friday morning...buat aku tenang...

Tags
friday morning..
kejap je rasa masa berlalu...
tak sedar tiba-tiba dah jumaat..
ohh masa..perlahan la sikit menapak..


kalau lah boleh aku menarik masa macam aku menarik tangan kawan aku ni..kan bagus..


sebab perjalanan hidup yang terlalu sukar..
dan kadang-kadang sangat menguji aku..
tapi..bukan kah kita adalah hambaNya yang bertuah kerana dipilih untuk ujianNya?

 


agar kita sentiasa belajar dari kesilapan yang lepas..
supaya kita tidak akan mengulangi kesilapan itu lagi..
dan mungkin akan mematangkan lagi kita..


manusia memang bermacam-macam ragam
adakah kita sudah cukup sempurna untuk mengadili mereka?
adakah kita berhak menentukan baik ke buruk ke perbuatan mereka itu?


aku tak suka manusia hipokrit..
cuba sedaya upaya untuk menyembunyikan setiap keburukan diri
dan bermegah megah dengan kelebihan diri..
aku tak suka..


tapi..apa kan daya..
just be yourself..
and don't forget your friends..
cuba letakkan diri kita dalam kelompok yang selesa..
di kalangan kelompok yang menghargai dan ikhlas berkawan dengan kita..


 
~peace~








nak panggil saya kolot?panggil la..

Tags
kadang-kadang terpikir...nape ea..manusia sekarang dah hilang malu?aku tak kisah la korang nak kata aku kolot ke apa ke..tapi aku tetap dengan pendirian aku..


aku benci iklan iklan melayu yang berbaur seks tak kira la di TV ke radio ke..


contoh iklan??


1. beras panjang...dekat tv siap sebut dengan intonasi yang menggeli kan.."uuuhh panjangggggg"
2. kopi apa tah nama nya..aktif lepas minum..minum tiap kali malam jumaat..malam jumaat??
3. payudara kendur?tak tegang?cuba la produk *****.  macam sial je iklan tuh.
4. pastu iklan PAD yang sungguh bangang aku rasa...



kalau zaman dulu...mak mak kita punya la sorok pad tu.pergi kedai beli pad pun tokey kedai bungkus comey comey dengan suratkhabar lama.


sekarang apa jadi?


tu ha iklan pad melambak lambak kat TV.tak tau malu ke?tu kan rahsia peribadi seorang perempuan?
takpe la kalau kamu kata aku kolot.tapi kalau ye pun nak cari duit..jangan la berebut rebut guna iklan yang berbaur seks...


adakah MELAYU GILA SEKS??


so no wonder la ramai anak anak muda sekarang yang rosak akhlak dan kadang kadang lagi advance dari orang dewasa..lihat SINI.jangan salah kan ibu bapa yang tak reti ajar anak.atau jangan salah kan guru yang dungu mengajar anak murid.juga jangan sesekali menuding jari pada anak- anak muda tu sendiri..

tapi lihat la faktor sekeliling...
media massa...paling penting..
iklan mcm haram..
produser filem melayu macam gampang buat citer bogel sana sini..
contoh? tu cerita ANU DALAM BOTOL
kontroversi pelakon bogel dalam tu.
citer REMPIT yang langsung tak bermoral dan lagi banyak negatif dan hiburan dari positifnya..


so..fine..
aku memang kolot.






sayang..aku rindu kan kau..

Tags
sambil layan lagu lagu feveret..Pergi Selamanya nyanyian kumpulan Kamikaze...pastu tengok status kawan kawan kat facebook..ditambah pula dengan gambar gambar mereka yang baru berkahwen...dan bila usia aku dipertikaikan oleh seseorang kerana masih tak mempunyai special one lagi dalam hidup aku....


semua ni buat aku sedih..tau tak??
kenape?
penat je aku pujuk hati ni hari hari..
penat gak aku paksa mata jangan menangis lagi...


tapi..
malam ni tewas pula..


takpe la..adakah menangis tu sesuatu yang boleh dipertikaikan dan boleh dihina?
tidak kan?
jadi aku nak menangis puas puas..
guna lah nikmat air mata ni..


kepada si dia yang pernah aku puja dulu..
percayalah..
cinta aku pada kamu,sedikit pun tidak pernah luntur.
dan aku berterima kasih pada mu sayang..
kerana membiarkan aku seorang..
lagi sekali..


ini lah dinamakan kehidupan..
kau sudah pun buat yang terbaik..
tapi adakah itu cukup untuk menjanjikan kebahagian jadi milik kau?

....
....
....


kesat air mata lagi..

girl with makeup

you, you, and you! come on girls..touch up sikit muka tu.kasi naik seri..tak la pucat sangat..

ok.fine.takleh dipisahkan.girl with makeup.macam aku la jugak!
pantang ada makeup baru kuar di pasaran,konfem la aku tak beli.
aku tengok je.
hahahahahah.
KENAPE?
tak reti pakai ke?
or muka jadi huduh bila pakai?

no no no no

sebab aku bukan girl.
ha tipu la tu.suspen woh..
haha

sebab,aku tak minat makeup.
aku tak suka rasa macam pakai topeng opera je.

so bila kuar jenjalan,bukan dengan boifren okay.ai single.sempat lagiks.auw..
ok so bila kuar,aku cuma apa tau..

pakai eyeliner so that mata tak nampak sembab macam penagih dadah tak dapat dadah.
ok..yang ni eyeliner atau in malay..penggaris mata.oh aku suka pakai yang liquid..sebab calitannya halus..gothic gitu
 
pakai mascara so that mata sepet ai akan nampak besar ckit.
ai pakai silky girl..suka sgt ngn mascara ni..sebab lepas pakai bulu mata jadi panjang dan hitam..melentik gitu...ai like!

compact powder..*di sini aku da ade kemajuan sikit.dulu aku pakai bedak tabur Johnson je*



jap jap jap
nak share satu story.

aku g mid valley.
so kulit rasa berminyak la plak.
jadiks aku g toilet nak touch up.
nampak all the ladies pun sama touch up sana cni.
kuar bedak maybelin la..loreal la.
heloo..aku pun nak touch up gak la!ingat korang je ke ade bedak?


tara...kuar bedak tabur Johnson Baby saiz kecik.
then rasa malu la plak kan
so aku curi2 tabur kat tapak tangan.
then sapu kat muka.
tara...sama je macam pakai bedak compact!kekeke

ok..so now aku ade kemajuan skit.aku pakai bedak compact Maybeline.hehe.ai da besar okay.
so pastu tu je la.
sikat rambut skit2.
da.

blusher ke eye shadow ke..aku tak nak pakai.rimas

natural beauty la kata kan.
oh perasan nya.
jangan nak perasan la!

babai!nak tido

Ramadhan nak datang lagi!

Tags
oh..bulan Ramadhan nak datang lagi...best best..KENAPE?

bila bulan puasa...
leh main bunga api.
tapi selalunya aku main mercun.
tak macho la aku nak main bunga api.
dan aku takde adik.
tapi stil meriah sebab aku main bunga api dengan anak anak buah.
ramaiiiiiiii
pastu aku lawan bunyi mercun sape paling kuat dengan jiran2 aku.
sampai ayah marah aku.
fadan la muke aku.!!



bila bulan puasa..
mula lah bontot aku tak leh duk diam diam kat umah.
aku mesti kuar jalan jalan untuk cari barang barang untuk sambut raya..
baju raya,kasut raya,handbag raya..
saje je nak habiskan duit
macam aku ni kaya sangat kan?
tapi tu lumrah..
baru rasa seronoknya raya!



bila bulan puasa..
pagi pagi lagi dah plan nak buka puasa makan apa
nak beli kat bazar yang macam syorga makanan tu ke..
atau nak masak sendiri..
masak ke?
tolong mak je..hihi
tapi selalunya g baza cuma beli air je.
pastu cuci mata.lalala.
astagfirullah..



bila bulan puasa..
cerita cerita kat tv pun best..
tak kisah la cerita bersiri ke cerekarama ke..
mesti citer citer unsur raya kembali lagi!
citer paling best aku suka tengok,,diari rafiq dengan bahulu enterprise.
indahh nya hari raya!



bila bulan puasa..
time ni la aku jadi perempuan melayu terakhir.
sopan,menjaga aurat,menjaga telinga,menjaga mulut..dan menjaga hati
tetiba jadi gadis paling ayu sekali!wahh..
dan tetiba jadi calon ibu mertua ku..ohh apakah?
bling bling..kelip kelip mata..ekeke


bila bulan puasa..
mulalah semua kerja akan dilimitkan.
penat la konon..
sekola pun balik awal..kul 5.45
oh 4jam je aku kerja ?
sila jeles.hahaha


dan
bila bulan puasa..
tingkatkan la amal ibadat kamu kamu ye.
bukan kamu je..saya juga..
banyak banyak kan bace al quran
sembahyang lima waktu mesti cukup..
solat subuh takde excuse untuk miss lagi sebab kau sahur kan?
lepas sahur leh solat subuh.

ohh indahnya bulan puasa..
Ramadhan nak datang lagi!!



aku sangat mencik pada mu!

Tags
OMAIGOD...aku rasa seram sejuk plus scary the movie sekarang ni okay...KENAPE?

No no NO no NO NO

MY EX BOIPREN msg aku lor!

SO?

teruja?speechless?

no feeling dah..
kenape kamu msg saya setelah lama kamu tinggalkan saya..?
kamu nak buat saya tergila gila kan kamu balik ke?
tidak tidak tidak

tarik nafas..anggap itu hanya mainan ilusi aku aje.


pelajar-pelajar suka ke jaga kebersihan?

Tags
semalam meeting.meeting je boring..bila boring je meeting.kekekek.


meeting dari unit kebersihan.dalam meeting tu pengerusi cuba untuk mengadakan macam-macam program untuk sekolah maintain bersih,ceria dan yang sewaktu dengannya.sekolah bagi peruntukan untuk belikan alat-alat macam penyapu,bakul sampah,penyodok dan bla bla lagi la.each class will be provided.so dont worry be happy.


lepas tu,cikgu-cikgu dikehendaki mematuhi jadual yang dah pun siap,iaitu jadual meronda setiap blok di kawasan sekolah tu.lepas tu buat pantauan sama ada blok tersebut bersih ke tak ke, tunggang langgang ke macam tongkang pecah.jadi itu tugas kamu ye cikgu.


so fine.usaha murni perlu la sokong kan?sekolah ku syorga ku kan?KE?kekeke.
tapi yang menjadi persoalan di benak dan hati sanubari aku sekarang ni,adakah pelajar itu sendiri faham akan usaha yang kami nak buat ni?kau pantau la berapa kali sehari pun.kau bekalkan la penyapu atau lori sampah sekali pun..tapi kalau atitude mereka masih di takuk yang hell..tak jadi apa la.pelajar sesi petang mengadu pelajar sesi pagi rosakkan peralatan dan board kenyataan.yang sesi pagi pula menuduh pelajar sesi petang.jadual kebersihan ada,tapi tak pernah ikut.jadiks..apa guna nya peralatan yang dibekalkan semua tu?

selagi pelajar-pelajar tidak mahu mengubah atitude mereka untuk manjaga kebersihan,kami guru guru tak boleh buat apa-apa.!

sampai bila ?

last2 aku buat kamu pondok..belaja la kat situ.hoho.

tips:tebalkan rambut anda!

Tags
siang tadi sikat rambut.sikat rambut siang tadi.then?

banyaknya rambut aku gugur!tell me why?why??stress kah??

pastu borak-borak dengan mak,mak kata kalau nak lebatkan balik rambut kita yang dah gugur teruk tu,cuba la pakai inai.inai serbuk.boleh didapati di kedai runcit berdekatan anda.tapi jangan la kau amik inai merah tu pulak.beli inai khas untuk rambut.yang warna hitam tu.


 eceh...rambut bersinar la tu konon..kene lampu boleh la!


masa pakai tu,peram rambut kau dengan towel atau shower cap untuk kesan yang lebih memuaskan!peram selama 30minit.dan selepas tu,boleh lah bilas dengan air suam dan akhir sekali dengan air sejuk.amalkan inai ni sebanyak 2 kali sebulan.nah..lihat lah hasilnya nanti!rambut kamu lebat..bila rambut lebat,boleh la buat macam-macam style!

selamat mencuba!

skandal!

well well well...anda ada skandal?ada ada?malu nak ngaku konon...

most people know la kan..tetiba broken english kuar da..huhu..ok..ectely skandal ni ada baik buruk nya taw!yang buruk dtg dr skandal..yang baik dr Allah jua..baik kan aku??hohohoh..cbit pp cket!!!

dulu kan aku jaat.booo...statement tak mau kalah.betul...seyes.pasang ramai skandal.ooh hidup bagai kan di syorga.apa je aku nak sume ak dapat!nak topup??mintak share topup sengget,dpt RM30 topup.tak bahagia tu?


nyorok nyorok!!skandal datang!MOTIP???


pastu nak travel memane kalau aku sesat..almaklum la geografi aku failed..so bila aku rasa hampir sesat,ala ala tak jumpa pedoman, ilang arah tujuan hidop..taraa..kuar kan saje handpon!ops.masa tu ai tak pakai hp Corby lagi.ai pakai 3310 je lor!! hahaha...heppp...tak baik hina!zaman tu 3310 kira mcm iphone tau!lalalala~

ok.da kuar kan hp..apa lg..dail saje no skandal..ok..skng kt sesat di kawasan melaka..jadi skndal cawangan melaka..helo helo!!!indahhhhhhhhhhhh....anda tak sesat lg!skandal dtg hulur bantuan!!nenong nenong!

ehe...heppp...da da...aku tak suh korang pasang skandal pas bc entry nih..kot ye pon jeles kan...tp jgn buat okay..dilarang sama sekali.ko pasang la skandal ramai2..kantoi sok..kene jampi baru tau!haha

Lelaki bila membebel...

donia da maju..zaman da berubah..kalau dulu kaum2 girl2 je yang kuat membebel. especeli kaum makcik.tp skng sume da berubah.lelaki pun suka membebel ea...


ok..ni adalah pasangan suami isteri.sapa kuat membebel sila berdiri..;p


jadiksnya..wanita seperti aku amat la tak suka bila dgr lelaki membebel.sebab kadang kadang tah apa yg di bebel kan nya pon aku tak tau la.cuba kau bayangkan kalau laki kau satu hari nanti kaki membebel...hoh..mau jenuh aku..silap hari bulan,malam pertama pun penat tgu dye abih bebel baru stat kot..stat ape??suka la tu...ah nympah!

masalah jiwa..heart problem.?KE?

Tags
masalah jiwa melanda...ooh amat benci okay..
rasa nak nangis sambil tendang tendang pintu pun ade gak nih.fine.hell rasanya

 
dulu pon penah gak jadi gini..masa tu aku demam truk gaks la.so aku taknak susahkan sape2.fine.aku g klinik sorang2 okay.lama lak tu.setan sungguh.ops.tak bek maki.ter.

 
pastu da la camtu..dokter pun baik ati bg aku mc.hoh.pucuk dicita ulam mendatang la.ak pon tak larat time tu.tp family aku leh lak pertikaikan nape ak mc.hoh??tak nampak ke aku sakit?ke aku penah menang award pelakon buat2 sakit 3 tahun berturut2??keliru lagu ajai dan nurul.

 
so kali ni mcm bese penyakit keturunan aku sampai.apa lagi..demam la!!bukan ni yg aku pinta okay..sapa yg nak sakit?lebey2 lg cikgu seperti aku.bukan suka2 leh cuti.melainkan sakit dan yg sewaktu dengannya.
 

tp yg buat aku sakit ati tahap mengemut2 hati aku ni..leh lak mereka mereka ni (family aku huahuahua..note ni aku private kan dr family aku,.gasak mu la)leh lak mereka mereka ni mempertikaikan cuti aku.sah2 dokter kate aku demam.dokter taklak kata.."maaf awak pura2 demam"
tak lak camtu.so op kos la aku demam kan?
 

so disebabkan pertikaian mereka2...aku tatau apa salah aku...sampai skng..my lovely mother tak tgur aku.hoho..jadi masalah jiwa kembali menusuk kalbu membuatkan air mata berlinangan sebentar..apa kebende bahasa..


nape?kenapa dan mengapa?aish demam la..demam kan kene rehat..nape tak bg aish mc?suka aish mati ea?


 jadiks...bila remaja seperti aku..REMAJA KE?mengalami masalah jiwa..meronta2 la aku ingin terbang seperti burung..
 
::pstt..member ajak kuar sok g melaka..mungkin kah aku polow?"::
ketap bibir jap.. hahah.

Myvi Pink?

Tags


ok.ni adalah Handphone Samsung Corby aku ye..kaler pink okay.amat sesuwei dengan perwatakan aku yang lemah lembut....KE?




ni pulak adalah kereta Myvi Special Edition aku..eh?bukan bukan...tapi bakal menjadi kereta aku satu hari nanti.lom beli lg maa..




jadiks...bile agaknya aku dapat merasa kereta nih?KENAPA?sebab dye kiyut mcm handphone aku jugeks..hadoii..makk pinjam duit ley?aish nak beli kete ni..nak yg ni gak!!(sambil kelip2 mata)LEMPANG?

tetek lum tumbuh da pandai raba raba

Tags
assalamualaikum..first time entry aku bg salam.al maklum la tajuk entry da sedimikian rupe.sory ye.hukhuk


hadoii apa nak jadi budak sekolah zaman skng!!
baru2 ni haku punye sekola buat Hari Akademik iaitu hari ko nak sampai kan repot kad kat parents2 pastu ngko leh la uat sesi ngumpat dan luah segala yg terbuku di sanubari ngko pasal student tu pd mak bapak dye!huh..kira hari kejam sedunia la. masa ni la ngko tau langit tggi or rendah ye tak..aku akan citer segala gala nya pade bapak ko pangai ko kat skola.muahaha..syorgaa!!


fine.tolak tepi pasal tu.so dpendekkan cter..u all nak tau apa jadi masa hari tu?

::sesi meraba raba::


seyes okay aku tak tipu.aku cbuk layan parent2 dtg kat kelas..dorang2 yg durjana si mangkuk ayun ni leh lak berkumpul kat blkg main raba raba.yg laki bg pompuan pegang anu dye..yg pompuan bg laki tu pegang tetek dye.cilaka punya budak.


mmg aku marah.kenape?sebab baru tingkatan satu da pandai keji camtu..huh..so nak tau apa aku akan buat??sampai skng dorang masih lg ingat aku tak nampak perbuatan keji dorang.ko tgu okay.tgu.balasan kamu kamu di donia ni akan tiba.


first....aku akan repost pd guru disiplin yang paling garang di donia ni..sapa lagi..cekgu RAHMAN!tgu ko.
second...before aku serahkan kau di muka pengadilan,aku akan jumpa kau dulu kat bilik kaunseling.kasi bernanah telinga kau dgr caramah aku.
third...aku akan coll mak bapak ko! 


nak gaduh?jom...damn!!bodo baik laki baik pompuan.dua2 bodo.dtg sekola suh belaja.ko men raba raba.kecik kecik taknak mampus.da besar men raba raba.!oohh beratnya tanggungjawab seorang guru utk didik mereka menjadi manusia~!! ohh tidakk..oohhh..


abes da citer.

p/s jgn harap aku nak letak gambar mcm dlm tajuk tu dlm entry ni.LEMPANG?

TIPS : kucing kau murung?

Tags
kucing murung?bukan sebab kucing tu datang bulan okay.mane lak nak dpt pamperz kucing.haha

okay.baru2 nie aku borak2 ngn kawan aku yg cite2 nak jadi dokter haiwan.okay.so dye de citer skit2 pasal kucing ni.dya kata kalau kucing kau murung je..bukan pe sebab sebelum ni kucing kau happy gedik super duper yummy tul..tp tetibe jadi mcm murung nak matiks.so apa kau nak buat?

1. tgk je kucing tu..
2. bg panadol kat kucing tu
3. buat bodo je atau buat2 tak nampak
4. lagi keji kau trus tikam dye sampai mati.

ok.bukan gitu ye carenya.ai tak ajar care gitu.senang je.kucing ni semulajadi dilahirkan gediks dan manja plus aktif super duper la aku ckp kat korang ok.so if kucing kau tetiba lak murung kan..kau kene tau..dan yakin..bahawasanya kucing ngko tu DEMAM..

 first skali klu kucing kau murung..ko rasa dahi dye..panas n suam2 kan..


kau slimut kan mcmne skali pun..dye takkan pulih punye


see..kan aku da ckp..murung mcm ni mesti something happen!putus cinte?takkan kot.

so jadiks nye..pe tgu lagi.ngko ingat ngko sakit demam je leh g klinik??sile la anta kucing ngko tu g klinik haiwan berhampiran.murah je.klu klinik swasta,,harga enjektion cume rm25.klu hspital kerajaan lgi murah gile rm10 je.jadiks apa tgu lgik?tgu kucing tu matik baru nak anta ker??


taraaa...see..dalam masa satu hari selepas enjektion..trus sihat..mata bulat gitu...*scene tgh serang hendap rama2* 

anak gembira,ibu bahagia!!
tolong menolong amalan mulia..
dalam binatang tiada manusia.dalam manusia ada binatang.

tetibe teringat ayat ni.hihi.
babai

p/s 3 entry trus aku update arini..meroyan kah?

GSTT pon cikgu gak!!!

Tags

di sini saya nak membongkar segala perbuatan guru guru terhadap guru juga tp bukan la guru seperti guru guru lain di mana guru itu dipanggil GSTT atau pun guru sandaran tak terlatih. 


hah paham?
hadoi.cikgu pon buruk perangai nye..huh..nak buat camne.sume manusia di donia ni tak la sempurna manee!


ni la antara kekejaman guru2 tetap terhadap guru2 yg tidak tetap seperti GSTT.haku?haku adelah GSTT.tak caye?tak caye?tak caye takpe.ai tau muka ai awet muda.lalalala~dush sebijik!


nape cikgu?gstt pon guru jugek..ini tidak adil!!!


1. bila time exam,sepatotnya la they all yg kene buat soklan.ectely mmg rumit pon buat soklan,Kerana?kau kene pilih soklan tul2 menepati citerasa dan silibus terkini,pastu kau kene pegi buat pengesahan kat ketua panitia.pastu kan kau kene antar lak kat kerani utk fotostat byk2.pastu kau kene stapler,kau kene tu kau kene ni.bla bla bla.tp they all kejam.they all pass sume keje tu pd GSTT.tp sapa dpt name?mereke jua!hadoi sonot tul la!


2. tgh blur2 kat perhimpunan.tetiba lak name kau kene naik pentas utk uat ucapan padehal tugas tu guru lain punye.tak ke hangin satu badan?kalau kene kat orang2 yg ade heart attack,mau meninggal di tempat kejadian.nerves okay.walaupun dpn students2,tapi kau tak prepare pape tup tup amik kau nama kau naik uat ucapan skng!hah.tak ke mcm hell?






3. bile time cikgu2 mc lar,cuti kawen la,cuti beranak la,cuti muntah2 la,hadoi mcm2 cuti la kan.tak kisah la kan.tapi sapa yg kene ganti kan tpt dorang bila time kelas dorang tu?hah..sapa?sapa??kami kami kami dan kami.jeling maut nih...yela almaklum la..GSTT takde keje lain.keje kami buatkan keje dorang,gantikan masa dorang ngajar,yela..kan..well kami kan takde keje lain!!bagi la lagi!takkan tu je kot!!


ectely bukan tu je okay.banyak lagi.tapi haku taknak la jadik kan entry ni tempat melampiaskan nafsu ngumpat serakah semata2.haha.so afdal la tu ye tak?


pape pun..yg lagi kejiiii u all nak tau!!!?nasib kawan haku yg sama GSTT mcm haku nih..kene terminate perkhidmatan serta merta..maksodnye adalah,kau kene berenti on the spot la.yela kan..GSTT ni if u all nak tau,tempoh perkhidmatan adalah satu tahon only!tapi dlm masa satu tahon tu kan,u all leh kene kick bila2 masa jika tak diperlukan.ha gitu la lebey kurang.so kawan haku ni hangin satu bdan skit lg nak hangit..mana taknya..gara2 mulut dye yg melawan cikgu2 tetap tu..taknak buat keje dorang,so dye ni terus laa kene terminate.ha gitu la kuasa veto cikgu2 tetap dan kekejaman israel thadap kami.sobs.


okay la.berat bahu kiri ai.hahah..stopp!!


assalamualaikum. 
hik.

kusSemangat...

Tags
sejak dua tiga empat menjak ni haku menjadi semaki semakin bersemangat!!wah..apa rahsia nya..muka pun berseri2 je..selere makan pun menjadi2...ahh rasa semakin tembam!

bila haku bukak tenet (ai pakai berukband Celcom) je..haku bukak blog haku dulu la kan..then baru bukak blog kamu kamu dan kamu...so,haku lagi semangat especeli bila dengar lak lagu haku yang baru ni..lagu hape?lagu ni la..lagu ni..diam diam..dengar2...haa..lagu ni..Xray hati ku.Xray hati ku...MOTIF?




haku suke lagu ni..korang if tak suke sila SILENT YOUR KOMPUTER.atau sila tutup telinga dengan kapas or whateve.

abes da citer.entry dan tajuk tiada kaitan.harap maklum.

tips kasi lupa itu EX boipren!!


sila baca tajuk dan faham kan.


tak faham?meh ak translate kasi faham..tips to forget ur boifen.ok understand?huh..tetiba spekang.ok tamo merepek2..meh cni nak share care2 nak lupa kan kau punya EX boifen ke EX skandal ke atau EX husband.

1. kalau kau ade Facebook atau YM atau Twitter atau pape je laman soSIAL,sila halau dye dr frendlist kau.sebab kau dlm proses nak lupe kan dye kan?so kau mesti jgn pandang nama dye,gambar dye,atau tau pape pekembangan pasal diri dye.at least klu dye ngurat2 mane awek kat laman soSIAL tu,ko tak la sakit ati rite.


2.klu kau ade simpan gambar tak kira la dlm album ke dlm laptop ke dalam almari baju ke..plis.buang.sebelum buang kalau kau nak lepas geram,kau conteng2 muka dye sampai huduh..pastu ko tak la nyesal dye tinggalkan kau.huduh kan?ha gitu.pastu kau koyak2 kan.bg la ikan makan ke.yg penting kau jgn simpan.tp amaran keras..jgn kau jampi lak gambar tu.haha tu keji.ai tak ajar okay




3.kau buang no fon atau pape no yg berkaitan ngn dye.jgn kau contact dye.tp klu dye col kau..kau jawab la.tp jual mahal skit.konon2 mcm ..pe sal lak mamat ni cr aku ni..ha camtu.jgn la kau rasa...ohh EX aku col aku..plis back to me.. huh jgn okay.amik cermin..kau lawa.so kau leh dpt lg ensem dr dye.


 care ni leh bantu ko lupe kan ex..haha..cube la..heavenn...

4.klu kau rasa lonely tahap semut or whatever..(semut sangat lonely okay sebab tu dye pasang kawan ramai2) kau ajak sapa2 member baik kau kuar berpoya2.tp ingat..jgn la kau pergi clubbing.tu sangat la keji.ajak g masjid ok gak.huhu yg ni ngaku aku poyo.



ok ectely care 1-4 ni da common sgt.dak tadika pun tau care2 ni.so tujuan aku uat entry ni nak tanya pendapat sapa2 yg lebih bernas.lalalala..plis...sambil uat muka comel..so penat je korang bace dr mula kan.sebab ectely motif nye ai nak tanya u all.haha.jgn maraa haa...

Pesta Floral Putrajaya 2010

Tags
ok aktiviti minggu ni...
berpoya2 bersama kuarga terchenta di manee?lihat tajuk di atas.
layan gambar..zassss

lihatlah betapa indahnya .. huuuuuu

okay family..sporting kit...1.2.3..snap..

 cpt2 posing2 ala artis..

ada rupa janda beranak 3?LEMPANG?



rapat2 ngn Ucu kejap je ok..pasni jgn ngade nak ngendeng2 ngn ucu..haha ayat kejam


bende alah kuning,ijau ngn biru tu ectely adalah bunga okay..yg baju pepel tu pun bunga gak...auw..(kelip kelip mata)


putih tul patung ni..terasa diri sungguh hitam mutu keunggulan!


 okay.tatau nak kate pe..muka si bj pepel ngn patung tu serupa kan?hohohoh


 
 ucu mmg jahat..lalalala~




ini kura kura dibuat dari bunga.bukan bunga dibuat dari kura kura.ok paham,ye.


abis da citer.tu je la.lalalala.
makk nak pegi lagi!!!!

Mr paul ramal Spain!!

Tags
ok..get ready...ahli nujum alaf baru Mr Paul kate..Spain menang Cawan Dunia kali ni..so peminat oren..standby beli oren byk2 okay..lalala...motif?

Final bet: Oracle Paul the Octopus picks Spain over Netherlands to win W...

Tags
ok...be ready..ahli nujum alaf baru Mr Paul da kata...Belanda kalah.huhuhu


go GENTING go! episode last

Tags
huh..nak abeskan part ni sebab da malas nak kepalahotak ni nak pk2 lg..huhu!
secara ringkas nya..layan dulu gambar ni.


ko tgk...punya hati girang da mcm kanak2 tadika g rombongan..pagi2 buta kul 6.45 pagi aku da dressup tepi komuter..komuter lagi.haha..jum kt gerak ke KL Central..yeeha..masa ni da ecited gile da.org gila pun tak ecited mcm aku.oh sengal.



ok.dipendekkan lagik citer..konon2 aku da sampai la kat Genting Highland.lalala..bila sampai je.ngn muka penuh konfident g la kat otel FIRST WORLD.

          "ehem,ade bilik kosong?"bajet mcm otai je tanya kan...hakhak
          "ehem gak..takde.sume otel kat genting ni FULL BOOKING" berlagak je jawab

 ok.redha.tekejut.muka pucat lesi.kahkahkah..amik kau.nak tdo mana malam ni?tiket bas lak aku amik sok ptg.mampus...masin dow mulut aku tdo kat lobi.agak la..takkan la kot.kene rogol kang tak pasal2.

so caner?
tapew.kita men dulu.nnt2 pk.pale otak tul.tp tul gak.kang dok pk2 lama sgt.masa pon abis.bek aku g main dulu.lalalala..



taraa...cantikk nya..(uat2 hapy..padehal dlm hati..trauma lg pk pasal otel.kahkah)



cantek kan kan kan.mcm umah cite Hansel And Gratel lak.hehe.ni la umah Chocolate!nyumm..



ok.dalam umah Chocolate ni..bukan la sume objek dlm ni sume nye coklat.jam ni bukan la dibuat dr coklat.klu dibuat dr coklat..kompem aku bwk lari jam ni..bhaha..




masa ni tgh cuba utk terima hakikat yg kitorang tak dpt otel mlm tu.so aku tatau posing ni menggambarkan perasaan apa.bengang?atau takde pape perasaan melanda.ntah.hahaha.member ak da cekak pinggang tu.ayo..



ngee...lupakan jap pasal atiw yg panas.jom sejukkan atiw dlm Snow World nih..lalalala...weh..member aku baling salji masuk suar aku.sjuk aku punya.hahaha..bodo.



tetiba terpk..boleh tak kite tdo dlm bas ni mlm ni.amik kau..tggi imaginasi.terima la hakikat yg kau tak dpt otel!!!!




Flying Coaster....itu dyeee...ade berani?tgk muka la...br tau berani ke tak



"shin...camne shin..nak naek ke tak?amalan ko da ckup lum?"
"buleh.wanita boleh."



 "shin..konfem ea ko nak naek sume menatang ngeri tu...cpt..ada masa lgi nak ubah fikiran.klu ragu2..kitew naek ni je."hahahahaha




sambung balik isau.ok ni la otel bedebah tu.ectely ak usaha gak nak carik otel lain kan.tapi sume penuh.lalala..pe ke jadah sume org naek genting time ni.nyusahkan aku tul.aaarrhhgghh..ngerang jap.hahaha




bila da buntu..otak beku tahap iceberg..rasa mcm nak tepon sume skandal2 yang ade.mcm2 idea dtg.nak suh dtg cni amik kitorang.sebab klu nak balik arini..kompem2 tiket bas tarak..oh skandal.nape la masa ni aku jd baik...sekor skandal pun takde..oohh sapa2 yg bace blog ni.pilih sy jadi pacar mu.sy baik..skandal sekor pun takde..lalala..market sempat lgik..apakah..??




perasaan isau bersilih ganti ngn perasaan gedik nak main sume permainan.lalalala..jom main minatang ni dulu..mana tau kot2 jumpa tiket otel kat celah2 buaian ni.hahaha..


ok.abes da cite...
da tu pe sudahnya?
tuhan sayang kami.ada la insan laen jualkan tiket bas kat kami masa tu.oh syukur nye.
maka kami pun balik amik bas kul 8 mlm.lalalala..tk jdik tdo otel.terbakar la kau!
marah nih.





go GENTING go! episode 2

Tags
Baik la murid murid..kita sambung citer.bukak muka surat bla bla bla…LEMPANG? Jap.tgh pk..sampai mana aku citer aritu.muahaha.tepuk2 muntut skit.ok da ingat da..lalalala

 gamba takde kene ngene ngn tajuk.sj je letak.lalalala
 
“ok kak..kami nak tiket Genting plus bas pegi balik plus tiket theme park plus otel plus pakwe ensem skali.buleh?” 
abaikan yg pakwe ensem tu.takde dlm skrip.

“maaf dik.kat cni pakej yg ade cume tambang dgn theme park je.otel otel kene cari sendiri”kata akak tu dengan muka toye takde rasa bersalah.
!!!helo..dtg jao2 ni nek komuter bagai..ko ckp pakej yg ade tu je?tak leh blah okay.!!!!

Tapi takpela.disebabkan akak tu uat muka toye ala2 tak bersalah,aku kata ngn member aku..takpela.amik je pakej yang ade.pakwe ensem pun takde dlm pakej tu.so redha.otel2 tu blkg kira.nnt aku booking la.klu takde..tdo lobi je.so dgn megah sambil idung kembang kempis aku pun bayar.cash.sah?sah.

….tiket da beli.utk 3 orang okay.total RM tak perlu la sebut cni.tp ckup la klu ak gtau..agak kering gak la bulu nak bayar kan.haha.geli okay.so dengan hati girang mcm kanak2 ribena yang comel,sila scrol ke bawah utk lihat muka kami yg comelkitorang pun blah tinggalkan akak kaunter tu.balik nek komuter gak.llalala..bangga nek komuter.konon.


aku tak suke diganggu secara seksual.jadi aku nek ladies coach.hahaha..jap jap..ade ke nak raba2 ai???

Pastu dipendekkan citer..sbb aku pun malas nak citer meleret2 bukan rajin pun korang nak bace,aku tau da.so aku pendekkan citer.ok paham?ke berbelit.dulik kan.

In short..(ewah) tgh syok men facebook kat umah ngn suar short..bunyik lak hp comel aku.bukan bunyi col.takde sapa yg col aku.aku kan single.tapi bunyi msg.pelik gak la.tak nah hp aku bunyi.bunyi alam bgn pg ada la.so aku bukak msg.

“is,sory aku tak dpt join korang g genting.aku ade appointment ngn dokter.”

Fine.akur.redha.diam.terpaku.no more talking. 
takleh nak kate pe la kan.kang ko pengsan lak nek genting.ak tak nak tanggung jwb.nak angkat pun kompem tulang ak retak.ak kan kurus.sempat lagik puji diri.keji okay.

So hati remuk sapa yang tau.gelak gelak gak.hati retak ade ko kesah?so korang mesti terer matematik kan.klu bodo gak..g amik kalkulator..kira la..3-1 berapa?

Kompem la 2 kan.so tak paham2 lgi..2 orang je la yang pegi genting.bodoo nyee...aku suke!aku suka!

 taraa..ni la muka2 nye..ectely ni contoh muka yang menggambar kan perasaan kami.lalalala.gundah gulana..tp menten comel dan gembira.suke?yee..
Suke la sangat…hati membara sapa yg tau..hohhh..malanggg tul.

Episode 3 nanti ada lagi satu malang.tak leh blah…huru hara idup aku.tguuuuu…(mcm la glemer ade org nk tertunggu2 citer ko)
::Boleh blah la aku!::