Tanda-Tanda Dia Sayang Kat Kita

Kadang-kadang tu pening ar...macam mane nak tahu seseorang tu especially bf laaa betul-betul sayang kat kite atau tak??mcm mane ek??ada tanda2 mcm taik lalat ke?ke mcm mane ek?





Sebenarnya kita memang boleh nampak sama ada seseorang tu sayang kita atau tak..tipu la kalu kata tak boleh nampak...




 

Pada aku...bila bercinta, tengok kesungguhan dia sepanjang dia bersama dengan kita...kalau asyik mengelak dan beri pelbagai alasan...di mana kesungguhan?

Lagi satu..tengok la..siapa yang memberi lebih banyak dalam setiap perhubungan..siapa yg sms siapa dulu kebiasaannya...siapa yang selalu call...walau apa jugak alasannya...ada tak dia call kita walau sekejap?





Kalau dia sayang kite..dia mesti call kite lagi banyak dari dia call kawan-kawan dia. Kalau betul dia sayang kita..kita akan dapat rasakannya..Lain la kalau hati kita buta kayu sangat...

Lelaki kalau dia betul-betul sayangkan kita dia sanggup susah senang dengan kita...bila kita perlukan semangat dan sokongan dia akan sentiasa disisi kita...bukan menyepi tanpa mempedulikan kita.

Tolak ansur dan kepercayaan pun penting tapi perlu la kene pada tempatnya..kadang-kadang tu sebelah pihak je yang banyak bertolak ansur.. bila diberi nasihat atau teguran dia taknak terima dan paling sedihnya menuduh kita plak...








bila bf kita betul-betul sayangkan kita, dia sanggup menerima kita seadanya tanpa mengungkit..menjaga hati kita sebaiknya....Erm...kalau orang-orang sentiasa dekat di hati kite biar jauh camnepun.........kite akan rasa dia dekat dengan kite. Satu buktinya komitmen x berbelah bahagi dr bf la.....dia sentiasa di sisi..susah senang..rela berkorban untuk kte....



"Tapi..kalau kite je yang dok sms dia, call dia...care dia berjela2....dia satu pun  tak cuba menghargai kite....fikir-fikirkan la....sayang ke ape tu.........lebih baik be fren je..ye tak?
Bile kite risau kan dia, cuba bagi nasihat dan ingatkan die, dia sepatutnya hargai kite tapi kalau dia tak sayang kat kite..dia akan sound kiter konon nye dia bukan budak-budak yang perlu diingatkan.."

 

Kadang-kadang kiter nak tau gak dia sayang kite lagi tak macam mula-mula dulu? Kalau dia sayang kat kiter, mesti dia tak luper nak say "i Love u" atau "i Miss u" kat kiter..Memang betul..cinta tu tak perlu diucap..tapi bagi aku, tu je cara simple yang buat kita tersenyum lebar sampai ke telinga..







Macam mana kita nak bahagiakan kasih sayang tu...mesti saling memberi dan menerima..jangan harapkan sebelah pihak je kan...





Tulisan LOVE kat pasir lama-lama akan hilang bila dipukul ombak pantai..Kite kene ukir hari2 supaya tulisan tu sentiasa ada...macam tu juga dengan CINTA..tunjuk kan cinta kita pada si dia hari-hari..sebab persekitaran kite ibarat ombak yang boleh menghakis perasaan Cinta kite pada die..





Cik Aish - Cinta perlu sama-sama memberi dan menerima...Renung-renungkan..Adakah kite sudah byk memberi ?

Blogger yang bekerjaya dan fulltime online business. Jangan lupa add saya di FB dan follow saya di Instagram. Hubungi 0126716961 untuk sebarang pertanyaan mengenai Shaklee

Kongsikan artikel ini di :