Bila Anak Dara Hilang!

Tags

Nape rase malas sangat nak g keje arini?jawapannya sebab hari hujan..jadi bila hujan turun,hormon M mula menular ke seluruh tubuh badan aku ni..bestnye klu time ni aku da kawen.mmg ak gunekan pluang yg ade..weh!pesal ke ctu lak aku pk ni..lucah la aku ni..
abah,mak,maafkan anak mu..sob sob..

Mak masak sedapp tul arini..aku jadi ilang akal jap..makan semahu2nya..sory babe tak jemput...tp seyes..lauk mak mmg no 1..aku bukan taknak masak...tp masakan aku mmg tak sesedap mak masak..hahaha..tp mana tumpahnye kuah klu tak ke nasi..lama2 nnt ak leh masak sedap mcm mak..
Buncit pewot lepas mkn toksah ckp la..mmg buncet pun...heloo...tp setgh jam kemudian i slim balik k...ramping nyah..tak kuasa mak..
tetibe teringt arwah kucing aku yg mati sbb pewot muncet penuh cacing..innallilah..

Nape la tgh sedap landing dpn tv sambil garu2 pewot (tipu je la tu) kuar tersembul kat tv pasal kes BUDAK PEREMPUAN HILANG?..sian...tu la..
aku mmg sian kat dak gurl tu..tp hati aku kekadang menyumpah gak kat dier..ko g gatal ikut lelaki nek keta buat pe...ko pun tau lelaki zaman skung camne kan? nape tak pandai jaga diri?nak aku nasihat ...da terlambat..ko da ilang da..klu ko sempat bace blog aku ni..mungkin ko tak ilang.."
[tu pun kalau kau masukkan nasihat aku ni dlm pale otak kau]

Bila da kuar berita2 pasal tu..mak...mula bukak kitab ngn aku yang masih tergaru2 pewot sebab kekenyangan tadi. Mak kater..aish,ko tgk la brita tu..mak taknak aish jadi mcm tu gak..lepas ni aish nak g mane2..gtau ngn sape..jgn g ngn lelaki2 yang kt tak kenal..bla bla bla bla...

~panjang lagi sebenarnya..tp aku ringkaskan sbb nanti boring lak bila bace..tau da korang!!!!~

Dan aku cume diam...Bukan diam tanda nya kalah pada mak..bukan tanda aku bersalah selama ni sbb byk kali kuar ngn kawan2 lelaki..
Tapi aku diam..sbb ak tau, mak syg aku..:) mekasih mak sbb ingtkan anak mak yang nakal ni..agak2 la babe,nakal2 pun aku kekadang skema syiol!

Ape pun yg jadi di luar sana, hati2 la ea...ingat ..harta paling berharga kita adalah maruah kiter..Aku tau aku bukan la baik sgt nak citer bab2 ni..tp aku taknak perempuan2 dluar sana tepedaya dgn sang lelaki..ops..bukan niat nak tuduh lelaki k..cume lelaki is lelaki..mmg la lelaki...so?
lu pikir la sendiri..

p/s -pst...tgh tulis entry kali ni,aku siap letak status ym aku.. 
"wa nak update blog..lu jgn kacau.." bapak ramai marah aku..wakakaka..ilek la korang..bukan taknak layan..tp ni la aku..time menulis..aku mmg fokus..tp time belaja dulu tak pulak aku fokus mcm ni...bodoh!layannnn..






LeLaki Lebih EGO atAu PeRempuan?




Perlu ke ego jika salah seorang dah mengalah? Huh...lelaki...mungkin tak adil bagi aku untuk kata yang semua lelaki itu ego..dan ego itu adalah lelaki..Tapi, pengalaman banyak mengajar. Perlu ke ego dalam sesebuah hubungan?Ego itu tiada salahnya jika kena pada tempat dan masa..Pada pendapat aku, ego lelaki dan ego perempuan sangat berbeza..Ego lelaki lebih kepada tujuan untuk menundukkan perempuan. Contohnya dia taknak digelar 'lembu dicucuk hidung'. Jadi lelaki lebih suka menggunakan kuasa veto yang tak berapa veto tu untuk menguasai perempuan. Kadang kadang lelaki ego untuk kontrol macho dan seolah2 dia boleh buat apa saja. 




Ego perempuan pulak mcm ne? Dalam hubungan, perempuan selalu ego untuk menyorokkan perasaan malu (biasa la perempuan dilahirkan ada sifat tu). Maksudnya disini, bila sesebuah hubungan bergolak, perempuan mungkin lebih emosional. So, untuk memaafkan pasangan dan ingin menunjukkan semula perasaan sayang kepada pasangan tu, perempuan malu dan berlagak konon mereka tak heran dengan hubungan tu..(tapi sebenarnya malu untuk mengaku yang dia masih sayangkan pasangannya) Itu la ego seorang perempuan. Ego perempuan tidak sama dengan lelaki. Apa yang dilahirkan dari kata-kata bukan la sebenarnya lahir dari hati. Mulut cakap benci..tapi hati kata sayang..


Sebenarnya, memang fitrah kejadian tuhan mencipta perempuan dengan sifat sensitif dan ingin dimanjakan. (Ops jgn pk lain..tp dimanjakan dari segi tunjukkan kasih syg!) Tapi aku tak faham, kenapa lelaki tak pernah nak tunjuk kan kasih syg dorang? Mungkin itu pun fitrah manusia bernama lelaki kot? tak tau la..



So, kepada sesiapa yang sedang bercinta dan ingin bercinta..Selami dulu hati budi dan tahap ego pasangan tu..kalau da ego sangat..Tinggalkan je..



Cube u all tgk couple ni...dua2 ego..camni la jadinye..hahaha..(kepada yg berkahwin sj k) ;p


~salam~
is

Tanda-Tanda Dia Sayang Kat Kita

Kadang-kadang tu pening ar...macam mane nak tahu seseorang tu especially bf laaa betul-betul sayang kat kite atau tak??mcm mane ek??ada tanda2 mcm taik lalat ke?ke mcm mane ek?





Sebenarnya kita memang boleh nampak sama ada seseorang tu sayang kita atau tak..tipu la kalu kata tak boleh nampak...




 

Pada aku...bila bercinta, tengok kesungguhan dia sepanjang dia bersama dengan kita...kalau asyik mengelak dan beri pelbagai alasan...di mana kesungguhan?

Lagi satu..tengok la..siapa yang memberi lebih banyak dalam setiap perhubungan..siapa yg sms siapa dulu kebiasaannya...siapa yang selalu call...walau apa jugak alasannya...ada tak dia call kita walau sekejap?





Kalau dia sayang kite..dia mesti call kite lagi banyak dari dia call kawan-kawan dia. Kalau betul dia sayang kita..kita akan dapat rasakannya..Lain la kalau hati kita buta kayu sangat...

Lelaki kalau dia betul-betul sayangkan kita dia sanggup susah senang dengan kita...bila kita perlukan semangat dan sokongan dia akan sentiasa disisi kita...bukan menyepi tanpa mempedulikan kita.

Tolak ansur dan kepercayaan pun penting tapi perlu la kene pada tempatnya..kadang-kadang tu sebelah pihak je yang banyak bertolak ansur.. bila diberi nasihat atau teguran dia taknak terima dan paling sedihnya menuduh kita plak...








bila bf kita betul-betul sayangkan kita, dia sanggup menerima kita seadanya tanpa mengungkit..menjaga hati kita sebaiknya....Erm...kalau orang-orang sentiasa dekat di hati kite biar jauh camnepun.........kite akan rasa dia dekat dengan kite. Satu buktinya komitmen x berbelah bahagi dr bf la.....dia sentiasa di sisi..susah senang..rela berkorban untuk kte....



"Tapi..kalau kite je yang dok sms dia, call dia...care dia berjela2....dia satu pun  tak cuba menghargai kite....fikir-fikirkan la....sayang ke ape tu.........lebih baik be fren je..ye tak?
Bile kite risau kan dia, cuba bagi nasihat dan ingatkan die, dia sepatutnya hargai kite tapi kalau dia tak sayang kat kite..dia akan sound kiter konon nye dia bukan budak-budak yang perlu diingatkan.."

 

Kadang-kadang kiter nak tau gak dia sayang kite lagi tak macam mula-mula dulu? Kalau dia sayang kat kiter, mesti dia tak luper nak say "i Love u" atau "i Miss u" kat kiter..Memang betul..cinta tu tak perlu diucap..tapi bagi aku, tu je cara simple yang buat kita tersenyum lebar sampai ke telinga..







Macam mana kita nak bahagiakan kasih sayang tu...mesti saling memberi dan menerima..jangan harapkan sebelah pihak je kan...





Tulisan LOVE kat pasir lama-lama akan hilang bila dipukul ombak pantai..Kite kene ukir hari2 supaya tulisan tu sentiasa ada...macam tu juga dengan CINTA..tunjuk kan cinta kita pada si dia hari-hari..sebab persekitaran kite ibarat ombak yang boleh menghakis perasaan Cinta kite pada die..





Cik Aish - Cinta perlu sama-sama memberi dan menerima...Renung-renungkan..Adakah kite sudah byk memberi ?

I haTe LiAr

Tags
i hate liar...seriously..i hate liar..



Aku pernah menipu ke? Mak aku je yang tau sama ade aku bercakap benar atau tak..camne nak tau ea? Senang je..aku memang takleh tipu mak aku..klu aku tipu..sambil aku borak tu..mata aku mesti tak boleh pandang mata mak aku..mesti pandang tempat lain..haa klu mak aku nampak mata aku ke arah lain..mak aku mesti tak caya apa yg aku ckp kan tu..hehehe...Biasa la..ibu yang mengandungkan kite 9 bulan dan penat melahirkan kita ye tak...

Pernah ke aku menipu adik beradik aku? Pernah je...bukan apa...ni kes nak menyelamatkan diri..kadang2 akak aku takleh dengar kalau aku kuar ngn kawan2 g jauh2 ni...tu yg aku terpaksa tipu...takde la, aish jalan2 kat seremban je..(padehal..g kl)

Pernah ke aku tipu kawan2 aku? ha ni selalu.."is, ko g tak kelas arini?" "takla..aku sakit perut." (padahal aku tgh syok layan boling kat mp)

Pernah ke aku tipu pakwe2 aku? Ha ni soklan cepumas..Aku mmg selalu tipu pakwe aku..dulu la..nak g merayap ngn kawan2 umah sewa yang sume jahat2 tu..aku off la hp..kata la aku tdo..padahal kuar merayap..tu zaman jahiliah...

Pernah ke aku tipu diri aku sendiri? ye..tu pun pernah..

Tapi...setiap kategory..iaitu..mak, adik beradik, kawan2, pakwe, n diri aku sendiri yg aku tipu selama ni..aku tau, Tuhan da balas sumenye..APa balasan dia?

Nah..balasan dia..aku selalu kene tipu..

Moral of the story....
Tipu la orang lain jika nak diri sendiri ditipu...
klu Taknak ditipu, jgn menipu...

Kiter selalu nangis camni bila org yang kiter percaya n kiter syg...tipu kiter...:((


p/s Cerita ini bukan cerita tipu...;p

Salam..~is~







Welcome 2010...

Tags
2010..
Happy New Year & Selamat Awal Muharam...
Pejam celik pejam celik...dah masuk tahun 2010...nombor cun...Aku pun dah nak cecah 24 tahun. Rasa macam tak percaya..Tapi tu la hakikat nya..masa tu terlalu pantas...

Semalam 31hb aku last day kerja Shift Manager kat A&W KL. Aku tak sesuai kerja tu..Buat aku stress je. Aku taknak sia2 kan life aku ni...kerja tu buat aku rasa mcm da takde life langsung..kadang2 balik 3 pagi..pegi keje pun kadang2 dari umah kul 6 pagi..hehe takpe la...timekasih je..

New year...tahun lepas sambut ngn zila...tgk bunga api..tahun ni tak sambut ngn sapa2 pun...1hb pun aku duk umah je...bosan jugak...tp takpela...nak buat camne...takde sapa yang sudi nak celebrate ngn aku kot..huhu

Azam tahun baru....hehe..juz fokus pada career n my relationship...spend more time with family..tu je la...Insyallah tahun ni bring more happiness than sadness..

bye...salam..