KENAPA AKU MENYAYANGIMU?

Tags
wekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..sumpah geli betol dengan tajuk entry ni. rasa macam nak lempang diri sendiri je. setiap bulan kalau korang nak tahu, mesti ada satu hari yang aku rasa over sayang kat dia. ya. itulah persoalannya disini tuan tuan dan puan puan. kenapa aku menyanyangi mu? 

sumpah aku rasa sangat menyayangi mu wahai PP Epal.. akan ku setia pada mu..walaupun datang Aaron Aziz merayu rayu, tidak ku hirau semua itu. kerana aku sangat menyayangi mu. kenapa? kau nak tahu kenapa aku sangat menyayangi mu?

keranaa...

kerna dia..oohhhh kerana dia..kernaa dia..semuanya hanyaaalah kerna dia..(eh lagu yassin kerna dia kan?)

...............kerana hari ni awak gaji. kiteee jadi sayang sangat kat awak.. hikhikhik..awak sayang kita tak? jom kita pergi uptown, pastu tibe tibe kite teringin nak pergi kenny rogers..pastu kan kat sogo kan ada sale la...hikhik..awak sampai hati ke biar kite pergi sowang sowang?

ok pitams. 

 
P/s : aish dah update Tudung Bawal Blossom..comelll gilers..jom usha mengusha.. !



MALAM PERTAMA KU

Tags
akhirnya aku selamat diijabkabulkan dengan PP Epal. tapi aku pelik kenapa tak ramai yang datang wedding kitorang tu. seyes pelik. nak sentap lapan puloh empat kali je rasanya. pastuh, malam pertama tu aku pun masuk bilik. memang berdebar debar la kan sebab malam pertama ye dok? auw.. tapi korang jangan la pikir blue sangat. ilek lu..kitorang cuma borak2 je malam tu..ECEEHHH

Aish : awak, nape ye wedding kita siang tadi tak ramai yang datang. seyes!

PP Epal : tah la..sebab awak tak femes kot 

Aish : ehhh? awak ni jangan cari pasal. kang pengantin lain bahagia malam pertama, awak tidur luar pulak!

PP Epal : hehehehehehe



lepas tu baru aku teringat nape wedding kitorang tak ramai datang. sebab kad jemputan aku tak ingat langsung nak tempah. and tak send kat sapa2 pun. yelah tempah pun tak.. nak hantar kad camne?..ye dok? hahahahaha..kesengalan kan kitorang?

pastu, malam tu, tiba tiba PP Epal datang kat aku. alamak aku kaget. debar debar rasanya. oooohhh ammmaa appaa!! help help! dia datang makin dekat...yelah malam pertama kan? hahahahaah sumpah geli. pastu... ermmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

....maaalaaaammmm kauu bawaalahhh rinduukuu untukk dirinyaa yangg jauh dariikuu...agaarrr...diiaaa tidakk kesepiann.......
(tu lagu alarm aku nak bangun pagi. nyanyian hafiz tajuk ombak rindu..sumpah lagu ni punca aku lambat bangun sebab mesti terlena balik..)

ok aku pun matikan alarm clock aku. dah dah..jom bangun pagi siap siap nak pegi keja! 

bestnya mimpi malam tadi..tapi napa tak sampai ending? hahahaha matiks
ok bye

P/s : to them yang sent email tu, sorry lambat reply. untuk order tudung bawal yang latest design boleh pergi kat website INI dan isi form ye! thanks!

EDIT GAMBAR

Tags
Edit gambar bermaksud kita mengubahsuai gambar tersebut dari segi tone kaler dan sebagainya. ahh tak kisahla korang nak paham ke tak definisi aku tu sebab aku pun main hentam kerono je. buehehehe. sekarang aku nak korang tau, dua gambar yang aku tepek kat bawah ni diedit oleh dua orang yang berbeza. 

jadi aku sebagai hakim yang tak berapa nak disegani ni, nak jugde hasil mereka mereka ni. mereka mereka ni biarlah aku dedahkan siapa, di entry yang akan datang, kira macam nak bagi suspen kat korang walaupun takde la suspen mana pun. korang pilih lah mana satu gambar yang diedit dengan lebih baik. tapi korang jangan la komen kata dua dua pun buruk. sentappp makkk. please jaga hati tua mereka mereka ni. hahaha.



just pilih gambar yang berwarna atau yg black and white. hadiah? boleh tak kalau aku nak korang pilih seikhlas hati. den takdo nak bagi hadiah mana jawapan paling tepat der. tolong lah paham. asik nak hadiah jo kan? byee muah! eh dah marah muah pulak. hehehehe

P/s : aish dah restock tudung bawal printed! RM8 je sehelai! terjah sini okay gurls!

AKAK TENSIONNNNN DIKKK!

Tags
Korang tahu tak lelaki ni sebenarnya kaum yang poyo? ok tau kan? tak perlu nak ulang ckp banyak kali kan gurls?? ye memang sangat poyo kan dorang. termasuk PP Epal! lelaki kalau bawak kereta macam samseng jalanan kan? tapi ada kita bising bising? walaupun mereka ni suka menindas kita yang bawak penuh sopan santun ni kan??? tapi kita diam kan aje bila berhadapan dengan pemandu samseng di luar sana. haha. 

baik kan kita ni girls? 

tapi cuba kalau kita drive, lelaki duduk sebelah. huh belah lapan puloh empat la badan kita ni..sebab dorang mesti rasa tak berapa konpiden nak naik. tak banyak, sikit pun mesti ada..kan? pastu mula ah membebel kata kita bawak slow la, bawak tak berhemah la..tu la ni la..hadoihh tencionn makcik tau dik! 


kau tengok pp epal ni kalau aku drive, cenggini la. dah serupa cikgu JPJ dah aku tengok. kalau ni la cikgu jpj aku dulu, sumpah aku taknak amik lesen kereta. takmo la..pp epal garang sangat. kalau kat hiway, aku masuk lane 3, mula la dia ceramah aku suh masuk lane tengah balik. tension akak dik! rasa nak clash je time tuh. hahaha. 

dah la..malas nak cerita lebey. kang dia baca, dia pulak yang tensionnn..sapa susah? akakkkkk jugak nak pujuk nanti. tak larattt dikkk..ok bye!

korang nak shopping tudung ke, nak beli borong ke, nak usha usha pun boleh! pergi dekat AishElisBoutique ada tudung Bawal Bubble tau! baru update! bye!

TU GUNANYA PERGI WEDDING ORANG LAIN!

Tags
cantik kan?

Sebenarnya couple yang baru kahwin ni tiru idea aku. hahaha. mencik mencik. ok. takdelah sebenarnya aku memang terfikir untuk buat macam ni bila wedding nanti. wahhh..berangan. ha masa ni la nak tayang gambar gambar dari zaman bercinta, zaman kenal kenal, zaman single, zaman berdua, ha zaman batu je la takde. ni semua untuk tatapan sanak saudara and kawan kawan yang hadir. seronok ohh tengok gambar mereka! cantik sangat! rasa macam nak kawin esok. ok tak tak tak. 

you know what..kadang kadang kita terlalu berharap detik detik perkahwinan kita nanti ibarat jalan cerita dalam buku fairytale! so sweett!!! uols pulak berangan yang macam mane??

P/s : jom follow blogshop aish dekat sini! jangan lupa! muah! XoXo!

JOM JENGUK BLOG BARU!

Tags
Salam wbt.. hai gurls! pergh pergh pergh..macam tak percaya aku bulan ni punya kebizian sampai terabai blog. sobs sobs..rasa macam nak iklan kan dekat Mudah.com untuk cari siapa nak part time job? tolong updatekan blog ku ini..muleh? gaji doploh lapan ribu ringgit satu entry. kekeke..

ok. lepas ni korang tayah nak konpius ke rasa senak perut ke apa ke..sebab aish dah bukak satu lagi blog untuk jualan shawls sahaja! sebenarnya nak citer tapi ku malu. aish pun tatau la tibe tibe jadi bengap gila nak customize blog camne. pergh pergh pergh.. tu la gunanya TUTORIAL BLOG yang aish pernah buat dulu untuk korang. ha rasakan sekarang aku sendiri yang tengok balik tutorial tu. ni semua gara gara pembikinan blog satu lagi ni! cis betul.


picit gambar dengan lemah lembut untuk pergi blog aish yang baru ni!

so pada adik adik, akak akak datin datin makcik makcik sekalian. tayah dok tercengang cengang depan skrin ni ha. jom follow blog aish yang lagi satu ni! upah? singgit sorang..cukup? hehe. bye..oh ye..nak cakap tapi malu..

miss u guys..insyallah akan blogwalking balik lepas ni. muahh!

TUDUNG RAYA SPECIAL PRICE UNTUK UOLS!!

Tags
TUDUNG EKSPRESS QISTINA
selesa dipakai untuk ke pejabat atau pun apa apa event. nak pakai untuk raya pun boleh! Untuk design ni ada 6 warna pilihan untuk korang. Happy shopping!

RM69
RM40(exclude postage)
Awning : Thai Silk
Body : Chiffon
Size Bukaan Muka : 12 inch/30cm
Labuh : 16inch/41cm
Size : M
Free : Brooch
Code Item : TEQ01
light purple 
status : available

Code Item : TEQ02
dark pink 
status : available

 Code Item : TEQ03
turquoise 
status : available


Code Item : TEQ04
 pink blue
status : available

Code Item : TEQ05
pink 
status : available

Code Item : TEQ06
blue pink 
status : available

SYIRIA ARAB DENIM
sekarang ramai yang suka pakai syiria arab ni..sebab ramai tahu syiria tudung yang paling senang nak jaga sebab awning dia lembut tapi still boleh terbentuk cantik. means tak melekap kat dahi. kain yang jenis stretchable. sesuai untuk santai, ke kuliah, dan pejabat. Untuk design ni ada 7 pilihan warna. Happy Shopping!

RM30
RM25 (exclude postage)
Material : Denim
Awning Soft : Denim
Size : M
Code Item : SAD15
status : available

Code Item : SAD17
status : sold

Code Item : SAD04
status :sold

Code Item : SAD06
status : available

Code Item : SAD11
status :booked

Code Item : SAD16
status : available

Code Item : SAD03
status : available

SYIRIA ARAB COTTON
syiria arab cotton ni sangat berpuas hati sebab material dia best sangat! sejuk dan lembut. means bila kita pakai tak la rasa panas sebab material dia made daripada high qualitiy cotton. dan jenis stretchable. Untuk design ni ada 6 pilihan warna. Happy Shopping!
  
RM30 
RM25(exclude postage) 

Awning Soft : High Quality Cotton
Body : High Qualitiy Cotton
Size : M




Code Item : SAC01
status : available

Code Item : SAC11
status : available

Code Item : SAC13
status : available

Code Item : SAC02
status : available

Code Item : SAC12
status : available

 
Code Item : SAC04
status : available

cepat cepat..limited edition je ni..next stock maybe design lain pulak! berminat? hantar email kat aish dan bagi details macam ni :
Nama
Address
Phone Number
Code Item
Quantity

lepas tu tunggu confirmation dari aish melalui email..then baru buat payment ye.

Happy shopping!


my email : ismalizayahya86@gmail.com