APA NAK BUAT KALAU TEMAN LELAKI BOROI

Assalamualaikum

Apa nak buat kalau teman lelaki korang boroi? haha maybe ada yang macam tak kisah. redho semacam je kan..and ada yang kisah. sbb pikir tu belum kawen lagi tu. dah kawen lagi naik tahap keboroian dorang. boroi menjadi jadi! so kat sini aish nak sharekan testimoni customer lelaki yang consume Slimming Set Shaklee tak sampai sebulan hokeyy.. 



Macam entry entry sebelum ni, aish selalu cerita kebaikan set slimming ni pada kaum wanita. sampaikan ada yang tersalah anggap shaklee ni untuk perempuan je. tidak ye abang abang sekalian. abang abang yang ganteng ganteng..kalau nak tampil lebih macho dan seksi bak kata pelanggan kat atas tu, siap jeles suami dia makin seksi dari dia..hamik kau..ha boleh cuba set ni.. tak mahal pun RM100 je termasuk postage. gila tak gila harga tu..haha



Tapi jangan salah faham. ni bukan ubat kurus yang menjanjikan janji janji manismu cth mcm ayat iklan kat suratkhabar, "makan hari ni esok turun 10kg"..no no no. tu semua bahaya korang tau! slimming set yang terbaik adalah supplement yang tidak memaksa badan untuk kurus dengan cepat. tapi slowly..

yes...slowly..not drastically..

nak try? Cepat. Sebab kat tangan aish sekarang cuma tinggal 1 set je lagi. hahaha entry nak gempak tapi stok tinggal satu je. sebab set ni adalah sangattttttt selling fast. kalah fast & furious you know! Tapi kalau korang pm aish by the time set tu dah habis, jangan nangis tepi katil lagi. rilek rilek. sebab set ni akan restock lagi. boleh pre order dulu. 

Aish akan guide semua customer yang purchase dengan aish, cara makan yang betul dan akan sentiasa follow up untuk tahu apa apa masalah..so kalau nak order..begini yaa..

✆ Call/SMS/WhatsApp: 012-671 6961
➲ COD Area: Shah Alam & Seremban
Postage Seluruh Malaysia Disediakan dengan Kadar Rata!

DAH TAK PERLU SUNTIK VITAMIN C YANG MAHAL MAHAL TU!

Assalamualaikum :)

My Previous Entry :   

Makin hari suami makin sayang..cewah. minta maaf kalau geli. Tapi hari ni rasa macam nak share dengan korang perubahan kulit Aish sepanjang mengamalkan supplement Vitamin C. Ya! Vitamin C yang femes untuk dapatkan kulit yang cantik, cerah dan bersih tuuu. 
"ala semua vitamin C yang jual dekat farmasi tu semua sama. So baik beli yang murah tu je! Vitamin C jugak!"
aiyoo aiyo akak akak makcik makcik adik adik semua. Aish nak betulkan sikit tanggapan korang semua berkenaan Vitamin C Shaklee ni. Kebanyakan Vitamin yang dijual dekat farmasi adalah VITAMIN SINTETIK! Rasanya dalam entry sebelum ni Aish dah jelaskan apa itu vitamin sintetik. Refer Sini. 

Tapi yang bestnya tentang Vitamin C Shaklee, of course dia adalah vitamin SEMULAJADI! "Sains pembebasan berterusan secara semulajadi vitamin C telah direka oleh Shaklee!" 
1 tablet Vitamin C Shaklee = 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulit!
Macam Aish sendiri, rasa tak berapa nak mampu beli kolagen untuk kulit, atau pun suntik vitamin c dekat klinik yang mahal mahal tu..salah suntik kang naya muka ai. Tapi just ambik satu tablet Vitamin C Shaklee setiap hari, Aish dah boleh rasa perubahan kulit macam pakai produk mahal youu..padahal rahsianya makan supplement je pon! Murah pulak tu! kira harga mampu milik lagi la..kan..Kenapa aish kata murah? 


So tepuk dada tanya selera. Buat apa beli Vitamin C dari brand lain yang tentu tentu mahal, lepastu vitamin tu hanya vitamin SINTETIK! 




Rasa kulit tak kering, parut hilang, aaaa sukanyaa!!

Baru baru ni la kan raya haji, lepas tu balik kampung..my kakak tegur la kulit nampak cerah licin..auch..Siap tanya pakai apa. Hehe..Jawapannya dah tentulah amalkan Vitamin C Shaklee! Tapi sebelum ni Aish ambik Vitamin C yang 100mg tu je sebab yang 500mg dah tak keluar lagi. Semua ni gara gara perbuatan mereka yang tak bertanggungjawab membeli Vitamin C Shaklee lepastu dorang packing dan jenamakan semula dengan jenama dorang. Harga jual dah tentu la lagi mahal. Padahal tu vitamin Shaklee yang punyaa! So since last year dah takde dah vitamin C 500 tu. Shaklee dah merajuk nak keluarkan. huhu.

Tapi ada goodnews!! Hujung Oktober ni Shaklee akan launch balik produk Vitamin C 500mg tu. So siapa yang berminat nak dapatkan boleh pm aish dengan sepantas kilat sebab ada takut habis licin kat HQ! 

Details Vitamin C Shaklee
 1. Harga runcit RM92.50 (tapi Aish akan bagi special diskaun untuk pembaca Belog Cik Aish!)
 2. Satu botol 180 kapsul boleh tahan sampai 6 bulan! (Jimatkan? hehe)
So setakat ni dah 10 botol dah fully reserved untuk customer kesayangan Aish. Korang yang nak selit selit pre order masih boleh lagi sebelum terlambat. 

Caranya : 

1. Like page Healthy & Beauty Shop
2. PM fanpage atau pun sms/whatsapp 0126716961 
3. Kalau nak beli harga ahli yang tentu tentu lebih murah, boleh pm Aish untuk register keahlian cuma RM75 seumur hidup!

APA PERBEZAAN OBIMIN DENGAN VITALEA SHAKLEE?

Assalamualaikum :)

My Previous Entry :   

Ada yang tanya kenapa makan Obimin yang doktor bekalkan tapi HB tetap jugak turun. Menten je tak naik naik. Jenuh pulak nak makan kerang hari hari sebab nak naikkan HB. (eeeeew saya tak suka kerang) Ok. Aish akan explain serba sedikit tentang Obimin dulu. (ibu mengandung je yang familiar tentang obimin, yang belum kahwin mesti kerut2 apa tu obimin? hehe)
Obimin = vitamin SINTETIK
Jangan kerut kerut kepala. aish akan explain apa maksud vitamin sintetik. Vitamin sintetik maksudnya vitamin yang dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang ada ciri ciri hampir sama dengan yang terdapat dalam vitamin. walaupun formulanya sama tapi tetap tak sama dengan vitamin semulajadi. Contoh susu ibu dengan susu formula. mana lagi berkhasiat sebenarnya?
Vitalea = vitamin SEMULAJADI BEBAS PEWARNA, BEBAS PERISA DAN BEBAS PENGAWET.
Sebab tu aish lebih prefer Vitalea Shaklee sebagai pengganti Obimin. VitaLea Shaklee ni adalah sejenis Multivitamin & Multimineral yang mengandungi 28 nutrients yang penting termasuk 12 jenis Vitamin dan 7 jenis galian. So sebab tu aish tak ambil obimin yang doktor bekalkan tapi beralih pada Vita Lea Shaklee yang sah sah vitamin semulajadi. lebih selamat untuk ibu dan anak. hehe. 

Obimin Kuat Pewarna!
Memang nampak cantik warna obimin ni. kaler pink lagi. Tapi cuba korang pegang sebiji dengan tangan basah. mesti tinggal pewarna tu pada jari korang kan? Tu maknanya obimin memang tinggi bahan pewarna. Tu ke yang kita nak bekalkan pada baby dalam perut ni? no no no. 





 
Aish pun nak berkongsi satu tips untuk ibu ibu kat luar sana. Sebelum pilih apa apa supplement, korang perlu baca label pada botol. bandingkan UNIT vitamin vitamin pada setiap tablet tu dengan uni RDA (Recommend Dietary Allowance) yang dicadangkan untuk ibu mengandung. 

Tepuk dada tanya selera. Vita Lea lebih mengikut piawaian RDA berbanding obimin! Tapi tu la.....alhamdulillah mengandung anak pertama aish dah didedahkan dengan info info ni. Dulu aish tak ambik port sangat tentang vitamin2 ni. bagi aish semua vitamin adalah sama. rupanya tak. dan sangkakan obimin yang doktor bekalkan pada kita masa checkup, tu la the best. but totally im wrong. hehe. 




So sekarang aish pilih Vita Lea sebagai pengganti Obimin. walaupun kedua duanya adalah multivitamin, tapi macam yang aish terangkan tadi, buat apa kita pilih vitamin SINTETIK yang kuat pewarna dan dihasilkan dari bahan kimia, kalau depan mata dah terpampang khasiat Vitalea yang semulajadi, selamat dan bebas pewarna??



Sebelum aish tamatkan cerita pasal obimin, apa kata korang layan satu video ni. (kalau tak boleh open dekat sini, boleh wantch on youtube ye) sangat teruja okay bila tengok. lepastu korang pun boleh buat sendiri dekat rumah. hehe. masa ni lah nak berexperimen! 



Cara order Vita Lea Shaklee? 



1. Like page Healthy & Beauty Shop

2. PM fanpage atau pun sms/whatsapp 0126716961 



Thank you!

SUPPLEMENT PENTING YANG AISH AMALKAN MASA USIA KANDUNGAN MASUK 4 BULAN

Assalamualaikum :)

My Previous Entry :   
Sekarang kandungan dah masuk 4 bulan. Maknanya dah masuk 2nd trimester of pregnancy. Time ni dah stop makan asid folik. Sebab asid folik PENTING masa 1st trimester je. Tapi tak salah kalau nak continue makan sampai usia 9 bulan pun..hehe. 

Tapi bila dah masuk 2nd trimester, mulalah sakit belakang. Yela, first baby kan. Dan masa ni lah baby tu perlukan kalsium untuk pertumbuhan tulang dia..alololo. Kalau aish kurang minum kalsium, baby akan serap kalsium dari tulang tulang aish ni. Thats why selalu sakit belakang. hohoho..


Ikutkan keperluan badan kita, 1000mg la. 1000mg tu bersamaan dengan 4 gelas susu sehari. huh 4 gelas? aiyoo..


Apa yang aish amalkan masa 2nd trimester ni?

Maksimumkan pengambilan kalsium. Bila dok google google berapa sebenarnya jumlah kalsium yang patut ibu mengandung ambil setiap hari, jawapannya adalah 1000mg ke 1500mg sehari. Maknanya kena minum lebih kurang 4 gelas susu setiap hari. Haiyo masalahnya aish bukan rajin sangat minum susu ni. Beli susu tepung Anmum sampai RM39 tapi jadi perhiasan je. Minum la sesekali bila rajin nak bancuh. But my baby needs calsium!!

susu..nyum. nampak sedap tapi malasnya aish nak bancuh..sampai 3 ke 4 gelas kena minum sehari untuk keperluan masa mengandung ni..haish..


Jadi the way i solve it adalah senang je..

aish just ambil supplement tambahan dalam bentuk kapsul. Pilihan terbaik adalah Ostematrix Shaklee. Satu kapsul bersamaan 250mg kalsium. Jadi aish cuma makan 4 kapsul sehari untuk lengkapkan 1000mg kalsium sehari.  Dua pagi, dan dua lagi malam sebelum tidur. 

Actually ramai yang dah consume kalsium shaklee ni. Macam aish sendiri, lepas consume kalsium ni, kurang la sikit sakit tulang belakang ke, sakit pinggang ke, lenguh lenguh badan ke dan for sure my baby also sihatt dalam perut ni kan! Macam kawan aish dekat office, dia pun consume Ostematrix Shaklee sepanjang proses kehamilan. Sekarang bila dah bersalin, baby dia kuat! Maksudnya takde la lembik je..tulang tu kuat. Yela kadang kadang risau orang dok geram nak kelek nak dukung nak apa bagai..kalau tak kena gaya, terkehel lak tulang baby tu..haha. tapi member office citer anak dia jenis yang tegap. tulang tu kuat. Alhamdulillah la.

Harga pun tak mahal. Cuma RM61 dan ada 120 kapsul. Kalau aish ambik 4 kapsul sehari, maknanya satu botol Ostematrix tu tahanlah dalam sebulan. Tak kisahla kan dari spend dekat 40-60 ringgit untuk beli susu tepung tapi sensara nak minum. Macam orang yang tak suka minum susu, malas nak bancuh ke apa ke, ni jela the best solution. ibu kuat, anak sihat! idak gitew? 

Korang nak dapatkan Ostematrix ni dengan harga murah? Aish open untuk 10 orang terawal yang pm aish untuk dapatkan Ostematrix ni dengan harga yang lebih murah dari harga runcit sebenar. Bulan Oktober sahaja. Dan jangan risau, aish akan guide customer yang beli dengan aish, cara makan yang betul. Aish memang pentingkan kepuasan semua customer yang beli shaklee dengan aish :) 

Cara order? 

1. Like page Healthy & Beauty Shop
2. PM fanpage atau pun sms/whatsapp 0126716961 

Thank you! 


JANGAN DAFTAR AHLI DENGAN SHAKLEE!!



Kali ni nak bagitahu korang semua kenapa aish larang korang semua dari jadi ahli Shaklee. Kalau boleh biarlah aish je sorang yang dah terjebak dengan Shaklee ni. Sebab terlajak perahu boleh mintak tolong undurkan. terlajak daftar ahli? haish... So korang kena baca sampai habis. sebab ni semua untuk kebaikan korang dan kita semua. wahh dengar macam serius je. tapi ni bukan blog akuserius ok. Check it out!

1. Kena bayar sampai RM75 untuk daftar ahli!! 
Aish rasa macam kesian dekat korang sebab terpaksa keluar duit register membership RM75 AJE seumur hidup. Kalau daftar ahli dengan produk lain kadang kadang kena buat LOAN beribu ribu semata mata nak beli stok dan sebagai modal. Tapi dengan Shaklee, cuma bayar RM75 je untuk mulakan business Shaklee. why? i keep asking myself why i just need to pay only RM75? hohoho..    

2. Tak dapat nak beli stok banyak banyak kumpul dekat rumah!! 
Bila business dengan Shaklee, mesti korang rasa gian nak keluar duit ribu   riban beli stok sebagai permulaan business. Tapi dengan Shaklee, korang tak dapat keluar walau satu sen pun untuk beli stok. Customer bayar, baru  order... 

3. Tak merasa nak guna handphone untuk call branch buat order. Dan tak merasa nak menapak ke HQ untuk order. 
Kesian kat korang sebab tak dapat merasa semua tu. Sebab business dengan Shaklee, sekarang cuma guna online je. Bila customer bayar, kita masuk website shaklee, masuk detail customer, dan order melalui online. Semua di hujung jari je. hurmm 

4. Asyik dapat notification dalam statement sebab duit masuk tiap  bulan. ah rimas! 
Yang ni paling tak best. Bila business dengan Shaklee, buat makan sendiri  ke, jual kat orang ke, aish akan tetap dapat RM tiap bulan. Dari dua angka,  sampai lah ke 3 angka. member pulak dapat 4 angka! tu namanya bonus. Bulan pertama join dah terus boleh dapat! So kesian kat korang kalau asik dapat notification duit masuk je. tak  pun asik terima cheque je ke rumah. ish..



So korang semua yang aish sayanggggg..jangan lah daftar ahli dengan shaklee. biarlah aish sorang yang merasa sume tu. hahahaha...bunyi macam tamak haloba je. Tapi dalam jangan jangan tu, esok sempat lagi nak register Ahli Shaklee. haish..korang ni degil tau.T____T

So pada yang degil nak jugak register ahli dengan Shaklee atau pun tibe tibe rasa berminat nak tau lebih lanjut, boleh PM Aish personally dekat FB AishElis atau sms/whatsap 0126716961 :)




PEMBAKAR LEMAK YANG BERKESAN UNTUK IBU YANG NAK KURUS LEPAS BERSALIN





Kali ni lega dah..sebab lepas bersalin anak pertama nanti aish dah tahu nak consume apa untuk turunkan balik berat badan. heeee mestilah kena jaga badan balik. nanti suami lari pulak ahaks. Thanks Shaklee. 

Nak kurus tapi tak suka yang jenis shake shake tu?
Lagi suka kapsul dan jadual makan yang simple?
Dah cuba macam macam produk mahal tapi tak berkesan?
Risau ubat kurus lain yang ada kesan jangka masa panjang?
Ok. Korang semua boleh try Supplement Shaklee. Dah 50 tahun dekat pasaran. Antara top ranking supplement di dunia. Kat Malaysia apatah lagi... 

Perlu diingatkan kepada semua, pengambilan set ni perlu dengan ISTIQAMAH, KUAT SEMANGAT dan KEAZAMAN yang tinggi Dan juga jika ada rasa nak ambil pil - pil pelangsing, adalah dicadangkan supaya anda semua lupakan kerana kesan jangka masa panjangnya amatlah menakutkan.

NAK TRY? NK CONSULTATION? NAK HARGA BEST?
PM atau sms/whatsapp: 012-671 6961 (SHAKLEE DISTRIBUTOR)
ID : 910287 
LIKE--> Healthy & Beauty Shop


RAHSIA KOLAGEN UNTUK KULIT CANTIK DAN SIHAT

Yes kita bersua kembali dalam episod sihat dan cantik bersama Shaklee. Heh heh. Kalau ikutkan banyak info yang aku nak tulis kat sini. dah lama tak menaip, sekali dapat peluang berdarah jari nak menaipnya. Apa pun korang kena habiskan jugak baca entry ni bukan kerana jari yang berdarah ni tapi kerana ia menguntungkan anda semua. eceaah. Kita mulakan dengan apa itu kolagen. 


 Apa khasiat Collogen Powder Shaklee?

Banyaknya khasiat kolagen pada tubuh badan kita. Sebab tu harganya setanding dengan khasiat!


Apa perbezaan collogen powder Shaklee dengan jenama lain?


Collogen powder Shaklee mengandungi 4000mg Kologen RSS (Sisik Ikan Merah) sejenis kologen TULEN yang diekstrak dari didik Ikan Merah. Ianya amat mudah diserap oleh tubuh kerana strukturnya yang halus dan ringan! 

Dihasilkan dari 7 ramuan iaitu :
  • Kolagen dari sisik ikan merah - sumber kolagen yang mempunyai kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan! 
  • Biji Camelia Japonica - sebagai pelembap kulit yang SUPERB! 
  • Elastin dari Kolagen ikan - Menjadikan kulit tegang, anjal dan elastik! 
  • Ekstrak kekerang - Membekalkan pelincir pada sendi! 
  • Lactobacillus Acidophilus - Membina sistem usus yang sihat untuk penyerapan kolagen! 
  • Vitamin C dan Vitamin B - Menggalakkan penghasilan kolagen dan membebaskan tenaga untuk menghasilkan kolagen dalam sel badan! 
  • Ekstrak Pfaffia- Menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin!  Harga setanding khasiat!! Imagine dengan harga promosi, korang dapat banyak khasiat untuk badan dan kulit!! Memang berbaloi.

Harga setanding khasiat!! Imagine dengan harga promosi, korang dapat banyak khasiat untuk badan dan kulit!! Memang berbaloi.
  • Collogen Powder Shaklee adalah 100% tulen, asli dan selamat. Tiada kandungan gula, pewarna atau perisa tiruan 
  • Selesa : Senang larut dalam air, selesa dibawa ke mana mana. Masuk handbag je!  
  • Cadangan hidangan : Sedap dicampur dengan jus kegemaran anda!

Kenapa kulit kita semasa muda tegang dan halus? Tapi bila makin berusia, mula ada kedutan? Sebabnya adalah tubuh kita semakin tua semakin kurang menghasilkan kolagen. So, Shaklee Collogen Powder membantu membekalkan kolagen kepada tubuh kita.






sebelum tu apa kata kita tengok testimoni pelanggan Shaklee yang consume collogen powder Shaklee ni. Check it outtt!!





 
 Terbaikk Kannnnnnn.....

Sebelum ni selalu promote produk kulit shaklee macam Vitamin E dan Vitamin C. Jadi kalau korang ada rezeki lebih, nak cuba spend and reward something untuk diri sendiri, cuba pulak Collogen Powder Shaklee ni. Sebab bulan Oktober adalah bulan promotion harga SALES besar besaran untuk produk ni. Jarang Shaklee buat promotion untuk produk terbaik mereka ni, bila sekali buat, grab cepat! Murah gila kot harga promotion compare dengan harga retail yang asal. seyes tak tipu.

Tips : Morning is the best time to absorb nutrients into your body, where else nights is the time for repairing. These are the best time to drink Shaklee collogen to get the best result!! 

Hanya 3 cara mudah untuk dapatkan Collogen Powder Shaklee yang hot ni. 

1. PM/Whatsap 012 6716961
2. FB : Isma Lyeza
P/s : Lepas dah alang alang beli collogen powder shaklee tu, boleh la terus daftar ahli Shaklee dengan PERCUMA! boleh borong harga ahli terus!