SAYA PILIH 3 TIPS INI UNTUK KEKAL SIHAT

Tags

Sejak consume Shaklee, saya memang jaga pemakanan. Sebab saya pernah dikelilingi oleh ahli keluarga dan kawan kawan yang menghidap bermacam macam penyakit walaupun di usia muda. Betul, penyakit itu bukan kehendak kita. Penyakit yang datang tu adalah ketentuanNya. Tapi saya sebagai hamba, hanya mampu berusaha untuk mengelak dan cuba untuk sihat. Bak kata orang, lebih baik mencegah dari mengubati. Bila dah sakit, banyak lagi perkaa lain yang boleh buat kita pening kepala. Mana nak fikir kos rawatan, mana nak fikir tanggungan kita macam anak anak lagi. Emosi terganggu, kerjaya pun tah ke mana. 

Sebab tu bagi saya, biarlah saya berhabis ratusan ringgit setiap bulan untuk supplemen. Biarlah saya habis masa untuk beriadah dan bersenam, biarlah saya telan air liur bila pandang orang lain dok makan makanan segera, junkfood semua bagai. Sebab saya tahu, kesihatan yang baik tu tak ternilai harganya.


GAMBAR GAMBAR MH17 YANG JATUH TERHEMPAS DI SEMPADAN UKRAINE

Tags
Masyallah. Tengah malam tadi kita semua dikejutkan dengan berita yang cukup menyedihkan hati semua rakyat Malaysia terutamanya apabila Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH17, yang dalam penerbangan berjadual dari Amsterdam ke Kuala Lumpur terhempas di timur Ukraine. 

Menurut sumber dari Berita Harian jumlah yang terkorban adalah 298 orang yang terdiri 283 penumpang dan 15 anak kapal. Dalam satu kenyataan media, MAS turut memberi senarai warganegara penumpang dengan paling ramai warga Belanda iaitu 154 orang diikuti Malaysia 45 (termasuk 15 kru dan 2 bayi). 

Ya Allah. Satu satu ujian yang Dia berikan. Tatkala umat Islam sedang menjalani ibadah puasa, kita diuji sebegini hebat. Saya sebagai rakyat Malaysia mengucapkan salam takziah buat semua mangsa dan keluarga mangsa. Hentikan sebarang andaian dan spekulasi. Hentikan menuding jari ke mana mana pihak terutamanya MAS kerana apa juga yang terjadi adalah ketentuanNya. Siapa kita untuk menghalang. 

Semoga kita semua muhasabah diri atas apa jua yang berlaku.
Al-Fatihah








PUNCA BERAT BADAN SUSAH TURUN

Assalamualaikum

Pernah tak kita semua terfikir kenapa berat badan susah turun walaupun dah puas bersenam? Semua orang tahu, kalau nak turunkan berat badan, kena rajin bersenam! Tengok orang lain bersenam sampai dapat badan solid molid, kita pun nak bersenam jugak. Tapi tak ada hasil. Penat je dapat. Kenapa agak agaknya berat badan susah turun walaupun kita joging keliling padang 10 kali sehari?


Semuanya berpunca dari pemakanan kita. Adakah kita bersenam tapi kita langsung tak jaga pemakanan kita? Makanan segera yang kaya msg dan kolestrol jadi pilihan saban hari. Makan berat waktu malam. Makan sikit waktu pagi.

Sebab tu kalau boleh, elakkan ambil makanan segera dan makanam ringan. Macam maggi, mcd, dan sebagainya. Kurangkan makanan berlemak seperti makanan bersantan. Sesekali boleh tapi tidak terlalu kerap. Bak kata KEVIN ZAHARI...


Apa yang saya faham, segala galanya berpunca dari pemakanan. Jaga pemakanan, ambil supplemen, dan lakukan senaman. Konsisten, istiqamah, pastinya anda semua mampu dapatkan berat badan impian!!!

KELEBIHAN JADI AHLI SHAKLEE - EPISOD 2


Assalamualaikum
Kalau entry sebelum ini saya jelaskan tentang faedah masuk ahli untuk menikmati penjimatan harga ahli, kali ini saya akan terangkan faedah masuk ahli yang lain.Bak kata orang, hanya dengan pendaftaran keahlian RM75, kita semua dapat menikmati banyak kelebihan bukan semata mata untuk dapatkan harga ahli saja tau, tapi banyak lagi faedah lain.
Apa itu BONUS POINT?


Tiba tiba masukkan gambar WATSON CARD. Ok. Sebenarnya saya lagi suka gunakan WATSON CARD sebagai contoh. Sesiapa yang ada watson card mesti faham selok belok bonus point tu. Kalau kita beli barang dekat Watson, kita akan kumpul point. Setiap barang dalam Watson, punyai point yang berbeza beza.

Dan bila point yang kita kumpul tu dah banyak, kita boleh redeem dekat kaunter. Beli produk dan cashier akan beri potongan harga bergantung pada jumlah point yang kita nak redeem tu. Macam dalam gambar, 200 point boleh dapat potongan harga barang sebanyak RM1. Jadi itu bonus point untuk Watson Card

Bonus point dalam Shaklee punya konsep yang sama. Dalam setiap produk Shaklee, ada point yang berbeza. Kita akan kumpul point setiap kali beli produk Shaklee. Tapi bezanya di sini adalah, setiap hujung bulan, Shaklee akan kira berapa jumlah point yang kita dah kumpul. Dan mereka akan convert kepada cash. Ya. Cash! Dan cash tersebut mereka akan transfer ke dalam akaun bank kita pada minggu kedua SETIAP BULAN.

Itu saja beza antaran masuk ahli WATSON dengan SHAKLEE. Shaklee beri kita CASH, boleh gunakan untuk reward diri sendiri, boleh sedekah, bayar hutang, bagi mak ayah di kampung dan sebagainya. Sebab tu, Shaklee dok sebut, "We call that a healthy opportunity!"  Hanya dengan bayaran keahlian RM75 untuk seumur hidup, anda mampu menikmati produk terkemuka dengan harga yang jauh lebih murah dari harga pasaran DAN juga CASH BONUS. 







DIA BERHENTI JADI PELANGGAN TETAP SAYA!

Tags
Ni alkisah tentang sorang hamba Allah yang memang merupakan pelanggan tetap saya. Rajin beli supplement Shaklee dari saya. Satu satu produk dia cuba. Yang berkesan tu memang dia repeat order setiap kali supplemennya habis. Sampaikan kebanyakan testimoni yang saya dapat datang dari dia. 

Masa mula mula dia cuba produk Shaklee, dia suka sebab berkesan!

 
Tapi saya sedih. Sebab sekarang dia dah taknak jadi pelanggan tetap saya lagi. Katanya rugi. Sebab sampai bila dia nak beli dengan harga runcit dari saya sedangkan kalau dia masuk ahli, dengan hanya RM75, dia boleh menikmati pembelian produk ni dengan harga ahli yang jauh lebih menjimatkan. Dan dapat pula rebate cash dari point yang terkumpul hasil pembelian! 

Saya pun daftarkan dia dalam perniagaan online Shaklee ni. Pada awalnya dia nak masuk ahli untuk beli produk untuk makan sendiri je. Lama lama dia berminat nak buat biz online. Oh ye, kawan kita ni bakal cikgu tau! Masa dia tengah ligat berbiznes online, dia tengah buat final projek untuk habiskan study. Betul lah orang kata, kalau kita bijak menguruskan masa, pasti setiap apa yang kita lakukan, akan diberkati dan kejayaannya pasti manis. 


Saya tabik spring dengan pengedar Shaklee untuk kawasan KUALA KANGSAR PERAK ni. Sebab walaupun dia sibuk dengan tugasan hakiki sebagai pelajar, tapi dia tak pernah menghampakan pelanggan yang dapatkan produk melaluinya. Cuba la tengok jadual pemakanan yang dia dah siapkan untuk pelanggan dia ni! Bagus kan? 

So siapa siapa yang berminat untuk dapatkan produk Shaklee BERSERTA konsultasi dan jadual makan yang betul, saya selitkan detail si cantik manis ni dekat bawah ni ye

Nama : NORUL YUSENAZUIN BT YUSOF
FB : klik sini



KELEBIHAN JADI AHLI SHAKLEE - EPISOD 1

Assalamualaikum

Apa kelebihan jadi ahli Shaklee? Saya tak teragak agak untuk ringkaskan pemahaman saya dan apa yang saya dah rasa dan alami selepas mendaftar keahlian dengan Shaklee. Dalam episod ni saya nak kita semua faham kebaikan utama selepas menjadi ahli. Iaitu, kita dapat membeli produk supplement terkemuka dunia ni dengan harga AHLI. 

Berapa peratus penjimatan beli dengan harga ahli?

Jawapannya adalah 15% ke 30% dari harga pasaran. Sebagai contoh. Lecithin yang terkenal sebagai salah satu supplemen untuk bakar lemak dan penurunan berat badan, harga pasaran adalah RM52.50. Jadi sila ambil kalkulator dan kira agak agak dengan penjimatan anggaran 15%-30% tu, masyallah jauh lebih murah tau bila beli dengan harga ahli! 


Saya selalu nasihatkan pelanggan tetap saya yang sering repeat order melalui saya, untuk sama sama mendaftar keahlian supaya mereka dapat menikmati penjimatan tersebut. Yelah, sampai bila nak beli produk dengan harga pasaran? LAgi lagi kalau satu keluarga dah consume Shaklee. 

Ada satu soalan menarik yang kawan saya pernah tanya saya bila saya ajak dia masuk ahli. Soalannya berbunyi, "Berapa komisyen yang kau dapat bila daftarkan orang bawah kau?" 

Saya nak tergelak bila dia tanya macam tu. Terus terang ye, dengan mendaftarkan anda semua yang pernah membeli produk supplemen ni dari saya, saya tak dapat satu sen komisyen pun. Saya hilang pelanggan tetap saya. Saya hilang sumber untung runcit saya. 

Saya cuma buka peluang untuk anda semua sama sama menikmati supplemen shaklee dengan harga yang jauh lebih murah. Sebab tu, Shaklee dok sebut, "We call that a healthy opportunity!"  Hanya dengan bayaran keahlian RM75 untuk seumur hidup, anda mampu menikmati produk terkemuka dengan harga yang jauh lebih murah dari harga pasaran! 

 klik sini untuk ketahui cara daftarkan anda semua sebagai ahli

HANYA KLIK KLIK UNTUK BUAT PEMBELIAN TERUS BARANGAN SHAKLEE DARI WEBSITE

Untuk dapatkan PRODUK SHAKLEE dengan cara beli terus melalui sistem Shaklee, tanpa berurusan dengan pengedar, boleh klik di sini. Anda hanya perlu tick produk yang anda inginkan, dan buat bayaran menggunakan KAD DEBIT atau KAD KREDIT. Shaklee akan menguruskan penghantaran dalam masa 1-2 hari paling cepat. Tetapi jika anda mahu berurusan dengan saya untuk dapatkan konsultasi tentang cara pemakanan, jadual makan, dan sebagainya, boleh contact saya, pengedar Shaklee anda!



CARA BERSAHUR BAGI RASA KENYANG TANPA MENGGEMUKKAN!

Tags
Assalamualaikum

Selamat berpuasa buat semua pembaca Belog Cik Aish "Hidup Sedap Macam Makan Coklat" Hehehehe. Harini punya cerita. Plan nak bangun sahur nak makan kenyang kenyang, penuh penuh isi perut, sebab takut lapar esoknya. Yela, sebab saya ibu yang breasfeed baby! Harus la lemah longlai time puasa sebab air dalam badan dah banyak bagi pada baby irine. 

Tapi nak dijadikan cerita, terlajak bangun la pulak. Memang tak sempat nak masak bagai. Last last buat mesyuarat tingkap dengan suami. Kitorang pun decide untuk sahur harini dengan CINCH SHAKE CAFFE LATTE. Memang sedap dan mengenyangkan. Actually CINCH SHAKE ni ada 3 perisa yang lazat lazat semuanya. Chocolate, Vanilla, dan Latte. Tapi apa juga perisa yang saya cuba, perut rasa full je walaupun tak makan nasi.


Kenapa saya pilih CINCH SHAKE?

Target nak turunkan berat badan lepas bersalin nanti. Sebab tu saya nekad nak breasfeed irine semampu yang boleh dan dalam masa yang sama saya amalkan CINCH SHAKE ni. Memang superb hasilnya. Berat badan sekarang dah turun ke asal macam sebelum mengandung dulu. So boleh la pakai balik semua baju kebaya dan baju kurung moden masa zaman anak dara dulu.

Kenapa CINCH SHAKE boleh turunkan berat badan?

Yang saya faham, minuman CINCH SHAKE ni mempunyai GI yang rendah. Sebab tu dia memudahkan proses slimming. Dan lagi satu, CINCH SHAKE mengandungi LEUCINE yang tinggi untuk bantu bakar lemak dan tinggikan metabolisme. Dua perkara ni memang penting kalau nak kurus. Pernah tak korang jumpa kawan yang makan banyak tapi menten kurus? Sebab metabolisme dia tinggi. Makan banyak mana pun, cepat je proses pembakaran lemak dalam badan tu berlaku. So CINCH SHAKE ni best sebab dia naikkan metabolisme badan kita.



Yang keduanya, CINCH SHAKE mempunya serat yang tinggi sebab tu bila minum segelas waktu pagi, akan bantu rasa kenyang dan perut macam full je. Nak makan nasi pun akan pikir doplohempat kali.

Dan yang last sekali, CINCH SHAKE bantu elak badan dari menggelebeh. HAHA. sedih jugak la kalau diet gile gile sampai taknak makan langsung, kurus memang kurus tapi mesti tinggal selulit. Kulit badan tu jadi lembik tak anjal. Sebab apa? Sebab otot dah hilang. So berat badan mudah naik semula sebab yang hilang tu OTOT bukan LEMAK! 


Ada yang tanya, boleh ke CINCH SHAKE ni diambil oleh ibu yang menyusukan anak macam saya ni? Boleh ambik, tapi kena amalkan cara intake yang betul supaya tak beri kesan ada susu badan. Sebab tu pentingnya beli supplement dari SID yang boleh beri konsultasi tentang cara makan yang betul
  

 
 
Siapa nk beli direct terus ke shaklee boleh ke link ni, klik, isi borang, ada debit card atau credit card, pay SETTLE! Paling laju esok smpai depan rumah


BELI CINCH --> KLIK SINI DAN PILIH PERISA APA YANG KORANG NAK


MAHAL KE SHAKLEE?

Tags
Seronok borak borak dengan member member pasal topik "mahal ke shaklee?" Hehehehe...meriah jawapan memasing! Ops...ni discussion dalam Group Secret Shaklee yang saya create untuk bantu bimbing pengedar Shaklee yang lain.. Nak join ahli boleh pm is. So terus sumbat dalam group ni! 


saya perlukan 20 orang kali ini untuk sama sama sertai "secret Group Shaklee" yang saya sendiri akan bimbing untuk mereka yang berminat buat biz online di hujung jari bersama shaklee. 20 orang saja tau! Kelas beginner untuk mereka yang betul betul berminat je. 

UNTUK DETAILS : CARA MUDAH DAFTAR AHLI SHAKLEE - BEGINNER TEAM DIPERLUKAN

 

TIADA HALANGAN UNTUK BERJAYA!

Tags
Seronok sebenarnya bila borak borak dengan anak anak Shaklee ni. Lagi lagi yang semangat nak belajar tips marketing, tips blogging, terasa macam semangat nak bagi semua tips kat dia. Ni lah Nana, pengedar Shaklee area KL. Ingat lagi masa awal awal saya kenal dengan Nana, dia cuma nak beli SET MENGANDUNG Shaklee. Mula mula masuk ahli sebab nak beli barang dengan harga ahli.

Alhamdulillah lama lama terbuka pintu hati nak buat biz online dalam Shaklee. Sikit sikit Nana cuba untuk berjinak dalam biz sambil blogging. Hari hari whatsap saya tanya tu tanya ini.. Saya doakan Nana maju jaya ok! Nak berjaya bukan usaha sehari dua. Tapi kena istiqamah!

 

Kalau korang berminat nak dapatkan produk Shaklee melalui penghantaran dari Nana, boleh contact pengedar area KL ni ye. Jangan tak tahu, blog Nana memang banyak info pasal kesihatan dan tips berguna! Jom terjah! 
saya perlukan 20 orang kali ini untuk sama sama sertai "secret Group Shaklee" yang saya sendiri akan bimbing untuk mereka yang berminat buat biz online di hujung jari bersama shaklee. 20 orang saja tau! Kelas beginner untuk mereka yang betul betul berminat je. 

 


So tunggu apa lagi, Whatsap saya 0126716961. Insyallah kamu semua mesti tak menyesal masuk ahli dalam Shaklee. Lagi lagi dapat bimbingan sepenuhnya dari segi jadual pemakanan, cara biz online, cara blogging dengan shaklee dan banyak lagi khas untuk 20 orang team beginner berdaftar bawah Belog Cik Aish. :)

KULIT NAMPAK 'MOIST' TANPA PELEMBAP

Tags
 
"I'm a big believer in that if you focus on good skin care, you really won't need a lot of makeup.." - Demi Moore

Tak perlu bermake up tebal semata mata untuk menutup kesan parut yang memalukan. Make up yang tebal sebenarnya hanya memburukkan lagi keadaan kulit anda! Make up yang tebal boleh menutup liang roma pada kulit dan akhirnya menyebabkan minyak berkumpul dan tumbuh jerawat!!

Sebab itu pemakanan seimbang adalah yang paling penting. Makanan supplemen tambahan dalam diet harian seperti pengambilan Vitamin E mampu memperbaiki set kulit. 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha


Actually Vitamin E ni semua orang dah tahu. Dah bermacam jenis Vitamin E yang terdapat di pasaran. Dan rasanya sekarang maybe baru ramai yang dah sedar Vitamin E sebenarnya sangat bagus untuk kulit! Tak payahlah susah susah pergi cucuk Vitamin C lagi! Bila bukak keyword dekat Nuffnang, ramai yang dok search pasal Vitamin E. Betapa powernya Vitamin E sekarang di kalangan perempuan yang mementingkan kecantikan! Yelah kecantikan luaran tu kan sumber keyakinan diri. Erk.  

Sebab tu akan ada perempuan perempuan yang berkata, "kulit makin licin, lembab, tak berminyak, gebus, awet muda bila ambil Vitamin E!" Sebab bila kita ambil Vitamin E sebagai supplement, kelembapan kulit semulajadi tu terjaga, tanpa guna pelembab pun, kulit dah awesome secara semulajadi! Maka di sini dah menjimatkan duit kita semua dari membeli bermacam jenis krim Moisteriser. Bila kulit dah nampak lembab secara semulajadi, tak kusam dan tak kering, automatik korang akan rasa muda!  

Vitamin E yang saya tengah amalkan baru 2 hari ni, berasaskan GRAPE SEED EXTRACT ataupun nama melayu dia Pati Biji Anggur. Dimana kandungan pati biji anggur ni mempunya anti oksida yang tinggi dan paling baik untuk kulit. Ahhh memang best. Google la apa itu GRAPE SEED EXTRACT! 

Bila scroll petua petua lama untuk kulit, banyak sebenarnya. Antara rajin tak rajin je. Tapi disebabkan minggu depan ada dinner untuk NATIONAL CONFERENCE SHAKLEE, seminggu ni haruslah rajin rajin kan diri untuk bermasker. Ni antara petua lama yang saya gabungkan bersama dengan pati anggur dari VITAMIN E SHAKLEE. Kira macam petua lama tukar petua baru! (baca dengan nada tilam lama tukar tilam baru yang lori bising petang petang tu!) 

BOLEH ORDER MELALUI (clik)  : SISTEM ONLINE SHAKLEE 
atau pun boleh dapatkan konsultasi percuma dari saya 0126716961



VIVIX BANTU PESAKIT KENCING MANIS DAN DARAH TINGGI

Tags
Alhamdulillah!!! Rasa happy tersangat sangat untuk customer ni. Dia risau dengan keadaan mak dia yang ada bacaan kencing manis dan darah tinggi yang agak kritikal jugak la. Dia nak cuba set shaklee iaitu Omega untuk darah tinggi, GLA dan B Complex untuk kencing manis. 

Tapi bila saya tanya dia keadaan mak dia dah tahap yang macam mana? Dia jawab dah masuk tahap kedua. Kira macam bahaya jugaklah kalau dibiarkan. Saya terus suggest dia ambil VIVIX. Sebab VIVIX ni paling berkesan insyallah..lagi lagi kalau dah nak sampai stage yang agak kritikal.

Dan ini adalah salah seorang customer yang memang saya pantau keadaan mak dia. Selalu tanya mak dia ok ke tak..Alhamdulillah. dengan izinNya..memang berkesan vivix pada pesakit kencing manis dan darah tinggi. Terharuuuu sangat sebab dapat jugak bantu ringankan beban orang lain..

 

Untuk pembelian sebotol VIVIX boleh klik sini untuk order. Tapi bulan Julai adalah bulan promosi VIVIX, berminat nak harga yang jauh lebih murah dari biasa, whatsap saya 0126716961 sebab saya akan beri konsultasi percuma untuk korang :)

CARA MUDAH DAFTAR AHLI SHAKLEE - BEGINNER TEAM DIPERLUKAN

Tags
Ini adalah peluang untuk semua pembaca Belog Cik Aish untuk mendaftar keahlian dengan produk supplemen terkemuka dunia iaitu Shaklee. Mesti kamu semua pernah merasai betapa bestnya produk supplemen shaklee yang semulajadi dan bebas pengawet ni kan? Produk berkualiti pastinya buat kamu semua rasa 'rugi' untuk membelinya dengan harga runcit dari pengedar lain. 


So kali ini saya open untuk 20 orang terawal untuk sama sama daftar keahlian bawah saya dan seterusnya kamu semua dapat buat pembelian terus dari Shaklee dengan harga ahli yang jauh lebih murah. Ada juga yang berminat nak berkongsi kebaikan produk Shaklee dengan kawan kawan di samping jana pendapatan sampingan yang lumayan? Tapi tak tahu nak mulakan biz macam mana?


 Alhamdulillah. Dapat bawa anak dan suami bersama sama naik pentas ambil award masa National Conference Shaklee di Sunway Convention Center baru baru ni.



Sebab tu saya perlukan 20 orang kali ini untuk sama sama sertai "secret Group Shaklee" yang saya sendiri akan bimbing untuk mereka yang berminat buat biz online di hujung jari bersama shaklee. 20 orang saja tau! Kelas beginner untuk mereka yang betul betul berminat je. 


So tunggu apa lagi, hantarkan detail di bawah melalui Whatsap saya 0126716961. Insyallah kamu semua mesti tak menyesal masuk ahli dalam Shaklee. Lagi lagi dapat bimbingan sepenuhnya dari segi jadual pemakanan, cara biz online, cara blogging dengan shaklee dan banyak lagi khas untuk 20 orang team beginner berdaftar bawah Belog Cik Aish. :)

Details yang diperlukan :

Nama 
Alamat
No kad pengenalan
Nombor Telefon
Tarikh Lahir 

RAHSIA BERHENTI MEROKOK TANPA DEMAM

Tags
Assalamualaikum

Selamat berpuasa semua. Rasa macam nak cubit diri sendiri sebab dah jarang update blog. Apa pun, alhamdulilah sebab nuffnang baik hati sentiasa bagi GE dekat saya. Muahhh.. XOXO. Harini rasa nak tergelak banyak banyak sebab baru selesai menonton video abang saya dekat youtube. Video panas tak berapa nak panas la. Tapi bakal mempemeskan beliau dalam dunia maya nanti. heh heh heh.

video pasal apa ek?


Ini lah videonya. Sampai kena temuramah! hamek kau. Sangat gila glemer. tapi apa pun tahniah atas usaha murni belian yang sudi berkongsi pengalaman tentang kisah dia terjebak dengan VIVIX sampai dia berhenti terus hisap rokok! Tak percaya? Bulan bulan ramadhan yang mulia ni takkan nak tipu hehe. 

Kakak ipar saya sebenarnya bagi dia saja saja sesudu vivix ni. katanya untuk kesihatan. Abang pun minum la. Tanpa mengetahui agenda sebenar si isteri. hikhik. rasakan kauu abang! Lepas tu esoknya, dia hisap rokok macam biasa tapi aneh sebab rokok tu mula rasa tak berapa nak sedap. Hehe..memang menarik perkongsian dia dalam video ni. Dengarlah!

So kebetulan bulan ni Shaklee ada buat promosi VIVIX, ada percuma keahlian (ikut terma dan syarat), korang sudi sudi lah pm dan borak borak dengan saya dekat facebook saya nanti so saya akan beri konsultasi tentang apa itu vivix, macam mana vivix boleh buat perokok tegar macam abang saya (nampak bibir dia hitam kan.hahaha) boleh berhenti merokok dalam masa 2 minggu je!