.


So harini nak share macam mana nak jaga kebersihan kulit dengan mengamalkan supplemen/vitamin. And this is the most favourite supplemen yang aku amalkan. Salah satu rahsia yang ramai artis amalkan jugak. Seingat aku, Ayu Raudhah, Rita Rudiani, ramai lagi la yang amalkan supplemen untuk jaga kebersihan dan kecantikan kulit. 

BAKAL PENGANTIN YANG KULIT BERMASALAH, BANYAK CELA, BEKAS JERAWAT, WAJIB CUBA!
Vivix dan Vitamin C adalah rahsianya! Gabungan kedua dua ni dah cukup PERFECT untuk bakal pengantin amalkan at least 6 bulan sebelum hari persandingan. Kedua duanya memang BERKESAN untuk jaga dan mengawal tahap kebersihan kulit kita tau! Kebersihan tu means, luka luka bekas jerawat akan kering, kulit kusam akan jadi macam kulit baru, nampak lebih bermaya, arhhh..tak tahu nak describe macam mana. Sangat best okay! Mana yang tak pernah dengar atau tak pernah tahu tentang apa bestnya VIVIX dan Vitamin C ni, aku akan bagitahu serba sedikit lah. :)



Lepas kulit dah bersih dan cantik, barulah muka tak bercapuk masa kena andam nanti. Bayangkan kalau kita nak cat rumah, mesti kita kena bersihkan habuk dn sawang dulu kan? Kalau tak bersihkan, terus nak cat, mesti hasilnya akan menggerutu, sapuan jadi tak rata, tak licin dan tak cantik. Sama la jugak dengan kulit muka kita. Sebelum bagi mak andam makeup tebal tebal, pastikan kulit muka kita dah cukup sihat dan bersih. Baru la hasil makeup nye tip top! :)

BILA WAKTU PALING SESUAI UNTUK BAKAL PENGANTIN MULAKAN MAKAN VIVIX DAN VITAMIN C?
Vitamin C ni ada 180 kapsul tau. Selalunya macam aku, aku akan makan sebiji sehari. Tapi kalau korang jenis yang tak pernah makan buah buah yang ada sumber vitamin C, sila lah bawak bertobat dengan mengambil at least 2 biji vitamin C sehari. So maknanya kalau korang ambik sebiji sehari, satu botol ni mampu bertahan 6 bulan. Tapi kalau ambik 2 biji sehari, mampu bertahan 3 bulan. Vivix pulak boleh bertahan dalam 2 bulan. So pendek cerita, mulakan makan VIVIX dan VITAMIN C seawal 6 bulan sebelum bersanding. :)


Aku percaya, impian korang nak nampak berseri seri dengan makeup pengantin yang sesuai, meti tercapai. Silap haribulan, bakal suami terkejut tengok perubahan kulit korang yang makin cantik mulus tu! Mai order cepat. Sebelum BEAUTY SET ni kehabisan stok. Sebab sangat lahhh limited. ORder menderu laju tau! Klik button PINK kat bawah ni untuk tahu details cara order ye. Bye! Selamat pengantin baru!
 
http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html

TIPS PENJAGAAN KULIT MUKA SUPAYA NAMPAK GOJES MACAM AMYRA ROSLI

Assalamualaikum!


Hanya gambar hiasan :)

Hai! Nak share tips penjagaan kulit paling asas sekali dengan korang. Walaupun korang semua dah handal jaga kulit masing masing, tapi kak aish tetap nak kongsikan jugak. Muahaha. Sebab lain orang maybe lain caranya. Lagi pun tak salah berkongsi kan? Jadi mana yang sesuai tu, boleh la diamalkan. Mungkin boleh bantu uols remaja remaja yang meningkat baligh ni untuk dapatkan kulit yang cantik dan gojes macam Amyra Rosli pelakon comel lote Cik Bunga dan Cik sombong. hehe

Langkah paling basic untuk dapatkan kulit yang bersih dan cantik : 

1. Cuci muka pagi dan sebelum tidur
2. Pakai toner selepas cuci muka
3. Pakai pelembab@moistriser selepas sapu toner
4. Sapu sunblock jika kerap outdoor
5. Apply makeup remover yang tidak mengeringkan kulit untuk cuci saki baki compact powder atau sisa makeup. 



So apa yang kena ada dalam beg toiletries aku sekarang adalah :
1. Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite
2. Soothing Radiance Whitening Softener (toner)
3. Daily Defense Whitening Essence (moistriser)
4. Ultimate Protection Whitening Lotion (protect kulit dari sinar UV)
5. Makeup Remover (sental kotoran pada kulit muka)

Aku ingat lagi mula mula dulu, aku beli pencuci muka dulu. Sebab nak tahu serasi ke tak serasi Nutriwhite ni. Aku pun picit la besar duit seposen. Bagi aku tu dah cukup sikit la sebab selama ni aku pakai pencuci muka jenama lain, letak banyak baru berbuih. Tapi bila aku cuci muka masa tu, mak aih. Banyak sangat buih dia. Pencuci muka nutriwhite ni rupanya kena letak sikitttt je pada hujung hujung jari. Sebab dia macam pencuci muka yang sangat pekat. Tak perlu pakai banyak. Best sangat. 

TIPS CUCI MUKA 

Tips untuk pencuci muka, make sure lepas cuci muka, muka tak terasa kering dan tegang. Tu maknanya tak sesuai. Sebab sabun tu dah menghakis minyak semulajadi kulit kita. Tapi masa aku pakai nutriwhite tu, alhamdulillah tak tegang pun kulit. Lembab je rasa. Bersih toksah cakap la. Best gile!

Lepas tu, slowly aku cuba lengkapkan set kulit ni. Beli pulak toner, moistriser, makeup remover. Cuma sunblock je aku tak beli sebab aku jarang outdoor. Duduk office sampai petang. Sampai umah pun dah gelap. Rindu matahari tau! haha. So lengkap la sudah set kulit Nutriwhite aku harini. Aku memang taknak beralih pada skincare lain. Sebab? 

NUTRIWHITE NI BEBAS PARABEN, aku pernah sharekan dengan korang apa itu paraben dalam entry ni. KLIK SINI. Bahaya paraben ni. Boleh buatkan kanser payudara. Ada banyak produk kulit kat pasaran sekarang yang ada kandungan paraben. Eeee takmo!Oklah. Gudluck girls! 

Dapatkan produk skincare Nutriwhite dengan cara klik button di bawah untuk dapatkan maklumat lebih lanjut. :)


http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html



MISI UPDATE BUKU REKOD CUSTOMER



Ni nak cerita pasal buku rekod customer. Bajet i am best seller gitu. Setiap bulan, aku memang wajib kemaskini rekod customer Shaklee. Ada certain bulan yang order sangat alhamdulillah, melimpah ruah orang kata rezeki tu, sampai tak sempat nak kemaskini. Tapi stil kena curi masa untuk update jugak. Aku memang pentingkan buku rekod customer sebab menyenangkan urusan aku untuk follow up customer nanti. Takde la customer terkontang kanting di lautan sepi. hahaha. 

Bagi aku, AFTER SALES SERVICE tu sangat penting. Bila matlamat kita bukan sekadar menjual produk, automatik akan ada rasa responsibility untuk pastikan customer tu dapat hasil setimpal dengan setiap sen yang mereka belanjakan. Aku sedih tengok customer yang beli tapi tak dapat apa apa panduan atau bimbingan khas macam mana nak makan produk tu. Cara makan pun kena google. Lepas tu tak ada siapa pun sudi follow up tanya apa masalah. Tu la..

Kepuasan dapat bantu orang lain tu sebenarnya sangat nikmat tau! Aku paling suka follow up customer yang beli set KESUBURAN. Yela, korang bayangkan betapa besar harapan customer aku yang teringin nak ada cahaya mata. Teringin nak rasa macam mana jadi mommy. So, kalau ada yang berkesan tu, memang besar betul nikmat kepuasan aku sebagai penjual tau! Hehe. 





Oklah. Nak sambung update buku rekod customer. Korang dah jadi customer aku belum? Jangan menyesal tau sebab service kakak youolls ni sangat ohsem dan mantop gitu! Peace!

VIVIX UNTUK KESUBURAN - USAHA NAK DAPAT CAHAYA MATA BAGI PASANGAN YANG DAH LAMA BERKAHWIN

Assalamualaikum

Misi mengupdate satu entry harini berkobar kobar sebab nak kongsikan dengan korang pengalaman customer aku yang ambik VIVIX untuk kesuburan. Nak dijadikan sebuah testimoni, biarlah aku rahsiakan nama customer tu. Puan X ni dah lama pasang impian nak dapat cahaya mata. Tapi belum rezeki lagi walaupun dah pelbagai cara yang beliau usahakan. Sedih jugak kadang kadang bila dia luahkan perasaan dia yang sunyi bila tak ada anak. Jadi, aku bagitahu la mintak dia cuba VIVIX. Ini antara supplemen yang paling diwajibkan ambik secara konsisten kalau mahukan cahaya mata. But still, kita cuma mampu ikhtiar. Allah pun mintak kita berusaha sebelum dapatkan sesuatu. Betul? 
KENAPA VIVIX BANTU KESUBURAN?
Kerana Vivix membantu memperbaiki SEL dan DNA. So ianya secara tak lansung membantu rahim Puan X tadi untuk lebih SIHAT dan mudah untuk conceive. Alhamdulillah, selepas beberapa bulan konsisten dengan dose yang agak berbeza (bergantung pada apa tujuan ambik vivix) Puan X akhirnya disahkan hamil selepas 3 tahun menanti.




Cadangan aku  kepada korang yang mengalami masalah berikut, cuba ambil Vivix secara konsisten. InshaAllah dengan izin Allah tak lama lagi giliran korang pula
.
Untuk yang ada masalah seperti  
  • PCOS
  • SPERM COUNT TAK CUKUP
  • PERIOD TAK REGULAR
  • SENGGUGUT
  • MEROKOK
  • CYST 
  • FIBROID

Yang mengganggu kesuburan tubuh badan korang selama ni, silalah dapatkan VIVIX sebagai ikhtiar meningkatkan kesuburan korang. Allah mahukan kita berusaha. Bukan hanya menanti dan menanti je. VIVIX mungkin boleh jadi asbab untuk korang dapat cahaya mata. Dengan izinNya :) 



Niat aku ikhlas lillahitaala untuk bantu customer yang berhajat nak menimang cahaya mata..InshaAllah aku yakin satu hari nanti korang juga akan dapat melihat DOUBLE LINE di UPT Test dan merasa baby kick korang sendiri. Perasaan yang Indah Subhanallah..Korang boleh klik button dekat bawah ni untuk tahu lebih details cara order ye :)


http://getmedean.blogspot.com/2015/06/pembelian-supplemen-shaklee-melalui-4.html