Sebab Supplement Yang Kita Makan Tak Berkesan

Tags
Cerita pasal cantik, kurus, selim.. Semua orang nak cantik, kurus, selim..
Kalau orang lain cantik, langsing tapi kita tak cantik, xselim mesti ada rasa dengki lepas tu mula nak merendah-rendahkan orang yang cantik tu.. :)
Cantik tapi kulit bermasalah pun membuatkan seseorang tu jadi tak cantik..
Mungkin cantik dari jauh tapi bila datang dekat macam bulan..

"Kenapa saya makan supplemen tapi tak berkesan?".. 
Ini soalan yang biasa didengar bagi mereka yang amalkan pengambilan supplemen.
Tak kesahlah supplemen apa2 pun.
Sekarang ni kan dah macam2 jenis supplemen keluar..
Dengan kolagen lah, vitamin itu ini segala mak nenek kan?


haaa...
mai sini nak tanya......
  • Sepanjang makan vitamin tu berapa liter air kita minum dalam sehari ?
  • Konsisten tak kita makan supplement tu setiap hari ?
  • Cara pengambilan kita macamana ? Selepas sarapan ? Tengahari ? Sebelum tidur ? Lepas makan ?
  • Apa yang kita makan dan minum sepanjang pengambilan supplement tu ? Makanan ringan ? Maggie ? Ohhh..sedap..


Elakkan makan supplement serentak dengan ubat sebab supplement yang kita makan tu tak dapat diserap dengan baik oleh badan kita.
So tak gunalah kan..?
Penyelesaiannya ?
Buat jadual.
Sebab tu kalau nak makan dan amalkan vitamin atau supplement ni kita kena disiplin. 
Kalau rasa-rasa susah nak disiplin tu better jangan ambil je yer.

Tapi nak cantik dan sihat kan? So fikir sendiri :)

Korang suka minuman yang berkafein ?
Kafein ni boleh memusnahkan vitamin yang  sedia ada dalam badan kita.
Kalau tak dapat nak berhenti, boleh kurangkan pengambilan tu daripada biasa yer.

Sebenarnya perkara paling penting bila makan supplement ( makanan tambahan ) ni ialah disiplin diri dan kesabaran. Sebab benda ni bukan ubat. Ia berfungsi mengikut sistem tubuh badan kita. So yang penting makan je dengan konsisten. 

Kesan supplement memang berbeza kat setiap individu.
Ada yang baru makan 2 atau 3 hari dah nampak kesan dia.
ada yang memakan masa berminggu dan tak hairan ada yang  sampai berbulan-bulan.
Lagi bermasalah kulit kita lagi lama tempoh dia nak pulih.
Tapi kebanyakkan orang masa ni terus stop mengamalkan supplement sebab mungkin rasa rugi je kan ? 

Semua ni bergantung kepada beberapa faktor yang amat penting yang mungkin sebelum ni kita kurang tahu atau tak tahu langsung tentangnya. Oleh itu, mari kita ambil tahu bermula hari ini! ^^,


1. Kurang minum air putih
Ini adalah perkara yang paling penting untuk kesihatan tubuh badan kita. Meminum air putih dengan banyak akan membantu tubuh kita menyingkirkan toksin daripada badan dengan lebih cepat. Beli supplemen mahal2 tapi malas minum air putih. Makan supplemen dah ikut dose tapi tak sampai seminggu mula complain naik jerawatlah, ruamlah, itulah inilah.. Bila ditanya minum air putih banyak tak? Berapa liter sehari? Jawapannya.......1 liter. (saya plk, minimum 3 liter sehari?)


Okay, sebenarnya jumlah tu masih tak cukup untuk membantu badan kita menyingkirkan toksin. Sekurang2nya cuba amalkan minum air putih 3 liter sehari. Nanti kang ada pulak yang cakap, "Ala, minum air banyak2 tak larat nak ke tandas la. Asyik nak kencing jer. Nak buat kerja pun tak senang.."


Hai, itu perkara biasa la sayang. Makin kerap anda buang air kecil, makin banyaklah toksin dalam badan anda disingkirkan. Maka, makin lama makin sihat & makin cantiklah badan & kulit anda. Jangan cuma rajin  ambil supplemen, tapi hal2 yang penting ni tak jaga. Jadi banyakkan minum air putih okay?


2. Tidak mengikut dose yang ditetapkan
Sesetengah dari badan kita mampu untuk mengambil supplemen dalam dose yang tinggi. Tapi ada sesetengahnya pula tidak mampu. Inilah antara penyebab ruam, jerawat dan sebagainya.Disarankan untuk permulaan, cuba ambil dalam sukatan yang sedikit dahulu.Selepas 3 hari baru tambah dose. Jika sekiranya tiba2 anda mengalami ruam atau simptom2 seumpanya, sila kurangkan dose pengambilan supplemen anda. Itu menunjukkan bahawa badan anda tidak mampu menerima dose yang tinggi. Banyakkan minum air putih berbanding air manis.


3. Tidak istiqamah
Ini pun biasa berlaku. Orang kata hangat2 najis ayam. Haha! Hari pertama semangat makan. Hari ke-3 ke-4 mula lah ada lopong2. Terlupa ambil time pagi lah. Terlupa ambil time malam lah. Lepas tu tak sempat nak ambil lah. Macam2 alasan kan? Itu biasa.. Hiks! 

Tipsnya mudah saja! Cuba guna sticky note yang kaler2 tu then tulis kat situ 'Sila ambil supplemen sebelum memulakan hari anda @ sebelum tdo!'.. Lepas tu tampal kat mana2 yang anda mudah nampak. Kat pintu bilik air ke, kat fridge ke, atau pun pada cermin solek! Belajar disiplinkan diri.. Supplemen bukan untuk anda kelihatan cantik semata2, tapi penting untuk kesihatan tubuh anda.


4. Pengambilan kafein or minuman berkarbonat
Kepada peminat2 minuman berkafein seperti kopi, nescafe, teh dan juga minuman2 berkarbonat tu, ini ada pesanan khas untuk anda! Kalau rasa tak sanggup nak tinggalkan minuman favourite anda tu, jadi silalah jangan makan supplemen sebab nanti membazir jer. 

Kalau anda beriya amal makan macam2 jenis supplemen sekali pun, tapi minum plak kafein jawabnya memang tak ke mana lah khasiat supplemen tu sebab dah diserap oleh kafein. 
 Sebab tu lah tak nampak kesan. Lepas tu amuk kata supplemen tu tak baguslah, tak ori lah, orang yang jual tu penipulah. Macam2 statement negatif yang keluar kan? Ish2, jangan buat perangai cenggini ye sayang2ku. Huduh sangat rupanya.


Nak cantik, nak sihat, tapi tak sanggup nak hidup cara sihat. Cemane tu? 
Jadi, cuba2lah kurangkan pengambilan minuman berkafein atau berkarbonat. Kalau tinggal terus lagi bagus! Sebab badan manusia ni lain2. Macam yang eja bagitau awal2 tadi. Ada yang cepat nampak kesan, ada yang lambat. Bagilah masa untuk badan anda menunjukkan hasilnya. Tak semua orang dapat kesan yang terbaik dalam masa yang singkat. Yang penting disiplinkan diri & istiqamah dalam apa jua yang kita lakukan. 


NOTE :Jom hidup secara sihat!


i'm Your SHAKLEE Independant Distributor
AISH ID:910287
FB PAGE: HEALTHY & BEAUTY SHOP
pm/sms/whatsapp: 012-6716961

IDEA BIJAK PEMILIHAN BARANG HANTARAN PERKAHWINAN

Tags
Assalamualaikum 

good news good news!!!! Kepada bakal pengantin yang nak harga PROMO pakej hantaran Shaklee beserta gubahan fresh flower Exclusive boleh baca sampai habis!




 Gubahan hantaran EXCLUSIVE untuk majlis perkahwinan aish haritu.. hehe. Thanks Gubahan Hantaran Ratu Sehari :). Nak macam ni? baca sampai habis!


 Hantaran kahwin bersama Supplement Shaklee.. pilihan Bijak!! 

Memandangkan sekarang dah masuk bulan 'ramai orang kahwin', rasanya masih belum terlambat kot kalau aish nak share dengan korang tentang barangan yang sesuai lagi bijak untuk dibuat sebagai hantaran. tak kisahlah hantaran untuk si lelaki atau si perempuan.  

Menjelang hari bahagia, ramai yang pening untuk mencari barang barang yang istimewa untuk diabadikan sebagai hantaran dihari bahagia nanti..Ruginya jika kita membazir dengan membeli barang-barang yang kurang significant untuk dijadikan sebagai hantaran. (pernah jadi kat diri sendiri! pening apa nak bagi last last beli frame isi gambar pastu hias ngn bunga bunga..ewww sangat tah pape..haha)

Sekarang, ramai yang menyedari bahawa supplemen sangat significant, tambah2 baru mendirikan rumah tangga.. mesti kita nak yang terbaik kan..Apa kate jadikan supplemen shaklee as hantaran hantaran..Dekat sini Aish nak suggest Pakej Barangan Shaklee yang sesuai untuk dibuat hantaran pertunangan atau perkahwinan. 

Pakej A untuk perempuan (kecantikan kulit dan rambut)
3. Vit E
5. Zinc Complex

Pakej B untuk perempuan (kesihatan dalaman perempuan)
1. GLA
2. B complex
3. Vit C
4. Alfalfa Complex

Pakej C untuk lelaki (set optimum & tenaga)
1. Vita Lea
2. Vit C
3. Vit E
4. Zinc Complex
5. Omega guard 

Even shaklee pun ada product kecantikan macam pencuci muka, toner, moisturizer.. So sangat sesuai untuk dibuat hantaran jugak. =)

==========================================================================
Bagi yang nak dapatkan harga PROMO dan BEST PRICE untuk Pakej Hantaran Barangan Shaklee, beserta gubahan yang EXCLUSIVE dari Gubahan Hantaran Ratu Sehari untuk 10 orang terawal, boleh SMS/Whatsap Aish di 012-6716961
atau 

serang aish dekat my own personal FB https://www.facebook.com/aish.elis 

atau

Klik Like page : Healthy & Beauty Shop

Fuhh..rasa macam rugi sangat kalau korang tak grab peluang ni cepat. Dah la dapat harga PROMO untuk produk Shaklee, dapat harga murah untuk gubahan EXCLUSIVE pulak tu! yang penting, gubahan hantaran adalah dari fresh flower :) pheww.. cepat! 10 orang terawal sahaja okay!

TIPS ELAK RAMBUT GUGUR

Tahu tak apa tips untuk elak rambut gugur? Sebab rambut memang mahkota wanita, so sedih sangat kalau gugur macam tu je. huhu. Ingat tak aish pernah buat satu entry pasal sedih gile rambut gugur la..pasal review shampoo untuk rambut gugur la..tapi tak pernah nampak kesan positif pun. makin teruk gugur ada la.. rasa sedih gila kot. kalau time mandi, mesti berlonggok punya la rambut dekat atas simen. haishhh boleh bayangkan tak??? So apa tips untuk elak rambut dari gugur?

Tips elak rambut gugur

so kali ni aish nak share tips macam mana nak elak rambut gugur especially pada uols yang baru lepas bersalin. hormon badan tu tak balance lagi kan. psst..salah satu punca rambut gugur adalah sebab hormon ye. dan lagi satu sebab pemakanan. 

so cara untuk mensetelkannya pun mesti la melalui pemakanan jugak. bukan dengan cara shampoo ke apa ke. semua bermula dari dalam. dalam sihat, rambut yang tumbuh pun sihat. kannn.. So apa yang aish amalkan adalah set rambut gugur dari Shaklee. memang best dan alhamdulillah nampak kesan. 

 

=====================================================================
Sebiji Zinc complex = menguatkan kutikel rambut
Sebiji B Complex = Member keseimbangan kepada hormon dalam badan
tapi idok ler kau makan harini minggu depan dah stop gugur. vitamin ni actually ambil masa 60 ke 90 hari untuk bertindakbalas dalam badan kita. lain la dadah. arini ambik esok memang nampak kesan. so vitamin ni berbeza ye. kesan dia makan masa sikit tapi yang penting kita akan puas hati dengan hasilnya. 

Sekarang aish sikat rambut time rambut basah pun boleh senyum lebar lagi sebab yang tersangkut kat sikat pun cuma 2 3 helai. sukanya hati!! moral of the story, nak repair rambut gugur mesti bermula dari pemakanan..bukan shampoo!

berminat nak cuba? boleh sms/wasap aish directly dekat 0126716961 atau korang boleh lawat page aish di Healthy & Beauty Shop. Pembelian kali ni sangat istimewa sebab aish akan bagi free gift pill box yang seyes comel gile untuk korang letak dalam handbag dan isi kan dengan vitamin ni. hehehe. jom! 

p/s : Set ni adalah penggunaan untuk 4 bulan. harga pun berbaloi..sukaanya!

TIPS NAK JIMAT DUIT!

Assalamualaikum

Aish berkenalan dengan Shaklee melalui Set Budget Kulit. Alhamdulillah lepas rasa perubahan, terus daftar ahli sebab rasa nak terus setia dengan Shaklee cewah.. so rugi la kalau tak jadi ahli. Sebab boleh menikmati potongan harga 25% diskaun dari harga retail tau! [klik sini untuk daftar ahli]



MOTIF?

Lepas try Set Budget Kulit, Aish try Set Budget Hamil.. So of course lepas bersalin nanti insyallah aish nak amalkan Set Budget Menyusu pulak sebab dah niat nak breastfeed my princess sampai umur 3 tahun. hehe.

Moral of the story, tak perlu berhabis duit untuk beli complete set. Starting dengan set budget je pun dah cukup. Yang penting khasiat setanding dengan yang complete set. Cuma yela of course complete set is the best. tapi kalau untuk permulaan nak try produk shaklee, why not try set budget dulu? betul tak?


Camne cara nak order?
PM atau sms/whatsapp Aish : 012-671 6961 (SHAKLEE DISTRIBUTOR)
ID : 910287 
atau boleh add Aish dekat https://www.facebook.com/aish.elis

see yaa!

SUPPLEMENT KETIKA HAMIL

Assalamualaikum

Kali ni nak berkongsi tentang apa yang aish amalkan ketika mengandung. Bermula dari 1st trimester sampailah nak masuk 3rd trimester sekarang. Alhamdulillah. Korang kena baca entry ni sampai habis. Sebab mana tau terbukak hati nak cuba supplement ni bila korang pregnant nanti? :) Aish dah alami, dah rasa, dah cuba. Sangat high reccomend untuk korang semua.

Okehh..Lets go. Ha nampak tak gambar supplement kat bawah ni..berbotol botol youu..ni adalah antara set terbaik ketika hamil yang aish amalkan sekarang. Masa 1st trimester, aish cuma ambik B Complex sebab dia bekalkan Asid Folik. Rasanya ramai dah tau apa kepentingan asid folik tu pada ibu hamil. mana yang merancang nak kahwin pun dah boleh start makan asid folik tau! Siapa belum tahu apa kepentingan asid folik, boleh rujuk pada en google kita. :)


Supplement ketika hamil

Jom aish terangkan satu satu apa yang aish amalkan sepanjang kehamilan 9 bulan nihhh.. Check it outtt..

1. B Complex. 
Aish cuma ambik 1 tablet sehari. So satu botol ni tahan sampai 4 bulan tau!! jimat youu.. Kalau nak ambik B complex, tak perlu lagi ambik asid folik dari klinik tu sebab B complex dah lengkap dengan kumpulan B termasuk asid folik sendiri! 

2. Vita-Lea 
Yang ni aish ambik masa dah masuk 2nd trimester. masa ni kalau pergi klinik, doktor akan bagi obimin. tapi aish tak ambik pun sebab dah makan Vita lea. vita lea ni sejenis multivitamin ye. Satu hari ambik 2 tablet. so satu botol tahan dalam 2 bulan. jimat jugaks!

3. Vit-C 500mg
1 tablet Vit C ni boleh meningkatkan antibodi si ibu dan sebagai sumber kolagen untuk kulit. So memang aish tak akan skip vitamin C sebab vitamin ni boleh mengurangkan kesan strecth mark yang paling digeruni lepas bersalin nanti. huhuhu..so bila ambik vitamin C, sama ada kurang atau tak akan ada langsung kesan strech mark pada kulit kita. yea! Satu hari aish cuma ambik satu tablet je so satu botol tahan 6 bulan. hamikk betapa jimatnya shakleee!



 Kami semua mommy mommy yang guna Shaklee!!


4. Ostematrix
Yang ni pun penting. 4 tablet sehari cukup untuk bekalkan badan kita dengan keperluan 1000mg kalsium. masa mengandung memang kita perlukan kalsium untuk tulang dan jugak baby kita. kesan jangka masa panjang kalau kekurangan kalsium dalam badan, mula la nanti sakit pinggang, sakit lutut, tu la ni la..so mulakan hari anda dengan Ostematrix! bonus..bila makan oste, bantu untuk melawas jugak. so takde masalah sembelit langsung masa mengandung! 

5. Protin (ESP)
Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari je. Air tu boleh guna air suam atau pun juice mcm orenge juice ke..ESP ni tujuan dia untuk bekalkan tenaga sepanjang kehamilan. korang ingat mengandung ni tak penat ke ha? Bila ambik ESP, kulit cantik, strect mark pun kurang sebab dia protin. Yea! Satu tin tahan sampai 2 bulan..

6. Omega Guard
Last sekali, 1 tablet omega sehari. DHA dan EPA dari Omega ni penting untuk pembentukan brain dan otak baby. Buat mommy, ia akan membantu mengawal paras kolestrol jugak. satu botol ni tahan sampai 3 bulan!! Yang ni aish baru consume masa usia kandungan masuk 6 bulan. so ngam ngam penggunaan sampai bulan ke 9 nanti. Doktor Ishak KPJ Seremban yang suggest ambik minyak ikan. Sama ada dari brand Neurogain atau pun Shaklee! Pastinya saya pilih Shaklee Dok! 

Hai baby mommy!

Harap harap baby keluar nanti sihat. insyallah. Aish dah cuba makan yang terbaik untuk 1st baby ni. Insyallah. Usaha, doa dan tawakal. Apa pun kalau rasa tak yakin, try tanya doktor anda tentang supplement shaklee ni. Aish cuma berkongsi apa yang aish amalkan dan apa yang doktor specialist KPJ cadangkan. :)

Kalau ada sesiapa yang sudi share pengalaman masa mengandung, boleh drop komen dekat entry ni. Satu kita share, 1000 lagi yang kita akan dapat. 

bye bye!
Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee Supervisor
COD di daerah Seremban
Shaklee ID:910287
SMS/Whatsapp: 012-6716961
 
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Penafian: Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi di laman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.

JUMPA ORANG ORANG YANG HEBAT

Assalamualaikum

Dalam dunia ni mesti ada sesetengah orang yang memang dilahirkan untuk jadi seorang yang hebat. Hebat dari segi memimpin, hebat dari segi berkomunikasi, hebat membantu orang lain. Cuba korang tengok sekeliling korang, mesti ada a few people yang korang terbayang bayang dan selalu mimpi nak jadi hebat macam dia..kannn

Semalam aku ada jumpa a few people yang makin lama makin jadi inspirasi untuk aku. Salah seorangnya blogger Zana Adieyza. Siapa yang frend dengan dia kat blog, kirim salam peluk cium kat dia ok. Dia ni member seUITM aku masa kat Melaka dulu. So nak tau apa member aku tu buat? Dia tak buat apa apa pun..hahaa. cuma dia bukak mata aku untuk join usaha dia membantu orang yang memerlukan..

Aku sedarlah yang aku ni takde apa sangat kelebihan. Paling hebat pun, up entry pasal Tips Asas Untuk Kurus. Hebat kan? lol. Aku ni tak reti la bila nampak orang chubby tetiba nak pergi dekat dia dan share tentang tips kurus. konon nak tolong mereka tapi macam tak kena kot!! jumpa orang yang bertahun takde anak, tetiba nak pergi dekat dia bagi talk suruh berdoa, bersabar dan cubalah cara ni cara tu..memang tak ahhh.. 


So the best i can do is to spread the word. Padahal member aku ni takde pun mintak aku join business team dia ke apa ke. Cuma aku rasa terpanggil untuk join sama usaha murni dia. Niat untuk bantu orang lain. Bila kawan kita pandai nak usahakan sesuatu yang baik, aku pun taknak la ketinggalan! Nak jugak be part of it..Korang pun mari lah join. kita sama sama buat kebaikan..


Kalau kita share benda benda untuk kebaikan, lagi lagi dengan cara menjual produk kesihatan. sekurang kurangnya dapat jugak pahala sebab perkenalkan produk tu pada mereka yang memerlukan! Tambah pulak bila Allah mengizinkan untuk mereka sihat dengan amalkan produk yang kita perkenalkan tu. 





Rasulullah SAW bersabda maksudnya, "Sesungguhnya diantara amal kebaikan yang mendatangkan pahala setelah orang yang melakukannya meninggal dunia ialah ilmu yang disebarluaskannya, anak soleh yang ditinggalkannya, mushaf (kitab-kitab keagamaan) yang diwariskannya, masjid yang dibina, rumah yang dibina untuk penginapan orang yang sedang dalam perjalanan. sungai yang dialirkannya untuk kepentingan orang ramai, dan harta yang disedekahkannya "(Hadis Riwaya Ibnu Majah).

Dah terang-terang Allah beri kita jalan untuk buat kebaikan, kenapa menidakkan? Kalau kita boleh beri tenaga, kita beri tenaga..kalau kita boleh beri ilmu, kita beri ilmu. Kalau ilmu dan tenaga dua dua kita tiada..berilah wang ringgit seadanya.Wah begitu...Inshaallah, benda baik kita sebar-sebarkan. Harap-harap dapat membantu kita di akhirat nanti ;)
Siapa lagi nak join team Shaklee kitorang? 
Cara pendaftaran ahli shaklee : 
 1. Like page Healthy & Beauty Shop
 2. PM Full name, IC Number, Address, Contact Number

TIPS ASAS UNTUK KURUS DAN PRODUK ASAS UNTUK LANGSING CARA SIHAT!!

Assalamualaikum

Aku hampir hampir terlupa yang aku ada blog. sadis ok. Buat pembaca blog yang rajin kunjung mengunjung tu, tak tau la korang cari apa dalam blog ni. hahaha. tapi usaha korang sangat dihargai. sila masuk belog ni lagi. eh?

Buat pembaca blog ni, kalau dah termasuk dalam Belog Cik Aish yang tak seberapa ni, korang boleh cari info info pasal kesihatan dan kecantikan. cewah macam cantik sangat nak suruh orang cari info tu dalam belog hengkau! hehe. cantik tu idak ler. tapi manis tu ada..sila muntah tepi. okay sambung pembacaan anda. 


macam biasa, kalau tak promote Shaklee memang tak sah. habis takkan nak promote anak ikan pulak! Apa pun prinsip aku, aku suka share benda yang aku dah try, dan aku puas hati, dengan semua pembaca. bak kata orang, nak share, share benda yang baik baik. insyallah mana tau beri manfaat pada korang :)



Bila cerita tentang nak kurus ni, mesti ramai pikir, jangan makan nasi. jangan makan tengahari..jangan tu jangan ni. Sebenarnya cara tu salah. kita boleh ambik nasi tapi kurang kan sikit. Yang penting jangan skip makan. Ada yang tanya ambik Set slimming Shaklee kena pantang makan apa? Tak perlu berpantang makan ye sayang.



Tapi aku nak tekankan kat sini, basic rules kalau kita nak kurus, of course makanlah makanan yang berkhasiat, yang tak berminyak, lebihkan minum air masak dan paling penting, senaman la sikit yunk. kalau kat office tu, elak la guna lif. guna la tangga. tu pun dah kira exercise jugak! 


Alhamdulillah permintaan memang tak disangka sangka. Customer yang sedia ada pun selalu repeat order, siap promote kawan kawan lagi. So macam biasa, aku memang suka bagi harga yang berpatutan pada pembaca belog cik aish. Yang bestnya kalau korang stay area Shah Alam atau Seremban, boleh la COD! jimat duit pos ye dok?

Selalunya aku akan sentiasa follow up dengan customer. kadang kadang jadi kawan baik pulak walaupun tak pernah berjumpa. bila dorang bagi feedback positif, rasa macam bahagia gileeee lahhh.. hihi. dah dah,,merapu dah ni. 

Kini korang boleh dapatkan produk produk ni pada harga yang jauh lebih murah jika dibeli secara set. Slimming Set Shaklee terdiri daripada : 

1. Lecithin - membakar lemak
2. Alfalfa - membuang lemak
3. Omega Guard - mengawal selera makan dan membakar lemak 3 kali ganda dari Lecithin!

Lepas dah alang alang berniat nak beli barang barang Shaklee, boleh la terus masuk ahli untuk menikmati harga ahli yang jauh lagi murah dikk oiii..!! Pastu boleh jual pada kawan kawan atau family terdekat! dapat jugak untung runcit ye dok? 
Cara pendaftaran ahli shaklee :
2. PM Full name, IC Number, Address, Contact Number
Cerita sudah habis. diharapkan korang lebih bersemangat untuk kurus dengan cara sihat iaitu mengamalkan Shaklee! Vitamin Semulajadi yang bebas pengawet, bebas pewarna dan HALAL. So Macam mana nak beli Set Slimming Shaklee ni? SMS/Whatsap 0126716961 :) see yaa