CARA BANCUHAN ESP YANG SEDAP

Assalamualaikum semua :)

Alhamdulillah sejak listkan senarai pengedar Shaklee, rutin harian jadi bertambah senang. Kadang kadang customer yang nak jimatkan kos postage, nak ambil terus barang dari pengedar, dah takde masalah dah. korang boleh terus hubungi pengedar Shaklee yang berdaftar sah bawah Aish untuk dapatkan barang. Harga jauh lebih murah tanpa postage dan servis pun cepat.. :)


Minggu ni aish nak kongsikan dengan korang tentang ESP. ESP ni apa? ESP ni adalah sejenis minuman berprotin tinggi! Sesuai untuk :

  • ibu mengandung
  •  yang rancang untuk dapatkan zuriat
  •  yang nak kulit gebus
  •  hilangkan parut
  •  nak kuruskan badan
  •  nak tambah tenaga especially lelaki
  •  yang suka skip breakfast  
  • yang nak tambah susu badan bagi ibu yang menyusu, ha see? banyak kan khasiat dia
  •  yang nak anjalkan payudara ops..pun boleh tau..

Tapi soalan pertama yang customer aish selalu tanya, SEDAP KE ESP NI?

Secara jujurnya ESP ni kalau bancuh dengan air suam, kebanyakan orang tak berapa gemar dengan rasa dia. bosan je rasa dia. Tapi kat sini Aish nak kongsikan beberapa resepi bancuhan ESP yang aish sendiri buat dan rasa hari hari. tukar tukar menu bagi tak boring. jom check it out!


ESP + Orange Juice

Ni resepi bancuhan pertama yang aish buat masa mula mula beli ESP. Sedap sangat. Rasa macam minuman Yogurt Bliss pun ada.. selalu minum time pagi. rasa segar je badan. 


ESP + Jus Durian Belanda

Yang ni pun sedap. Rasa masam masam manis. Kalau minum time petang atau tengahri panas panas, memang lega..letak pulak ais ketul ke kan..fuh..


ESP +Nestum

Kalau taknak bancuhan sejuk macam jus, boleh jugak gantikan dengan Horlick. Tap jangan buat panas panas. Sebab air panas boleh musnahkan khasiat protein dalam ESP tu. So kalau buat, just suam suam kuku je. 

Yang selalu Aish minum, yang tiga tiga tu la. Tapi korang boleh je try resepi lain, try mix dengan air air lain. mana tau lagi sedap kan? Yang penting, setiap kali bancuhan tu, SHAKE dulu. Sebab bila kita bancuh dengan air sejuk, konfem berketul ketul tepung ESP tu. So caranya, bancuh dalam botol atau SHAKER, dan shake sampai sebati. 

Untuk tahu details tentang cara bancuhan ESP, Aish akan konsult pada yang betul betul berminat nak cuba ESP. Jadi apa tunggu lagi? Aish open untuk 10 orang terawal dan dapat satu tin ESP dengan harga yang SANGAT MURAH! dan FREE SHAKER. 10 orang terawal je tau! 

Nak dapatkan ESP dari pengedar Shaklee berhampiran, boleh klik SINI
Nak dapatkan ESP dari Aish sendiri, boleh personally sms/whatsap :

0126716961

SENARAI PENGEDAR SHAKLEE BERHAMPIRAN

Assalamualaikum

Alhamdulillah makin hari makin bertambah pelanggan Shaklee. kebanyakannya berpuas hati siap repeat order lagi. Alhamdulillah. Untuk menyenangkan customer aish, aish listkan senarai pengedar Shaklee sekitar Semenanjung. Senarai pengedar akan ditambah dari masa ke semasa. (berminat nak jadi pengedar Shaklee untuk kawasan korang, boleh personally contact aish) 

Kenapa kena cari pengedar berhampiran?

Kalau korang beli Shaklee dengan pengedar yang berhampiran dengan rumah korang, dah tentunya tak perlu bayar postage. Boleh pickup by hand atau pun boleh minta pengedar untuk bagi by hand. jimat postage kan? Dan lagi satu beli dengan orang sekampung ni lagi bagus sebab pengedar akan guide dan beri konsultasi terbaik untuk korang. DAN YANG PASTI DAPAT BERI HARGA YANG SUPER BEST!

So yang berminat nak dapatkan barangan Shaklee dengan pengedar berhampiran korang, boleh personally SMS/Whatsap atau inbox FB dorang ye. Happy shopping guys!
SELANGOR

1. BANDAR BARU BANGI 
    SABARIYAH HUSIN - ID 1082014 
    017-4709814
    FB : SABARIYAH HUSIN

2. SHAH ALAM
    SITI FADHILAH IBRAHIM - ID 1079213
    013-2071003

3. CHERAS
    ROSLINDA MD JAE - ID 1082001
    019-9926151
    FB : LINDA JAE

KUALA LUMPUR

1. BANGSAR UTAMA
    JUHANA RAMLI - ID 1076420
    012-2206706
    FB : CIK NAA

2. PUCHONG KINRARA
    SURIATI ABD HALIM - ID 1081999
    013-7117971
    FB PAGE : HEALTHY & BEAUTY STORE

NEGERI SEMBILAN

1. SEREMBAN
    AMIRAH ANUAR - ID 1072016
    012-3698864
    FB : AMIRAH ANUAR

2. SENAWANG
    SHAHAREEDA BAHARIN - ID 1080027
    011-23873511
    FB : SYA SHAHRIL

3. SENAWANG
    MARDHIAH SALLEH - ID 1086896
    010-2123078
    FB : MAR SALLEH

4. SEREMBAN
    NORHIDAYAH MOHAMED ZAINAL - ID 1088984
    019-2659406
    FB : NORHIDAYAH ZAINAL

PERAK

1. KUALA KANGSAR
    NORFAIZAH BINTI HAMZAH - ID 1069675
    019-4409772
    FB : NORFAIZAH HAMZAH

2. SUNGKAI
    NUR ZAKIAH BT ZAKARIA - ID 1076753
    013-2649037
    FB : NUUR ZAKEYA

JOHOR

1. 
    MOHD IZZAD AMIR BIN ABDULLAH - ID 1082889
    012-9845485
    FB : MOHD IZZAD AMIR

2. PASIR GUDANG
    YULIANA BT WAHIT - ID 1089750
    012-7111497
    FB : YULIANA WAHIT

Berminat nak jadi pengedar Shaklee untuk kawasan kawasan lain? 
boleh direct sms/whatsap Aish 0126716961 

Apa benefit jadi Pengedar Shaklee? klik SINI


SET BERPANTANG YANG JADI PILIHAN SAYA NANTI

Assalamualaikum :)

Seronoknya bila public holiday! Hari hari cuti macamni memang nak berehat kat rumah sepuas puasnya. Tapi takdelah istilah rehat duduk ngadap TV sambil makan pomcorn! no no no. Bangun pagi terus siapkan breakfast untuk suami, gotong royong kemas rumah, basuh toilet..haa penat. tapi sebenarnya saya monitor je. Suami yang buat. hhihih..tolonglah kaum ibu mengandung niii..
Petang tadi saya ke SACC Mall..saja merayap ke butik Anakku. Cadangnya nak survey stroller atau baby cot. Tapi last last terbeli benda lain. But still benda tu dalam list barang barang keperluan yang wajib ada sebagai persediaan menyambut si kecik ni nanti. Apa barangnya?? haa ni dia.. 
 Saya pilih Manual Avent je. Sebab ramai kata berkualiti, senang digunakan dan murah. Satu set ni ada satu breast pam complete dengan botol susu dan dapat lagi extra satu botol susu. RM299 je. :)

Breast pam penting untuk mommy yang niat nak fully breastfeed. Ye. saya memang bernekad untuk fully breastfeed untuk baby nanti. Tapi kalau beli breast pam je tapi susunya takde susah jugak kan? So Setakat ni set berpantang yang jadi pilihan saya dah tentu set berpantang Shaklee. 
Honestly, kalau bakal ibu rasa mereka mampu jaga pemakanan, cukup protin, kalsium, minum air masak secukupnya, tak pernah stress, tak perlu ambil any supplement pun. Tapi kalau rasa macam badan kita kurang mendapat sumber protin yang cukup, dah la tu tak suka minum susu pulak, so macam mana nak dapatkan kalsium magnesium yang lengkap?
Lagi lagi bila baby yang baru lahir biasalah kadang kadang banyak ragamnya, Tidur kita pun kadang kadang tak cukup. So saya dah dapat bayangkan susah payahnya akak akak saya dulu bersengkang mata menjaga baby dorang masa tu. Badan toksah cakap. Selalu letih..mood pun tak menentu..lastly tak ada rezeki nak fully breastfeed. bagi susu formula je sebab bila badan letih, mood tak tentu, badan tak cukup rehat, macam mana badan kita nak hasilkan hormon yang boleh merembeskan susu ibu tu? sebab tu saya pilih set berpantang Shaklee. Tapi kenapa?
Pengambilan set berpantang Shaklee ni bukannya membanyakkan susu ye, tetapi sangat sangatt membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu kalau si ibu konsisten pam dan sesi pam tak lebih dari 3 jam untuk sesi pam berikutnya. bila kita rajin pam, so that akan lancarkan lagi penghasilan susu ibu sebab ibu yang bebas tekanan, mood yang stabil dan bertenaga akan membantu dalam penghasilan susu ibu. 
Sebab tu saya pilih set berpantang Shaklee. dalam set ni ada :

  • Vita Lea - Multivitamin yang lengkap dengan semua vitamin yang badan kita perlukan. Baik untuk beri tenaga pada ibu dan bekalkan nutrisi yang cukup untuk bayi
  • B-Complex dan Vitamin C - Membantu atasi tekanan, beri mood yang ceria pada ibu. bila mood ceria, hormon oksitosin mudah dihasilkan. 
  • Ostematrix - membekalkan kalsium pada ibu dan bayi
  • Alfalfa - membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • ESP - membekalkan protin yang cukup kepada ibu dan bayi 

So apa kata mereka yang dah lama mengamalkan set berpantang Shaklee ni? 


Jadi bila kita dah buat pilihan untuk berpantang dengan Shaklee, kena lah kerap pam dan bukan pam bila susu bengkak aje tau! Perlu pam setiap 2 ke 2 jam setengah so that hormon prolaktin yang menghasilkan susu tu akan sentiasa berterusan dirembeskan..

Kalau rasa berminat nak berpantang dengan vitamin macam yang sicadangkan doktor, Shaklee adalah pilihan yang terbaik. Kesian baby kalau kita bekalkan jamu yang panas dan boleh buat baby jaundice. apa pun, saya hanya nak yang terbaik untuk si kecik ni nanti. Insyallah :) 

Cara order Shaklee dengan saya? Daftar untuk nikmati harga ahli?
Sms/Whatsap : 0126716961
FB : AishElis
FB Page : Healthy & Beauty Shop

APA YANG MEMBANTU MEMECAHKAN LEMAK BADAN?

Esok cuti untuk negeri Selangor! Jadi hari ni bertungkus lumus menyiapkan semua kerja kerja supaya khamis nanti masuk kerja dada lapang bila tengok kerja dah banyak siap. Gara gara bertungkus lumus siapkan kerja, sampai lupa nak pergi breakfast, dan bos saya minta sorang staff beli KFC untuk kami semua makan tengahari! yea! 

Pandang KFC teringat pulak..setiap makanan yang sedap tu adalah ancaman paling hebat dalam badan. KFC mempunyai lemak yang tinggi yang berpotensi untuk beri kita masalah arteri tersumbat ataupun sakit jantung. uwaa.. punyalah melantak berketul ketul ayam tadi. 
Bukan ayam KFC je, tapi kebanyakan menu harian kita mempunyai tahap kolestrol yang tinggi especially yang digoreng dengan minyak 'recycle'!! So saya rasa saya perlu kongsikan macam mana nak prevent dari penyakit bahaya macam tu. 

Kali ni saya nak kongsikan serba sedikit tentang kepentingan LECITIN dalam badan. Lecitin hanya terdapat dalam tisu binatang dan tumbuh tumbuhan macam jagung, kacang soya..Lecitin ni dikatakan sebagai "Fat Emulsifier" atau nak kasi lebih paham, sebagai PEMECAH LEMAK. 

Sebelum tu, jom kita baca apa kata mereka yang mengamalkan Lecithin


Apa khasiat Lecitin?
1. Memecahkan lemak dan mengurangkan lemak yang tersumbat di saluran darah.  
2. Lecitin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua 
3.  Lecitin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
4. Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
5.  Fungsi utama lecitin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
See? Secara jujurnya Lecitin bukan je tujuan untuk kurus semata mata, tapi banyak lagi khasiat dia yang mungkin ramai tak tahu. Sebotol Lecithin memang berbaloi untuk kita dapatkan sebagai koleksi makanan tambahan kita seharian. kann??

Cara order Shaklee dengan saya? Daftar untuk nikmati harga ahli?
Sms/Whatsap : 0126716961
FB : AishElis
FB Page : Healthy & Beauty Shop

JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE

Tags
Setiap kelahiran itu dah tertulis rezeki hambanya….rasanya dah lama saya tak aktif dalam blogging. Seingat saya sejak bertunang dan berkahwin. Tapi sekarang alhamdulillah saya mula aktif semula dalam blogging. walaupun corak penulisan mungkin tak sama macam masa muda muda dulu..hehe. Kali ni aktif semula sekadar landasan saya untuk memperkenalkan Shaklee kepada dunia luar melalui alam siber. 

Income yang saya dapat tak la besar mana, memadai saya kata dapatlah dalam lima enam ratus sebulan. Syukur, dengan duit ini saya masih mampu beri mak saya elaun setiap bulan dan lebihkan pada saving kami suami isteri.

Bonus Shaklee masa awal awal saya dalam business Shaklee

Nak dipendekkan cerita, sekarang saya bertukar tempat kerja kerana diberi offer yang lebih tinggi. Susah jugak nak buat pilihan keluar dari jawatan kerajaan, masuk ke swasta. tapi lepas pikir pikir, takpela, lagi pun jawatan kerajaan tu kontrak je. Tak ada jaminan untuk diserap ke tetap. Sejak masuk swasta, medical card yang saya nikmati sepanjang jadi pekerja kerajaan tu, dah takde.. ...Aduhai, masa tu masih ingat lagi…kami berjimat cermat dalam berbelanja. Seboleh bolehnya nak elak dari sakit sebab kali ni pergi klinik kena bayar. tapi stil boleh claim cuma biasalah makan masa baru dapat. 


    Makin lama alhamdulilah rezeki saya bertambah. Dapatlah 5 6 ratus sebulan. Bonus sahaja. Untung runcit pulak dapatlah dalam 2 3 ratus. Saya lebih suka jual produk dengan harga berpatutan, tak fikir untung sangat sebab saya masih berpeluang merasa bonus dari Shaklee


Maka bermula dari sinilah saya nekad nak serius buat Shaklee. Lagi lagi saya mengandung anak pertama. Banyak belanja yang kami kena keluarkan untuk persediaan menyambut anak pertama. Saya tahu suami saya juga akan tersekat belanjanya. So saya nekad nak bayar sendiri semua komitmen bulanan saya. Pada saya , saya kena usahakan sesuatu demi menjaga keharmonian rumahtangga kami. Saya tidak mahu kerana masalah kewangan, keharmonian keluarga terjejas. Saya tahu lelaki mulutnya dihati….dia takkan cakap, tapi sebagai isteri saya cuba menjadi seorang yang memahami.

Saya teruskan perkongsian kebaikan produk Shaklee melalui blog ini dan melalui Facebook peribadi saya. Saya cuma mengharapkan bonus pendapatan dari Shaklee at least seribu sebulan…sekurang2nya dapat saya lebihkan saving untuk anak pertama nanti. Alhamdulillah saban bulan pendapatan saya mula menampakkan hasil. Walau tak banyak mana tapi ia sangat membantu saya menguruksn komitmen bulanan saya dan tingkatkan saving. 

Alhamdulillah. Betul lah orang kata, Tuhan tu dah tetapkan rezeki untuk hambaNya yang berusaha!


Ini pula adalah pendapatan saya pada Januari 2014 dengan Shaklee. Alhamdulillah. Dapatlah saya bantu keluarga dan tingkatkan pendapatan untuk seisi rumah. 

Berminat nak join saya jana pendapatan melalui Shaklee? Untuk maklumat lanjut sila berhubung dengan saya melalui

Call/Whatsapp : 012-6716961

NAK KURUS SEBELUM NAIK PELAMIN!


nak kurus sebelum kawen!
nak kurus lepas bersalin!
nak kurus lepas ada anak 2 3 4 orang!

Omega guard tengah promosi harga murah..so boleh grab set ni.. tahan sampai 3 bulan... lalalalala.. ai nak beli siap siap nak makan masa berpantang sebab ibu berpantang pun boleh ambik set ni! 

Esok nak ke HQ memborong stok..nak selit order ?
Direct SMS Aish 0126716961. Aish akan guide cara makan yang betul. 5 pembeli pertama akan dapat free pill box! :)

BAHAYA VITAMIN E DAN VITAMIN C!!!

Assalamualaikum

Hai semua. 

Malam tadi punyalah penat sebab balik kerja terus masak tung tang tung tang kat dapur. Yang kelakarnya time tumbuk sambal belacan boleh pulak lesung batu tu sampai terbalik. habis tumpah semua cili belacan yang ditumbuk tu. dah satu cerita buat yang lain. penat tau. gara gara belacann!! tapi actually takde lah penat sangat walaupun tengah mengandung 7 bulan ni stil mampu lagi nak buat kerja kerja rutin tu. Thanks Vita lea! Vitamin yang bantu aku jadi bertenaga! 

dah selesai masak, makan semua siap bagai, dapat wasap dari akak aku. Dok tanya ada lagi tak stok Vitamin E dengan Vitamin C. Sebab kawan dia nak. ha kalau korang nak tau, akak aku la customer pertama yang beli vitamin E siap repeat order lagi. sekarang rasanya dah nak 4 bulan dia consume Vitamin E. Lately dia up lagi Vitamin C dengan ESP. wahh terus jadi complete set untuk cantik. kelasss.. 


huhuhu. nasib baiklah aku ni jenis Shaklee Distributor yang sentiasa ada stok kat tangan. Harini order, esok aku pos. lusa sampai. takyah tunggu sampai 4 5 hari. masa itu emas tau!! ahaks. Macam sorang member aku haritu, petang tu dia order, petang tu jugak aku pos. esok terus dapat. tanjat boboi..lajunyaa.. yela tu pentingnya stok ada kat tangan. expresss maa!



apa khasiat vitamin E dengan Vitamin C ni sampai dorang semua jatuh cinta siap dengan aku aku sekali terjebak??? memula dulu aku try Vitamin E la.. lepas sebulan pakai aku rasa ada perubahan.. rasa wow.. parut hilang..kulit jadi lagi moist. tambah tambah pulak aku rajin buat masker vitamin e. Lepas tu terus jatuh cinta dan masuk ahli terus sebab nak beli dengan harga ahli. Eh korang kalau nak masuk ahli jugak boleh direct sms aish untuk aish daftarkan ye. 

so apa yang bestnya vitamin E dengan Vitamin C ni? semua aish dah cerita dalam ni. tinggal korang nak klik je. hahahaha punya la maleh nak cerita berkali kali. 



P/s : Aish akan cuba reply satu satu wasap, email, inbox fb pasal Shaklee. Nak order boleh direct SMS/Wasap aish kat 0126716961. Kalau boleh jangan order atau tanya dekat ruangan komen blog. sebab takut aish terlepas pandang. :)

Jom kita try Vitamin E dan C! ada Set combo yang lagi jimat tau! INI SANGAT BAHAYA! 



SUPPLEMENT UNTUK USIA KANDUNGAN 7 KE 9 BULAN

Assalamualaikum :)

Hye semua!

Alhamdulillah, finally Shaklee buat promotion harga runtuh untuk satu satunya produk Shaklee yang aish paling suka. Omega Guard. Sebelum ni, customer Aish sorang ni dia suruh Aish suggestkan which one produk Shaklee yang sesuai untuk kandungan yang masuk 3rd trimester. Normally untuk customer yang dah masuk 3rd trimester, aish akan suggest Omega Guard! 

Bila ada pengalaman jadi preggy women ni, baru lah faham memang kita mahukan yang terbaik untuk anak. Nak yang sempurna sifatnya, baik budi pekertinya, serta CERDAS pemikirannya. Selain bekalan rohani, preggy women jugak mesti nak beri nutrient untuk bantu perkembangan otak bayi kan? So rasanya ramai antara korang bakal bakal mommy sume dah tahu kepentingan Omega 3 bagi membekalkan DHA untuk perkembangan otak bayi.  



1. Wanita yang makan ikan (Omega 3) semasa hamil berpotensi mendapat bayi yang bijak 
2. Omega 3 membantu perkembangan otak dan penglihatan yang sihat kepada bayi dalam kandungan
3. Kajian menunjukkan kekuurangan Omega 3 kepada ibu hamil boleh menyebabkan bayi lahir pra matang 
4. Kekurangan Omega 3 juga boleh menyebabkan risiko kemurungan dan meroyan selepas ibu bersalin

Ok bagi yang tak tahu lagi, 1 botol Omega Guard ni sangatlah berbaloi baloi kalau beli sebab 1 botol Omega biasa tahan sampai 3 bulan kalau dimakan sebiji sehari. So customer yang usia kandungan dah masuk 7 bulan, kalau amik Omega, boleh tahan sampai la bulan ke 9 nanti. means sampai bersalin. yea!

Bulan ni Shaklee buat PROMOTION harga runtuh untuk sebotol Omega Guard! Bulan depan promotion ni dah takde ye. Siapa yang berminat, boleh sms/wasap aish dekat 0126716961. 10 orang terawal yang beli dengan Aish akan dapat free pill box!! bagi semangat sikit untuk korang semua consume supplement!