NAK BERJAYA KONVO MACAM LYNDA ROSLAN JUGA!

Tags
Assalamualaikum

Memang cantik Lynda Roslan ni. Bertambah cantik sejak konvo. hehe


Hai pelajar pelajar yang ambik keputusan SPM harini! Ada cun ka result? 

Mulalah episod air mata harini. Tak kira cikgu, ibu bapa, pelajar, jiran jiran tetangga, mesti ada yang menangis teresak esak dengan keputusan SPM yang keluar harini kan? Bapak bapak yang kontrol macho pun turut sama dalam drama air mata tanpa episod ni. heh heh

Teringat pulak perbualan dengan kakak saya baru baru ni. Selama ni punya la kakak saya membebel sampai dengar suara satu taman ni sebab anak dia susah sangat nak skor A. Dah pulak tu, dekat rumah pun takde la kerap sangat buat latih tubi. Sebab nak skor A dalam exam ni salah satu tipsnya adalah menguasai kemahiran menghafal atau teknik memori. Teknik ni memang perlukan latihan dan kesungguhan DAN jugak ingatan mesti mahu tajam! Sebab tu kakak mula risau dan terus decide untuk ambik 'sesuatu' untuk perkembangan IQ anak dia. 

Lepas sebulan dia beri 'sesuatu' tu pada anak anak dia, memang dia puas hati dengan keputusan exam anak anaknya. Ops bukan SPM la sebab anak anak dia baru lingkungan tingkatan 2 dan darjah 5. Kakak saya tu memang eksaited bercerita tentang pengalaman dia nak didik anak anak dia supaya konsisten ambil 'sesuatu' tu. hee.

Jom kita tengok apa tu 'sesuatu'


Puas hati kakak lepas anak anak dia tunjukkan prestasi cemerlang dalam peperiksaan. Soalan terengganu yang terkenal dengan hardcore punya paper pun dia boleh lepas!! Terbaik.. sejuk perut ibu mengandung bila tengok result camtu kan? Boleh lah jadi macam Lynda Roslan! Dah lah cantik, pandai pulak tu.

Jadi, semua students yang bakal ambil peperiksaan, parents atau guru yang nak hadiahkan sesuatu untuk pelajar atau anak mereka, korang bolehlah datang melawat ke page INI atau direct tanya harga dan cara pembelian melalui SINI

Oklah. Nak sambung breastfeed Irine. Pagi tadi lepas breakfast dah telan supplement IQ ni jugak. Hope susu yang mengalir dalam badan Irine boleh buatkan dia pandai bila besar nanti. yea! 

P/S : Jom dapatkan hadiah lumayan dalam kontest BLOG PALING SMART yang berakhir 31 Mac ni! Jom! 





MACAM MANA NAK DAPAT DUIT DENGAN HANYA DUDUK DEPAN KOMPUTER?

Tags
Assalamualaikum


Semua orang tengah berusaha nak tambah duit poket lagi lagi dengan zaman sekarang, semua barang naik harga. Minyak naik, tol naik. Takkan nak pergi kerja naik basikal dari Shah Alam ke Seremban? Takkan nak ikut jalan lama yang jauh tu? Sekali ada lori trellar depan, tak dapat nak potong, memang haru kalau ikut jalan lama. 

Well.. tu cuma alasan. Memang la kalau dah taknak memang bagi seribu alasan la. Tapi nak buat macam mana..tak semua alasan tu tak munasabah. Memang munasabah pun kan?? Gila nak naik basikal jauh jauh sebab taknak naik kereta minyak mahal punya pasal? 

Maka ramailah yang cari alternatif untuk dapat duit tambahan bagi menampung kos kehidupan yang gila tinggi sekarang ni. Kalau blogger macam korang semua, pastinya mengharap duit iklan dari Nuffnang. Biasalah tu. Hehe. Siapa taknak kan? Hari hari update blog, duit nuffnang pun masyuk. Tapi masyuk tak masyuk tu depends jugak. Kalau rajin update hari hari, ramai pengikut, blog femes emes, entry meletup, SEO terbaik, memang masyuk lah nuffnang income korang. Macam saya, nak kata give up dengan Nuffnang tu taklah. Tapi mula fikir cabang baru untuk dapatkan duit.


Dari tahun 2011 sampai harini tahun 2014, jumlah income dari Nuff RM740.91.


So there is another way to earn money dan ianya adalah hanya dengan duduk di rumah depan komputer. Macam mana?

Zaman sekarang semua online. Dari pada keep in touch dengan customer, sharing information pasal business dekat laman sosial, sistem ordering, delivery, banking, bayaran dari customer, ahh semualah! semua hanya online. Means tak perlu keluar rumah pun. Well duduk dalam gua pun boleh buat kot! Dengan bahasa mudahnya, tak susah nak dapatkan duit hanya duduk depan komputer. Kalau nak untung masyuk, macam biasalah, bergantung pada usaha kita. Manede duit datang bergolek depan mata betul tak? 

Bulan September 2013, saya mula aktif dengan satu busines online. Dari rm24 saya terima, sampailah pada bulan Disember saya mula genggam sehingga RM1500++. Paling tinggi yang terbaru pada Januari 2014, orang lain azam baru, saya tak terkecuali, azam baru dengan usaha yang jitu cewah..dapatlah genggam RM1800++. Nice kan?



Bayangkan setiap bulan saya peroleh keuntungan bersih sehingga 4 angka sebulan. Insyallah akan lipatgandakan usaha sehingga 5 6 angka sebulan. Saya pun makan gaji macam korang jugak. Cuma saya suka tambah pendapatan sampingan.

Sebenarnya bukan susah nak dapat duit dengan hanya duduk depan komputer. Business online sekarang memang macam cendawan tumbuh. Lagipun jadi seorang usahawan ni sebenarnya salah satu karier yang dijalankan Nabi sendiri. Eh korang tak tahu ke Nabi Muhammad SAW adalah seorang usahawan berjaya? Cuma bezanya pada masa tu bukan berniaga secara online.

So tepuk dada tanya selera. Memang duit bukan segala galanya, tapi segala galanya perlukan duit. Kalau dah duduk depan komputer je dah boleh dapat duit, kenapa nak tunggu lagi?

So kalau ada antara korang yang berminat nak mulakan business online macam yang saya tengah buat sekarang, boleh klik SINI. Jom kita mulakan tahun baru dengan azam yang baru dan semangat yang baru!

Better late than never..kan? 


 








KENAPA PEREMPUAN NAK SANGAT PAKAI VITAMIN E?

Tags
Previous entry :
 
Assalamualakum 


Cantiknya Ayu Raudhah!


Hai sayang sayang gugurls semua! 

Perasan tak suatu masa dulu, femes artis cucuk muka dengan Vitamin C. Bukan artis je, makcik makcik, akak akak kerani, pun tergila gilakan cucuk cucuk Vitamin C nih. Semua nak tegangkan kulit yang kendur, nak bagi anjal semula, nak cantik gebus putih macam Adira AF. Dah macam trend pulak cucuk cucuk ni. Tak cucuk maknanya ketinggalan zaman. eh? Banyak ringgit bolehlah pergi cucuk Vitamin C ye tak? Yang kita kita ni tak semestinya tak boleh memiliki kulit cantik gebus semua tu. Sebab tu sekarang, ramai yang dah mula beralih arah untuk mengamalkan Vitamin E pulak. 

Apa itu Vitamin E? Apa bagusnya untuk kulit?

Actually Vitamin E ni semua orang dah tahu. Dah bermacam jenis Vitamin E yang terdapat di pasaran. Dan rasanya sekarang maybe baru ramai yang dah sedar Vitamin E sebenarnya sangat bagus untuk kulit! Tak payahlah susah susah pergi cucuk Vitamin C lagi! Bila bukak keyword dekat Nuffnang, ramai yang dok search pasal Vitamin E. Betapa powernya Vitamin E sekarang di kalangan perempuan yang mementingkan kecantikan! Yelah kecantikan luaran tu kan sumber keyakinan diri. Erk.

Kenapa perempuan nak sangat pakai Vitamin E?

Buat pengetahuan anda semua, makin lama kulit kita terdedah dengan sinaran matahari, makin kusam dan kulit nampak tak bermaya. Maklumlah dulu perempuan duduk dapur setiap hari. Terperuk dalam rumah tunggu suami. Tapi perempuan zaman sekarang ramai yang terlibat dengan aktiviti outdoor. Bermakna peluang terdedah dengan panas terik tu tinggi. Yang pakai payung pun belum tentu terlepas dengan bahang sinar UV! So apa kena mengena dengan Vitamin E? Vitamin E boleh melindungi kulit daripada sinar UV kerana kandungannya yang tinggi antioksidan. 


Kesan sinaran UV boleh menyebabkan anda nampak tua dari usia sebenar!


Sebab tu akan ada perempuan perempuan yang berkata, "kulit makin licin, lembab, tak berminyak, gebus, awet muda bila ambil Vitamin E!" Sebab bila kita ambil Vitamin E sebagai supplement, kelembapan kulit semulajadi tu terjaga, tanpa guna pelembab pun, kulit dah awesome secara semulajadi! Maka di sini dah menjimatkan duit kita semua dari membeli bermacam jenis krim Moisteriser. Bila kulit dah nampak lembab secara semulajadi, tak kusam dan tak kering, automatik korang akan rasa muda! 


Korang boleh klik dekat SINI untuk dapatkan Vitamin E yang bebas dari pewarna tiruan, bebas kimia, dan hanya dari sumber semulajadi saje. Boleh makan dan buat mask pada wajah. Ataupun korang boleh join contest INI, mana tau dapat hadiah Vitamin E ke kan?

Apa lagi? Jom cantik macam Ayu Raudhah!

Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

CONTEST BLOG - "BLOG PALING SMART"

Tags
Assalamualaikum wbt
Salam sayang semua pembaca!

Contest kali ni rasanya insyallah mesti ada yang teruja nak join. Sebab simple dan paling senang di dunia. Siapa siapa yang ada blog konfem boleh join punya. Yang takde blog, p lari buat blog dulu wokehh! Apa syarat syarat contest kali ni? Meh kite terjah satu persatu. 


Letakkan poster contest ni dalam entry masing masing :) dan linkkan ke sini 

  1. Tak kisah korang follow atau tidak Belog Cik Aish. Tapi kalau follow lagi mudahkan korang untuk tahu any update tentang contest ni.
  2. Yang ni wajib. Peserta yang nak join contest ni, kenalah LIKE page HEALTHY & BEAUTY SHOP. Dan jangan lupa PM inbox page tu, inform yang korang dah LIKE so kita akan spot check. Tujuan korang LIKE page ni, sebab ada kaitan dengan hadiah contest. Hadiah dan pemenang akan diupdate dekat page ni. 
  3. Buat satu entry bertajuk "BLOG PALING SMART". Entry tak perlu berjela jela. Ringkas dan padat je. Korang boleh beritahu kenapa korang join kontest ni ke, apa harapan korang ke..pengalaman edit blog korang ke..atau pun kenapa korang nak hadiah produk Shaklee ke, apa apa jela. Tema bebas. Asalkan tak merapu banyak sangat. Jangan lupa linkkan entry tu ke sini..hehe. 
  4. Last sekali. Hantar link entry korang tu pada Aish. Dengan cara inbox page Healthy & Beauty Shop tu. Tujuannya, untuk Aish publish entry korang dekat page tu. Bagi femes amos gitew.
Apa kriteria blog paling smart yang Aish cari?
  • Template kemas dan teratur
  • Pemilihan layout yang kreatif
  • Susunan sidebar yang menarik
  • Jangka masa yang singkat untuk loading blog korang
  • Blog yang ringan, simple, smart, cantik, gojes!

So tarikh tutup contest adalah 31 Mac. Pemenang akan diumumkan pada suatu tarikh yang akan diberitahu nanti. Hadiahnya adalah SET VITAMIN PENJAGAAN KULIT SHAKLEE. Waaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! So tunggu apa lagi? Jangan lepaskan peluang ni! 

Bila lagi korang nak pertaruhkan dan perkenalkan blog korang? Inilah masanya! 

NESCAFE DAN KURUS

Tags
Sejak habis tempoh berpantang ni, kaki ni rasa best je bila dapat keluar. Lagi lagi kalau dapat lepak minun petang dekat Mc Caffe. 

Petang tadi pertama kali lepas habis berpantang, keluar kejap minun petang dekat Mc Caffe. Memang sedap la sekali husband order Big Mac seketul! Yang tak bestnya..dia order untuk aku cuma orange juice dengan bubur ayam je. Sodih..tapi takpe..asalkan dapat lepak minum kejap. 

Tak cukup dengan orange juice..order pulak Caffe Latte. Aahh terbaiklah. Harga pun boleh tahan. Rm4 lebih je. Tak payah susah susah pergi Starbuck. 



Dah pekena air berkafein macam ni, teringat soalan customer tentang minuman berkafein. Boleh ke minum air nescafe dengan suplemen? Alahai. 

Bukanlah tak boleh. Cuma kita mesti nak kesan suplemen tu meresap sepenuhnya ke badan. Mesti nak nampak hasilnya kan? Contoh macam ambik ESP untuk kurus. Tapi minum ESP dengan air berkafein. Macam mana? Minuman berkafein kalau minum berlebihan boleh menghalang penyerapan tu.

Takkan beli mahal mahal tapi tak nampak kesan sebab gaya pemakanan kita sendiri tak betul. Tak mahal? Oo tau la ESP tengah murah sekarang. Tapi still la kena la jaga jugak gaya pemakanan kita. Kurangkan minuman berkafein. Yang migrain tu toksah cerita la..kalau boleh elakkan. 

Rasanya ni first time update blog thru fon. Mesti layout font sume tuggang langgang kan?