Tanda-Tanda Dia Sayang Kat Kita

Kadang-kadang tu pening ar...macam mane nak tahu seseorang tu especially bf laaa betul-betul sayang kat kite atau tak??mcm mane ek??ada tanda2 mcm taik lalat ke?ke mcm mane ek?





Sebenarnya kita memang boleh nampak sama ada seseorang tu sayang kita atau tak..tipu la kalu kata tak boleh nampak...




 

Pada aku...bila bercinta, tengok kesungguhan dia sepanjang dia bersama dengan kita...kalau asyik mengelak dan beri pelbagai alasan...di mana kesungguhan?

Lagi satu..tengok la..siapa yang memberi lebih banyak dalam setiap perhubungan..siapa yg sms siapa dulu kebiasaannya...siapa yang selalu call...walau apa jugak alasannya...ada tak dia call kita walau sekejap?





Kalau dia sayang kite..dia mesti call kite lagi banyak dari dia call kawan-kawan dia. Kalau betul dia sayang kita..kita akan dapat rasakannya..Lain la kalau hati kita buta kayu sangat...

Lelaki kalau dia betul-betul sayangkan kita dia sanggup susah senang dengan kita...bila kita perlukan semangat dan sokongan dia akan sentiasa disisi kita...bukan menyepi tanpa mempedulikan kita.

Tolak ansur dan kepercayaan pun penting tapi perlu la kene pada tempatnya..kadang-kadang tu sebelah pihak je yang banyak bertolak ansur.. bila diberi nasihat atau teguran dia taknak terima dan paling sedihnya menuduh kita plak...








bila bf kita betul-betul sayangkan kita, dia sanggup menerima kita seadanya tanpa mengungkit..menjaga hati kita sebaiknya....Erm...kalau orang-orang sentiasa dekat di hati kite biar jauh camnepun.........kite akan rasa dia dekat dengan kite. Satu buktinya komitmen x berbelah bahagi dr bf la.....dia sentiasa di sisi..susah senang..rela berkorban untuk kte....



"Tapi..kalau kite je yang dok sms dia, call dia...care dia berjela2....dia satu pun  tak cuba menghargai kite....fikir-fikirkan la....sayang ke ape tu.........lebih baik be fren je..ye tak?
Bile kite risau kan dia, cuba bagi nasihat dan ingatkan die, dia sepatutnya hargai kite tapi kalau dia tak sayang kat kite..dia akan sound kiter konon nye dia bukan budak-budak yang perlu diingatkan.."

 

Kadang-kadang kiter nak tau gak dia sayang kite lagi tak macam mula-mula dulu? Kalau dia sayang kat kiter, mesti dia tak luper nak say "i Love u" atau "i Miss u" kat kiter..Memang betul..cinta tu tak perlu diucap..tapi bagi aku, tu je cara simple yang buat kita tersenyum lebar sampai ke telinga..







Macam mana kita nak bahagiakan kasih sayang tu...mesti saling memberi dan menerima..jangan harapkan sebelah pihak je kan...





Tulisan LOVE kat pasir lama-lama akan hilang bila dipukul ombak pantai..Kite kene ukir hari2 supaya tulisan tu sentiasa ada...macam tu juga dengan CINTA..tunjuk kan cinta kita pada si dia hari-hari..sebab persekitaran kite ibarat ombak yang boleh menghakis perasaan Cinta kite pada die..





Cik Aish - Cinta perlu sama-sama memberi dan menerima...Renung-renungkan..Adakah kite sudah byk memberi ?

12 komen :

♥ QaseH ♥ said...

best2,,,,org suka n3 ni,,,,,

برت دوهرتي said...

waaa. best la.. aku x rasa aku ni bf yg bagus.. tapi aku tersenyum baca entry ni.. haha..

tq..

biasa la, susah nk jd perfect.. :) tp mesti ada usaha nk jd perfect.. hehe..

Kyuubi_85 said...

mcmana pula nak tahu gf kita tu betul2 syg ngan kita eh? kalau dok marah je kerjanya... huhu

Dean said...

aku pun bukan gf yg bagus...tp aku cuba n usaha utk jadi yg terbaik...sama2 la kite jg hub tu k..

kyuubi...perempuan mmg dilahirkan sedikit emosional..jadi tuhan menjadikan lelaki utk tenangkan die..sbb lelaki dikurniakan 8akal...tul tak...

Kyuubi_85 said...

hehe... betul gak tu... :D

Anonymous said...

sye ade kwn rapat xsame jantina...dlu prjlnan pershbtn kitorg lancar.tp sjk 2menjak ni gaduhhhh je...kirenye smua tnde2 yg kt ats tu yg positif ke negatif ke memg ade la.cume i luv u,i miss u la yg xde...kekdg rse fedup...tp time tu la dia muncul blik mcm xde ape2...nk mrajuk lame2 pn xde mknenye...sbb kwn rpt je statusnye...ape sye perlu buat sbnrnyE???pershbtn tu dh menunjukkan tnde2 kehancuran ke???

About Cik Aish said...

oo yke..em percintaan leh putus dan susah nak sambung balik. tapi persahabatan akan kekal. tapi in case kalau si sahabat ni pernah buat sahabatnya btul2 tersentap atau pernah buat sahabatnya keceewa...mungkin ia akan berakhir mcm tu je..:)

kyrel said...

i like this post..
wahaha terase aku.. huhu

Cik Aish said...

hahaha..rilek2...biasalah tu..sume tak lari dr kesilapan..huhu

Anonymous said...

ntahla...sometimes lelaki mmg xpndai menzahirkan perasaan syg/cinta..but we know that die mmg sygkan kite.my favourite quote are "NAK SERIBU DAYA" & "IF U'RE REALLY SERIOUS WT DIS R'SHIP,LETS DECLARE"..how long i need 2 wait..ntahla..JUZ GO WT D FLOW..tanx cik aish ^^

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

saya sayang dia ... dia sayang saya ke? hurm..

g-an ghunt said...

Hbt dan teguran yg mnarik..berdoa dan harap rmi lgi baca post ni..biar satu dunia dipenuhi cinta..