ayat sweet yang buat korang cair bila si dia memujuk...

ok. rasanya lelaki di luar sana macam blur blur je tak tahu macam mana nak pujuk awek masing-masing bila awek tu merajuk. so hari ni kita highlight sikit ayat-ayat cintan kasi pujuk korang punya awek. ada yang boleh pakai ada yang tak boleh pakai. pandai-pandailah cik abang di luar sana tu ye. hehe



 majukkkkkkkkkkkk


KES PERTAMA
semalam baru saja lepas gaduh dengan cik abang. huhu. dia pujuk? dia buat lawak lawak yang buat aku gelak. last last dia akan cakap, lepasni jangan nanges nanges lagi tau! 
Cik Aish : ok selalunya lelaki akan buat lawak lawak bodoh yang tak tahu datang dari mana idea tu. tupp leh buat pompuan gelak leleh air mata darah.


KES KEDUA
Ayang merajuk la dulu ye. Dah abis merajuk nanti mesej abang, LOL
Cik Aish : Kadang kadang lelaki yang tak prihatin atau malas nak amik port selalunya buat macam ni lah. tak pun dia sebenarnya prihatin tapi dia nak kasi cool dulu awek dia. rite gak cara nih.


KES KETIGA
abang ni penakut. takut akan kehilangan ayang..takut tak sempurna untuk ayang tapi abang tetap sayang kan ayang. abang berani bila ayang senyum. ayang gelak. senyum la untuk abang..
Cik Aish : selalunya lelaki kategori romantik je yang boleh bertutur bahasa macam ni. bahasa ala ala sweet rasa macam bila dengar je boleh reda terus marah tu. bagus bagus lelaki macam ni.



KES KEEMPAT
"Nanti abang bawak ayang pergi shopping."  --- memang confirm tak merajuk dah
Cik Aish : Selalunya cara ni sesuai untuk semua perempuan di semua peringkat umur. Perempuan adalah materealistik. Jangan nafikan ye. Kadang kadang lelaki bagi hadiah lolipop sebatang pun bolehhh..Seyes. 


KES KELIMA
amik gitar, nyanyi lagu Fire House - I live my life for you, setel :p
Cik Aish : Cara ni nak kata berkesan pun tak gak. Sebab kalau lagu tu rosak jadi cam haremm..silap silap awek tu sakit telinga tak pun dia amik gitar tu hempuk atas jalan. nanges pun tak guna bro. 


KES KEENAM
ayat biasa aku kalau dia merajuk "nak kaki?";P
Cik Aish : aku suka lelaki kategori ni. Sebab kalau macam ni la dia pujuk awek dia yang tengah merajuk, mari kita tengok kaki sapa sampai dulu. hoohh blog aku dah under 18sg lah pulekk!


KES KETUJUH
"napa senyap ni, berak dlm seluar ke??" waduh trus tergelak punya..
Cik Aish : Sebenarnya malas nak komen kes ni. Korang pikir la sendiri. Hahaha



KES KELAPAN
Dah tiga empat hari dia tak mesej tak call baru lah dia tergedik gedik cari aku. pastu dia tanya, lama lagi ke ayang nak merajuk? huh!!
Cik Aish : ok kadang kadang lelaki lebih suka bagi awek dia cool dulu. tapi jangan lama sangat bro..takut nanti ada orang ketiga nyelit nyelit masuk. putih mata lu nanti. 


KES KESEMBILAN
Saya punya boifren lagi hampeh. dah buat orang marah marah, lepastu dengan senang hati dia cakap, "tu pun nak merajuk. benda kecik pun nak besar besar" 
Cik Aish : Sian. lelaki dilahirkan untuk tidak memahami hati perempuan yang kompleks. idak gitu? tapi kan bro..benda kecik tu la penyebab jadinya benda besar. benda kecik pun lu takleh nak pujuk. Benda besar tah camna la plak kan??


KES KESEPULUH
hehe payah gak ni... if dah kawin senang siket.... nak pujuk je kisss hehehehe. tp banyak orang macam tu..kisss aje dah lembut hati orang yang terlalu panas kan...?
:lol: :lol: :lol: 
Cik Aish : no komen sebab aku lum kawin lagi. haks haks.
Amaran keras : kes terakhir ni hanya untuk pasangan yang sudah berumahtangga. yang takde tangga, sila abaikan. 

so korang punye cara camna pulak??
atau bf korang pujuk ikut sebijik sebulat macam kes nombor berapa??
hah meh sini kongsi kongsi jangan dekut ilmu
kaum lelaki pun boleh baca entry ni. haha


ok bye!

16 komen :

EyeD MroNgkoL said...

haha..yg ke-7 tu best...
^^"

Cik Aish said...

eyed mrongkol... cesss keji sungguh.hehe

Ai Ni.. said...

best3 sgt bc..hihi..

nelly said...

haha .boleh guna ni ..hahaha
=D

ikaavie said...

HAHA okee sukaa :D
Tapi if tyte mjok andd boyf tyte salu gunaa ayat nyy " Wehh dugong tayh laa mjok Hee sayangg b laa tuu :p Haa kan kann :D ? "

Cik Aish said...

haha...ai ni dengan nelly..boleh guna tapi yang kes sepuloh tgu kawen tau..hikhik
ikaavie....dugong dia panggil?ish ish..dasyat..haha tapi kira sweet tuh..kompem gelak lepas tu kan kan kan?
chill jee

cAQluF said...

hohoho..bestnyee yg ala2 r0mantiks tuh..
kasi puisi skrat dua sure tid0 malam senyum jew kih3..

Uchi kay-f @hmad said...

cop yg no.10 tu ngeh ngeh.....:p

Cik Aish said...

cet...hehehe...tkleh..tu utk yg da kawen jee..hehe

iyou said...

hahaha... comel yg no.7 tuh... bf iyou orgnyer kasar jugak.. klu iyou merajuk, dia cakap: "kenapa ni syg? mcm mintak pelempang jer..?"

Cik Aish said...

haha sebijik yang mcm kes keenam tu la..nak kaki? haiyo..ganas2..haha..

Cik Gee said...

penah cuba ayat nak kaki tu kat boypren skang and boypren dulu.

sorang sirius, mmg dia tak leh terima langsung gurauan ni.

sorang lagi rileks jah. cool. siap gelak ag, terus x jadi dia nak majok.

^^

Muhammad Qayyum&Erwana said...

yang ketiga 2 sye ske . . . sye slalu cm 2 . . hahaha
x tau knpe . . tp rse dri x smpurna tnpa dye d sisi

Muhammad Qayyum&Erwana said...

sye ske yng ketiga 2 / /
sye slalu rse cm 2 . . . x tau la sbb ap tp mmg x smpurna tnpa dye

Shahmi Zamari said...

hahaha...leyh gune nieyh,,erm maner dapat idea nie??

Shahmi Zamari said...

hahahaa..leyh guner nieyh...maner dapat idea ??