PAKCIK MENANG MOTOR.....

Tags
jom kite terjah blog ni..sambil tekan button follow beramai2...ayuh ibu ibu mengandung..ayuh pantas!!

tu diaaa...pemenang bertuah yang dipilih kali ni. so emailkan aish address untuk aish pos kan hadiah ok..oo ye..actually banyak sangat benda nak update. tapi masa amat lah mencemburuikan haku ni. taknak la buat korang ternanti nanti siapa pemenangnya kan. jadik nya aku bagitahu la harini. 

dah..aku taknak bebel panjang lebar.. sibuk ni..sibuk... nak kahwen la katakan. eh? takde kene ngene. hahahaha. bubye uols. muah siket boleh??

P/S tajuk entry takde kaitan langsung dengan hadiah contest. kau nak motor ke? abg pos laju ...boleh pos takk?? hee

LUCKY DRAW CONTEST..SIAPA YANG LUCKY TU?

Tags
Lucky draw contest dah ditutup! korang boleh la cabut banner2 yang korang letak dalam blog korang tu. Terima kasih sebab join. pemenang bertuah dah ada..korang rasa siapa ye? hadiah? 


 
will be update soon.. :)





FLOWER GIRL

Tags
Aku memang malas. semua orang tahu aku memang pemalas. nak update blog pun rasa malas je. Makin dekat majlis kahwin, makin stress aku dibuatnya. rasa macam eh taknak ah kahwin. nak bercinta je lelama boley? so ada banyak lagi checklist yang undone. rasa malas gile nak siap kan macam macam. tapi dalam malas malas tu, bersemangat waja pulak haku nak mencari flower girl!

nak cari flower girl tak ah susah mana pun. sebab budak budak pompuan yang gedik gedik kat umah aku ni siap ugut aku kalau tak bagi dorang jadi flower girl dorang akan haramkan gula gula yang aku curi dari dorang semalam. wahaha. bengong je kan..ada ucu kesah??

so misi sekarang adalah membooking flower girl masa wedding tu nanti. ciri ciri yang dicari hendaklah seorang budak pompuan yang sporting, dan pandai angkat baju kahwin aku yang meleret leret tu nanti. pastu kalau aku terpelecot ke apa ke, flower girl harus la bijak mengcover semua insiden insiden tu nanti. eh? apa kau ingat nak jadi flower girl tak perlu ada syarat2 penyertaan ke?


ini adalah irma. bukan irma hasmie. irma ardriana nama dia. comel kan? ni anak abang aku. nakal nya ya rabi. nama je pompuan! tapi nakal nya macam budak lelaki! oi pompuan kau meh sini!!!



so dua orang anak buah aku ni lah yang telah mengugut aku dengan begitu garang sekali. takut la sangat haku ni kan dengan korang punya ugutan tu? nak sangat jadi flower girl katanya. adoiyai. aku bagi task cuci periuk kat belakang umah taknak pulak. memileh kerja lak tu! nak glemer je..ni budak zaman sekarang. T__T



ni bakal flower girl yang ke tiga! sofea! konon tidur ala ala princess @ minnie mouse la tu kan? gedik ohh..so menepati ciri2 flower girl tu nanti. ngeh ngeh ngeh. 

tu saja lah bebelan aku harini. dalam malas malas hupdate, panjang lak aku menceceh ni. kalau rajin? kalah wikipedia panjangnya. ohhh tak kuasaa mak!

 






HATI KAU DAN LELAKI TU, DULU ALLAH YANG SATU KAN.....

Tags
Assalamualaikum


Kadang kadang apa yang kita rasa, ada di antara mereka rasa kesedihan yang sama. Cuma cara kita ditinggalkan dan pengkhianatan cinta tu yang berbeza. Entry kali ni aku hasilkan untuk seorang yang sedang berduka sekarang ni. tak payah ar aku nak state siapa. cuma apa yang aku boleh bagitahu, dia seorang kawan yang baik! 

aku doakan, kau ke, aku ke nanti (mana lah tahu pp epal tinggalkan aku ke kan..huhu) atau siapa siapa saja yang pernah dikhianati, akan kuatkan hati. Memang susah..banyak sangat kenangan kan? aku sendiri akui, tempoh bersama ex aku dulu susah untuk aku kikiskan. 

dan aku mengaku..aku juga seperti kau..akan menangis bila terkenangkan dia..cuma apa aku nak pesan..bila kau nangis...menangislah ketika kau solat..ketika berdoa..minta pada Dia agar bawa keperitan dalam hati ni pergi jauh dan gantikan dgn manusia yg akan menghargai kita dan bawak kita straight ke syurga...

pujuk lah hati kau..bahawa bila cinta kita kerana Allah..kita akan belajar utk redha dgn ketiadaan dia..even susah. hati kau dan lelaki tu..dulu Allah yg satukan...dan hati kau dan dia juga Allah yang jauhkan...sbb ape?sbb dia tau yg terbaik buat kita.......

ade sesuatu yg sedang menanti kita....yang lebih baik..hanya Dia je yg tau..cuma sesuatu tu belum muncul lagi...

bertabahlah wahai kawan...... 


BLOGGER YANG JOIN LUCKY DRAW! SIAPA TOP RANKING??

Tags
Untuk contest Lucky Draw yang aku anjurkan baru baru ni, ada kesilapan sikit pada entry aku yang lepas. tarikh tutup contest sebenarnya adalah pada 22 September 2012. Bukan 12 September. 

So ada banyak masa lagi untuk korang lumba lumba untuk dapat highest ranking. Untuk 3 hari pertama, aku dah highlight beberapa blogger yang berjaya dapat top ranking setakat ni. hehe..ada masa lagi untuk korang kejar.


Jumlah mereka yang view terpaksa dicropkan atas sebab sebab tertentu. muahaha..malu ahh klu korang tengok..lalala..and mana blogger yang tak tersenarai tu, jgn putus asa..banyak masa lagi untuk korang..chaiyokk yeaah yeah!

Siapa lagi nak join Contest Lucky Draw Sempena 3000 Follower Belog Cik Aish? Moh sini picit banner ni untuk terjah syarat penyertaan! ayuh ayuh..menung apa lagi tu dong!


LUCKY DRAW CONTEST SEMPENA 3000 FOLLOWER BELOG CIK AISH!!!

Tags

Alhamdulillah..Korang perasan tak harini follower Belog Cik Aish dah mencapai 3000 orang? Dengan berbekalkan tagline Hidup Sedap Macam Makan Coklat, blog ni masih lagi hidup walaupun jarang jarang hupdate. memang dasar pemalas nak buat camne. hihi.aku memang tak sangka tiba tiba follower dah 3000 orang. thanks korang. walaupun aku kadang kadang lupa nak follow korang balik, korang tetap setia baca blog aku. padahal entry aku bosan bosan belaka je. hihi 

Walaupun follower aku tak la ramai macam follower lain, tapi aku rasa banyak ni pun ok sebab klu fofular sangat kang aku ni jadi takbur pulek. tibe tibe tersedar diri ni terlebih takbur. hihi.memula aku pelik gak apa la yang korang dok cari kat blog aku ni. manede tutorial pakai shawl ke pakai mekup 7 inci ke..manede sume sume tu. blog ni memang takde info yang berguna sangat pun. sebab aku rasa kalau nak buat blog pasal info info..ala baik korang buka wikipidia je kan. banyak info kat situ. ye dok? haish bosan lah. 

Kenangan manis? Actually memang banyak kenangan manis yang aku dapat semenjak bergelar blogger. seyes siapa sangka duduk depan laptop, sambil makan biskut, update entry 2 kali sehari lepas tu boleh dapat duit? hehehehe.. seyes memang tak sangka. 

Jumlah tak berapa banyak tapi  alhamdulillah merasa jugak pegang duit nuffang walaupun aku ni dasar pemalas update blog. bizi memanjang. kalah datin rosmah youu.. 

pastu dulu aku buat satu contest nih..Contest Sidebar Paling smart. Seyes masa tu blog aku baru lagi so aku tak kenal pun blogger blogger femes yang join contest aku. last last aku bagi jela menang pada yang layak menang contest tu. tak sangka lak pemenang contest tu memang blogger femes. so sampai sekarang blog dia top 5 yang menyumbangkan traffic ke blog aku. blogger tu adalah lyssasecret. hehe. gilak lah. 




bila follower dah cecah 3000 ni, rasa macam baik hati pulak nak buat lucky draw. Senang je..korang yang dah lama atau baru jadi follower blog aku ni..uols just letak banner yang aku buat ni dekat sidebar korang ke..dekat entry korang ke..ikut kreativiti korang..selama 2 minggu. means sampai 12 22 September 2012. 

 ni untuk sidebar..atau pun korang boleh pilih yang bawah ni untuk tepek dekat footer ke bawah header ke..mana2 la..

banner ni mesti la link ke Belog Cik Aish ye. kalau tak link macam mane aku nak trace blog korang nanti.. :)

so aku akan trace blog mana yang memberi traffic tertinggi ke blog ni. camne aku boleh tahu blog mana yang paling banyak bagi traffik ke blog ni?..haish ..tengok kat Stats pun boleh tahu kan?

apa lagi boleh la cuba nasib dengan menepek banner ni kat mana mana dalam blog korang..gunakan kekreatipan anda. mana tahu, korang adalah blogger bertuah yang akan menang hadiah misteri tu nanti! Hadiah misteri ?!! jeng jeng jeng...


TUTORIAL

Tags
Buat tutorial dengan cara yang simple dan boleh buat orang paham adalah sangat sangat awesome! Untuk create sebuah blog yang awesome bukan sehari dua okay. tapi makan masa. tu belum kes blogger baru yang belum mahir dengan koding koding ni. macam aku la tu. huhu. semua kena bermula dari bawah. Study tutorial orang..pastu try and error..pastu kalau jadi lompat lompat eksaited tapi kalau tak jadi mula ah salahkan orang yang bagi tutorial. eh? 



tapi lain lah kalau kita ni banyak duit, boleh lah mintak je sapa sapa yang profesional untuk mekup blog kita ni. sekarang pun dah banyak blogger yang buat service make over blog dengan harga yang awesome jugak! 

aku sendiri jenis yang suka buat tutorial untuk make over blog. kadang kadang kita belajar dari tutorial orang lain. tapi untuk pemahaman sendiri, aku buat dan olah balik tutorial tu. tak sangka ramai lak yang komen kata senang faham. alhamdulillah la kan. orang kata kepuasan buat tutorial dan orang faham tutorial kita..tu adalah satu kepuasan tau! 

yang penting..jangan tiru tutorial orang sebijik dan sebulat suara. try la olah dengan cara pemahaman kita sendiri. at least ada gak effort kita daripada copy paste je kan???? 

P/S : Follower dah nak 3000???? omaigod terharu dow!

 

HILANG MYKAD

Tags
Assalamualaikum

hahah hahaha hahaha. padan muka aku sebab berjaya menghilangkan Mykad. suka la sangat kan? Mykad gambar klasik tu ingat tak sayang ke kalau hilang. mana nak ada muka macam tu lagi. muka macam toye toye je. ish sedih betul. 

kepada korang semua yang belum pernah menghilangkan Mykad, nasihat aku satu je. jaga la Mykad korang baik baik. toksah la ikut perangai aku yang suka hilangkan barang ni. padahnya nah..jadi warga asing sekejap. 

Bila Mykad hilang pertama sekali korang kena lakukan adalah membuat police report. Ini bertujuan untuk mengelakkan Mykad korang tu disalah gunakan. mana lah tahu nanti orang yang jumpa Mykad korang tu, bibik yg lari dari kastam ke apa ke, terus menyamar jadi korang. korang sanggup ke?

so di balai nanti uncle polis akan tanya korang macam mana boleh hilang? kat mana hilang? soklan tu memang malas aku nak jawab sebab ye la kan kalau kita tahu hilang katne senang kita g cari. masalahnya Hilang. konfem la tatau macam mana boleh hilang. eh tah la..hilang arah aku bercerita pasal benda ni haha. 

Lepas buat police report, perkara kedua yang korang kena buat adalah pergi ke JPN untuk buat Mykad baru. seeloknya pergi JPN Putrajaya dekat Presint 2 sebab Mykad baru boleh siap dalam masa satu hari je. tapi kalau pergi dekat cawangan, mungkin makan masa sikit. 

Bayaran? ha ni paling best. hilang kali pertama dikenakan bayaran denda RM100. Hilang kedua RM200. dan seterusnya. Gandaan seratus ok. so tolonglah beli wallet yang bergari untuk gari Mykad korang supaya tak hilang sebab bila hilang, hilang nafsu makan nak membayarnya. sedey. 

k bye!

SHOPPING DRESS

Tags
dulu aku jarang pakai dress. sebab aku tak berapa nak tinggi sangat. rasa macam makin katik je bila pakai dress. seyes member satu universiti dulu penah panggil aku katik. nasib baik aku ni penyabar. 

terus aku buat statement kasar kat dia. "biar katik jangan boroi macam kau." haha. ejek aku lagi. nak buat dorang sakit hati lagi, aku teriak kuat kuat.. "weh korang..perut lambang kebanggaan!" terus dorang serik nak panggil aku katik lagi. 

tu zaman universiti. hehe. 

sekarang ni aku rasa aku dah tinggi sikit. dah 158cm.  ketinggian ideal untuk pakai dress. ke? ntah aku pun tak tahu. aku tak peduli apa orang kata asalkan aku dapat pakai dress. muahaha. so untuk beli dress selalunya aku suka yang plain macam yang aku beli kat bawah ni. tak suka banyak corak. :)


thanks thepoplook.com kerana memenuhi kehendak hati aku yang suka dress ni. :)


SHE'S TAKEN!!

Tags
actually aku jarang attend majlis majlis pertunangan ni. selalunya aku akan pergi wedding je terus dan bagi hadiah dan say sory tak dapat datang masa tunang! for sure dia maafkan aku lepas aku bawak dia hadiah wedding yang gedabak besar. 

Actually diz entry adalah untuk mengucapkan setinggi tinggi tinggi tinggi dan tinggi lagi ucapan tahniah pada the only one blogger yang aku rapat iaitu makcik Mira Edora. eh bukan makcik. kakak...hehe. 


Sory terpaksa amik gambar dari jauh. sebab malu malu kucing je rasanya nak datang dekat dekat. ai kan pemalu. :D niway ..cantik mini pelamin kau mira..suka sukaaaa :p


seyes u look so gojes honey!

majlis pertunangan Mira Edora diadakan dekat Seremban. sekampung je dengan den. aku macam tak dapat nak lepak lama lama dengan dia sory mory ilebiu. sebab hari sabtu bulan bulan syawal macam sekarang ni memang jadual sangat padat. kalah artis jahhh..so dari pada tak datang langsung, kira orait la ni aku datang memberi restu pada kau mira. hikhik. 

harus la bergambar dengan tunangan orang yang gojes ni...! congratz mira!

pada pasangan ni aku doakan yang terbaik untuk uols. semoga ikatan pertunangan ni menjadikan kalian lebih rapat dan memahami antara satu sama lain. Insyallah :)




BYE BYE KAWAN

Tags
Assalamualaikum

Ada orang tanya, Aish lamanya kau cuti raya? Kau taknak simpan cuti untuk kahwin ke? Jawapannya adalah aku dah BERHENTI KERJA di tempat lama. Korang pun tahu kan kita sebagai manusia ni memang lah duit bukan segala galanya, tapi segala galanya memerlukan duit. So sebagai manusia yang waras, aku terpaksa meninggalkan kerja lama aku tu for the better offer. :)

Isnin ni 3 September aku akan menjadi kakitangan Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor PKNS di Seksyen 13. HQ di Laman Sri tu. Kali ni mungkin agak mencabar sikit sebab aku masuk Finance Department. agak agak aku ingat ke tak subject finance yang aku belajar kat UiTM dulu? tapi kalau setakat ingat muka lecturer yang baru masuk tu,,yang hensem tu,,mungkin insyallah aku ingat. T___T

Kalau di tempat keje lama kebanyakannya adalah Chinese sebab itu adalah company cina yang punya. tapi aku tak kisah bekerja dengan siapa. janji rezeki halal. tapi Di PKNS nanti aku mungkin kena sesuaikan diri dengan environment kerja yang baru. takde lagi loghat loghat 'kerja meyhhh' atau pun 'kerja lorrr' ataupun 'kerja maaa' ..


thanks sebab makan sesama sebelum aku tinggalkan korang. korang memang housemate yang best :) yang ats ni shida. lemah lembut orangnya. hehe. 



both of them keje tempat yang sama. but still aku punya housemate jugak. dorang memang rajin sangat OT. seyes rasa macam kaya nya dorang sebab rajin OT. aku? aku rajin belek page nuffnang sambil menung bila la nuff nak bagi aku BE. haha. ok sumpah kelaka bodoh. (pergh siap kaler merah lagi hope nuff nampak luahan perasaan aku ni. sumpah lama gila tak dpt BE) :/

 udah la tu luahan perasaan nyaaaaaaa..


so lepasni rumah pun dah ada kat Shah Alam. oo ye penat gila kemas rumah tadi. tapi takpe yang duduk nya nanti aku jugak. sorang lak tu. yaaa...AKU DUDUK SORANG JE! oooo katakan tidak pada citer hantu. tapi yang penting jiran aku orang bujang.. tang taranggg tangggg...hehehe. :p walaupun jiran depan aku adalah keluarga, tapi if anything happen aku prefer mtk tolong abg2 bujang di sebelah rumah. wawawawa.



rumah baru! :)

Ya Allah permudahkan la segala urusan ku.. :)