KAN LEBIH BAIK JIKA CINTA ITU TIDAK PERNAH HADIR..

Tags
we know people make mistakes..we know love is blind..we know maybe we are the last option for them to forget their ex girlfriend..we know and we know everything..
 
so ni nasihat saya pada this men..
babes..

just accept the reality..maybe jodoh kamu sudah tertulis dengan perempuan lain. bukan dengan your ex girlfriend..please guys..you dont need to keep in touch and hoping your ex girlfriend will beg to back to you..or bla bla bla..
 
tak pe..people make mistakes. in positive way..aku selalu ingatkan diri aku..its actually ada beza antara orang yang benar benar cintakan kita dengan orang yang hanya sekadar cintakan kita..bezanya adalah mereka takkan menyembunyikan apa apa dari kita..kerana jika kita tahu yang dia menyorokkan sesuatu dari kita..akan menyebabkan kita menangis..hati terluka..

jadi apabila kamu berhasrat untuk bersama dengan orang yang kamu benar benar cintai..maka jangan sorok apa apa..berterus terang lah sekiranya kamu taknak buat hati orang lain terluka.

akui kesalahan kamu..
minta maaf pada perempuan tersebut dan terangkan kepada dia dengan cara yang paling tidak menyakitkan..kamu kena tahu..cheating is wrong. Therefore you clearly are doing something wrong..so u have to admit your mistake and ask for apology..

life is about who u love and who u hurt....its about trust and happiness. just like everyone else..aku juga seorang manusia yang penuh dengan masalah dan kisah hidup yang lampau yang sangat2 mendukacitakan..zaman kanak2 yang maha susah..tapi.. aku tetap happy sebab aku mahukannya begitu...:)

and now..akhirnya..aku sedar bahawa jika saja kehadiran cinta sekadar untuk mengecewakan aku..lebih baik cinta itu tidak pernah hadir..

p/s: entry dikala hati berasa sangat sakit..hehe.

PEREMPUAN DAN SILAT..OK WHAT

Tags
Dear my fiancee, PP Epal.. dont ever try to play play with me..watch out!!!


macam tak caya je kan? mukaa selembut sutera macam aku ni boleh dilantik jadi guru penasihat kelab silat?? haha. well..dont judge people by its cover la kan.. 

sebenarnya pp epal tak tau aku reti bersilat.. so pasni, rasa rasanya dia takut tak nak curang? fine. kalau awak curang, siap. hahaha. saya tak kisah awak nak curang ok. calon calon lain macam aaron aziz tu dah lama tunggu. haha pergi matiks la..perasan.

korang tengok? baru bedal dengan bunga ros tu..dah jadi camtu..belum aku bukak langkah kuda kuda lagi kan? haa...

lagi satu lupa lak nak nasihatkan korang girl2 kat luar sana tu, jangan jadikan kelembutan dan kekiutan muka korang tu untuk membataskan diri korang dari belajar ilmu pertahankan diri macam silat ni. selagi muda, belajar je ok. mana tau ada bangla datang ngurat korang sambil tegur hai addikk manisss...so korang boleh lah gunakan segala ilmu pertahanan diri tu untuk membedal bangla tersebut.

napa bangla dipersalahkan nih? agagagagaga. sapa sapa jela kan. ok bye.

IT REALLY EDUCATING ME THAT SMOKING IS BIG NO!

Tags
Semalam aku nampak sorang pompuan merokok. Pandangan yang biasa. Sebab hari hari ada je aku jumpa pompuan merokok.  Aku tak tau ah nak kategorikan pompuan merokok ni bodoh ke tak. Sebab pompuan pompuan yang merokok ni kadang kadang among CEO tak pun jawatan2 yang tinggi2 la gua cakap lu. Kalau orang tu bodoh, boleh ke dok jawat jawatan CEO tuh?

they have their own reasons why and u are not in the possession to called anyone "bodo".... think! So jangan kata dorang yang smoke ni bodoh. Tapi mari kita panggil dorang ‘kurang bijak’. Hehe.
 

sometimes bila kita nasihatkan dorang please stop smoking..mula ah nak melenting. they will ask..Nape lelaki boleh pompuan tak boleh? kalo nak cakap pompuan ni bodo sebab merokok...lelaki tu camna lak????x bahaya ker??? 

please dear..

think..lelaki ada rahim ke? Lelaki nak beranak ke? Lelaki ke yang nak mengandung 9 bulan? Lelaki ke yang nak menyusukan anak anak nanti? eww..jap nak bayangkan.hehe.

and then ada lak yang tak puas ati kenapa kalo ada pompuan merokok, semacam jer org tengok..pastu memberontak sorang sorang ‘ini tidak adil tidak adil tidak adil’ wah wah wah. sayang..memang la orang pandang kau semacam. Sebab kau perempuan. Kalau kau pompuan afrika waka waka eh eh tu..orang tak heran. Tapi kau perempuan melayu. Perempuan timur yang kaya dengan budi bahasa dan kelembutan eceehh..sekali merokok. Waduh.spoil tau. 

Kalau ikutkan memang la sekarang dah macam trend pompuan merokok. Tapi bagi aku, lantak p lah trend ke apa ke. kita perempuan buat cara perempuan.  aku mmg x kisah, sebab ni hak masing2...tapi aku tgk setengah pompuan yg merokok tu nampak sgt macam nak menunjuk gile....macam bangga lak pun ada...mmg x leh blah....

But who am i to judge. kawan aku macam2 orang ada, usahkan merokok, pengkid, lesbian, gay semua i kawan tau... bukan rugi pun kawan ngan semorang, lagi pun there's always something to learn from someone. and this entry pun just nak nasihat je. tak salahkan?

dah dah. malas dah nak bagi pendapat or nasihat or wateva kat sini sbb akan sentiasa ade org yang tak puas hati..hati manusia kan kuat nafsu memang sukar untuk dipuaskan..alhamdulilah 5 years study kat university.. it really educating me that smoking is Big No haha..and so..i am so kesian kat perempuan yang smoking. 

but then i got a word..eh ber word word kot to tell everyone..honestly from my heart..actually i dunt have wasting my time here to wrote something like this but ya.. i did...i feel so pitty with them.

thanks for reading.

AKU MEMANG PEKERJA CONTOH..DENGKI LATTEWW

Tags
Aku ni jarang ambik cuti. taktau ar nape. maybe sebab dah terdidik untuk menjadi seorang pekerja yang berwibawa, amanah dan tulus. hahaha. mangkukk mana mangkuk..muntahhh. wek. kalau korang nak tahu, walaupun rupa paras seseorang tu cantik, lemah lembut, ,... tapi korang jangan ah ingat orang macam tu baikkk tak reti buat keje jahat nih. 

contoh macam aku. walaupun orang kata muka aku ni punya ah maniss, baik je sopan santun (hekhek dalam mimpi ada ah orang puji camtu puihh!) tapi sebenarnya aku ni memang kuat ponteng. dari zaman aku sekolah dulu...sampai masuk unibersiti..ponteng memanjang. macam mana boleh masuk unibesiti tak tau ahhh. 

korang tengok ah aku dulu. masa ni aku darjah 6. time ni aku ponteng. so port ponteng adalah dekat belakang bilik guru. haha nampak benar vodohnye aku. bukan bodoh ye tapi vodoh. nak ponteng tapi port belakang bilik guru. memang bagos berdepot depot wa cakap lu.  siap ada kesan cat kat tgn aku tu. gangster la katakan. (wa gangster tak amik rokok..wa amik aiskrim je..lu ada?)

jadi bila dah terkenal dengan kemalasan dan kepontengan dalam diri ni, sampai kan aku dah masuk alam pekerjaan, aku betul betul nak amik cuti sebab aku tunang aritu, tapi disalah ertikan oleh kawan sepejabat. sob sob sob.. sampai ati korang conteng planner aku. manede aku pegi dating. uwa padam balik!!

so kalau aku terponteng tu, pp epal tahu aku suka pergi mana...shopping!!! yyyeeehaaa andreee andreee!! kepada adik adik sekalian..jangan sesekali ponteng berkali kali. sesekali takpe. eh paham pulak korang dengan ayat aku nih kan?

ok bye. 

MY OFFICIAL PHOTOGRAPHY! TOINK TOINK

Tags
Assalamualaikum. ok. macam yang aku dah janjikan sebelum ni, aku nak promote my officially photographer yang aku pilih untuk hari pertunangan aku last week. ops silap. last two weeks. eh tak sedar dah dekat 2 minggu ai jadi tunang pp epal. rasa macam single and available sentiasa je. bila tulis, sorok sorok jari taknak kasi orang nampak cincin. haha keji kan?

so ni hanya ah entry bergambar.
















ok. selesai sudah. so pada yang berminat nak tackle brother brother photographer ni, boleh laa like fanpage dorang and usha usha apa apa yang patut. klik SINI. bye!


FIRST TIME PHOTOCOT DAN BERPHOTOSHOOT..OPS!

Tags
Assalamualaikum apa khabar uols! thanks a lot sebab wish dekat entry My Engagemant haritu. really appreciate it. ok kali ni nak promote photographer pulak. haha. ye ar..orang dah sponser kita kena ar berbahasa. eh macam lain je bunyi pepatah pepatung tu kan? 

so photographer ni actelly kawan PP Epal. pergh best dow bila orang sudi jadi photographer percuma di hari bahagia kita. yakkk ayat berkarat. haha. tapi last2 pp epal banje dorang makan. kira setel kat kedai makan ar..gituuu..besttt ohh..

jom kita tengok hasilnya! tapi mintak maapla ye..model nye tak berpengalaman dan tak cun langsung. hahaha. gasak korang lah.

 lokasi adalah di seremban. yela den kan orghang nogori takkan nak berpotocot dokek sabah lak kan? biso bonar tu

 ok peace! hambik kau layu terus bunga den.

 seyes nak panjat gak duduk atas tu tapi tak sampai. sobs

 eee pinggang pp epal berlipat dow..hahahahahaha

 PP epal "yang yang..sanggup tak yang yang sehidop semati?" buwekkkkkk


PP epal " ahhh taknak sehidop semati dengan saya?? takpe takpe..bye bye!"

Aish "apa??? bye bye?? nah amik kau hamik hamik! dush dush.."


P/s - pp epal kata nak mengadu kat talian NUR atas penderaan di atas. hehehe.

so pada korang yang berminat nak berpotocot dan berphotoshoot, jom serang brother ni. call atau mesej je 0122577728 farhan yunus. jangan ngurat pulak. haha. bye.