Rasa nak marah je..

Tags










Salam all...tetiba ak rasa nk upload lagu ni...best la plak..tatau nape...haha..layan kan aje la...kadang2 raya2 ni nak marah pon tk guna gak..bulan baik kan...bila marah, baik aku makan utk ilangkan marah tu. lagi berfaedah..pape pun ak seronok gilee semalam dapat beraya ngn kawan2 sekolah aku..mana taknya jumpa setahun sekali je..masing2 da besar panjang...dan cantik,dah hensem, da ada anak pun ade..ops...no komen.. Nnt ak nak upload gambar2 ak ngn dak2 sekolah aku..korang tgk la...ade yang ensem bangat....ade yang cantik bangat...hahaha...pilih2...kalo nak..contact aku...uih da mcm ibu ayam da aku ni...kahkahkah..sengal la...


TINGKATAN 5 ARIF 2003

Masa nie ak raya mah Nahfis..berdiri belakang paling kiri..bju putih..tu laNahfis




Dari kiri bawah : Talhah (gentlemen), Zulkaisi (hsome), Nahfis (poyo), AD (cun)
Dari kiri atas : Faliq (gentlemen), Dean (aku ler..), Zila (cover2), Syima (sopan santun), Adani (genius), Faiz (sangat poyo)




masa ni leh kata kan 80% dak kelas ade..cuma 4 5 org je yg tk dpt dtg..pape pun...enjoy gakk!!





2 pengantin sedang bersanding...! ;p




Ni Zila....mmber sekolah aku yg kira rapat gak la...dia pengawas...ak pustakawan...ak tak garang..dia garang..hahah



pilih...mana satu nak..hahah





adess...time ni la plak member ak nak col...hahaha...takpe..gayut tetap gayut....posing tetap posing..;p




4 dara pingitan




ak nak mik gamb sebelah dak pandai ni..;p


Raye bersame Kengkawan


mcm kenal je...hehe



Ni Suraya..kawan baik aku masa sekolah..bestfrend!




Oh tidak...aksi menggairahkan...kahkahkah




Ni lak Hana ngn Alan..member baik aku gak...kalo nak tgk wayang slalu ajak dorang ni...kaki wayang!!! abih duet den!




kalo la awek alan ni nampak gamb ni..mati aku..hahahahah...
Tags

Assalamualaikum wbt...bertemu semula dalam rancangan....SUASANA SEBELUM HARI RAYA!! hahaha apa aku meraban pagi2 syawal ni...emm yea da raya..kejap je rasa...tau2 da raya...ak mcm biasa tak beraya kat kg pun...actually atok nenek belah mak ayah da takde..so ak da biasa beraya tanpa dorang..mlm raya kat umah sendiri je..Orang kata beraya di kampung tu best..tp bg aku...beraya kat rumah sendiri pun best...meriah n riuh rendah gak mcm kat kampung..akak2 ak balik,abg ak balik, ipar duai,anak buah yang menyakitkan ati, sume la ade..kira umah ni di iktiraf sebagai kampung gak la..hhihi..

Ni la suasana umah aku sebelum raya...


Astagfirullah...ni rumah aku ke ni...heheh...mintak maaf la ye...tgh kemas...mcm ni la..



Disebabkan keadaan dalam rumah yang huru hara...ak terpaksa letak hamster kesayangan aku ni kat luar...dan dijaga oleh babysitter aku...haha anak buah la...cayang alia..nnt ucu bg duit raye ye...



Sapa kata umah bandar tak leh pasang pelita...? umah aku letak je...baru la meriah...mcm kat kampung..



Kalu ade pelita...takkan nak tgk je api pelita tu kan...mesti la kegunaan dia utk bakar bende alah ni...hahaha...adess..jgn la ade polis yg tgk blog aku ni..ampun pakk..!!



hikhik...dapur masak lauk lain..jadi ketupat ngn rendang dipersilakan masak di luar umah ye..haha..



ketupat...byk tak...kene la buat byk..satu kawah kot...da kuarga aku sume ramai yang kuat melantak...



Perasan tak..ak lupe angkat umah hamster..tu kat tepi tu...sian hamster aku sauna kene wap panas tgh masak tu..ish...teruk tul tuan dia


sedapnye....slurpp...



letak je dulu...kuih isi esok...hehehe


Penat sangat arini...lepas sahur terus tak tdur..keje byk kat umah...pape pun..nasib baik akak2 aku tolong..kalu ak je wat sorang...raya kat hospital mental lak aku nnt..hehe..sume keje penyenggelaraan rumah akhirnya siap pukul 7 petang..buka pose arini best sbb makan ketupat...tak sabar nak raya sok..Di sini nak ucap kan Selamat Hari Raya kepada sume kawan2 atau sapa2 yang singgah ke blog ni..mintak maaf mintak ampun kalau terkasar bahasa sume ye..Ingat..walau di mana jua kite beraya...tu tak penting..yang penting...kita hayati sama2 Hari raya ni..sebagai satu kemenangan umat Islam berpuasa selama sebulan!
Tags

Lagi 3 hari lagi nak raya...best nye...tak sabar lak rasa nya. Pade semua kengkawan...kalo ade salah silap mintak maaf bebanyak ye..yang mAne memandu atau merempit di hari raya nanti..berhati2 di jalan raya...jemput2 dtg ke umah yekk..

Aku tahun ni mcm biasa la..raya pertama baru balik kg..nnt gambar2 baru akan aku post kan nanti...hehe..SELAMAT HARI RAYA!

AKU KAU DAN DIA

Tags


salam...post kali ni, aku nak citer pasal kisah aku, kisah kau, dan kisah dia..mcm ne ak kenal kau, mcm ne aku kenal dia..dan mcm ne kite semua menjadi rapat dan akhirnya menjadi renggang.

ak merupakan chaterz yang kira lama gak la menapak kat chat room X tu cuma dulu aku takde babayband so just weekend je aku masuk room. dlm room aku mengaku ak mmg kasar dan slalu gak la melucas ngn dak2 ni..hehehe bukan pe..saje nak ilang tensen, tp in reality ak bukan mcm tu. Satu hari ni ak nampak ade chatez baru yang menarik perhatian aku. si I. Tgk display dia pun mcm comey je.haha. Aku pm dia..layanan dia agak sombong n tak berapa attractive bg aku. So ak ni jenis kalu da sekali wat sombong ngn aku, ak blah la. pastu masa dlm room, ak try tegur dia. Dia wat bodo je la plak. adess sengal dak ni. lepas tu dia pm ak dok paroi ke...ak wat dekkk je la...amik kau.sombong ngt ngn aku..pdn muke tak layan...ingt ak nak sgt ??

Tak lama lepas tu, ak da ade broadband, so kira ari2 la ak online, n ak kenal F. tp masa tu walaupun da kenal F dlm room, ak still tk bape minat sgt nak pm dia. so just kenal2 dlm room je. tu pun ak tak baper tgur sgt dia. hehe..ak kan sombong. tp satu arini F on cam. so tergerak la nak biu..da biu,em ok la..borak2...lama2 makin rapat lak. masa tu ak stil tatau F ngn I tu satu rumah. Dlm masa ak berkawan ngn si F ni, ak ngn I asik gadoh je..leh kata kan sampai wat ak naik nyampah ngn dia, geram meluat, n ak pun tk ingt berapa kali aku delete id si I ni dr ym list aku. n aku pun penah nangis sebab truk d bahan si I ni. ak pun pe lagi, buruk2 kan si I ni konon dia kaki booters..haha amik ko pdn muke..buwekk

Makin hari ak ngn F makin slalu pm..n aku start suke kat dia..tatau nape. Satu hari ni, dia ajak kuar. ak pun ngn penuh keyakinan jumpa la dia..wat pengetahuan sume, ni fest time ak jumpa chatez. haha..mcm ade bende yang mendorong ak utk jumpa dia. bila da jumpa ak makin suke la kat dia. hehehe...lama2 dr perasaan suke, bertukar menjadi admire, n syang.

Last2 ak tau F ngn I ni serumah..lor...yeke..huhu..ak pun try la berdamai ngn I ni memandangkan dia kawan F. so ak ngn I start berkawan tp gado tetap gak ari2. lawak je rasa...suka sgt sakat aku..geram tul..ari2 gak la ak ckp ak benci dia..
tapi bila satu hari tak kena sakat ngn I, ak rasa lain la plak..tatau nape..aik..adoi pe kes...suka kat I lak ke...masa tu, I ni asik2 frust pasal L, konon2 awek dia. ak pun mlas la nak masuk jarum..ak bg dia nasihat camne nak tackle L balik..dlm hati geram gak..ak ade,nak gak ngn si L tu.hahaha

masa cuti sem, F jarang o9..n ak pun tatau khabar berita dia..ak rasa maybe bila dia jauh, dia lupa aku. so frust gk la. masa tu lak si I ni rajin lak g cc nak chat ngn aku. hehe..n ak bg no pon. mak ai..musuh ketat wat super saver 3 kali berturut2 malam tu. ak suke !

bila F balik dr cuti, ak ngn I renggang bali sbb ak tak nafikan ak mmg admire F. n ak da pun luah kan yg ak syg kan F. tp F nak pk dulu..so ak sabar je la. lama2 makin syg kat F, dan I tak henti2 tanya hub ak ngn F mcm ne. kadang2 I la tpt aku ngadu kalo F tak layan ke apa ke, wat ak mkn ati ke, si I lak dgr je..

satu hari ni..ak terpanjat gile ..upenye2 I suka kan ak dlm diam..dr dulu lg..ak terharu sgt. tp apa kan daya..ak syg kan F..tp dlm masa sama.ak mmg suka kat I. kalo tk pm I satu ari,,rasa lain je. ak bg pluang kat diri aku utk rapat ngn I memandangkan F mcm tak leh trima aku. tp..terjadi satu konflik bila F jeles n mcm pertikaikan apa hub ak ngn I. dr situ ak dpt tngkap yg F ade perasaan kat aku gak..

kat sini ak da wat satu keputusan..utk kurangkan rapat ngn I semata2 utk F. ak syg kan F dr dulu smpi skng. ak mtk maaf I. walaupun ak tak nafikan, kehadiran kau mmg wat idup ak lengkap, n ak suka kat I, tp ak lum boleh tolak tepi perasaan ak kat F.
sejak kes di melaka tu, I jauh kan diri dr aku. ak sedih sgt sbb ak takleh trima kehilangan dia. tp ak terpaksa trima sume tu atas sbb nk jaga frendship kami sume.

arini ak tak tahan ngn keadaan mcm ni..ak terpaksa tanya terus terang kat F apa dia anggap aku skng, adakah sebagai kawan? atau lebih dr kawan? ak nak kan kepastian sbb ak taknak mengharap lg atas sesuatu yg tak pasti..dan arini ak trima jawapan dia....KAWAN. ak hanya mampu menangis sbb seolah2 usaha aku utk ambik hati dia cuma sia2..dan sbb dia ak ilang kawan bernama I.

jadi skng ni..apa yg ak akan buat....sama ada KAU atau DIA, kedua2 nye akan aku kenang dlm hati aku..KAU dan DIA adalah insan yang bermakna dlm idup aku, yang hadir membuat aku syum dan ceria..tp kedua2 nye membuat aku menangis..kini, ak hanya mampu utk menjauhkan diri dr KAU dan DIA..demi frenship korang berdua..dan utk aku cuba melupakan kedua2 nye...itulah kisah AKU, KAU dan DIA......

BODO SENGAL MANGKUK

ariniy lak penat sgt g One Utama td..Da la sesat jalan..bukan ape..sebelum ni pergi akak drive...dlm keta tdo je..sedar2 da sampai...so bila turn g sendiri..mau tak sesat?? heh...

Nape arini aku sedey sgt ni...tak suke la camni. Nape ak takleh jadi Is yang dulu happy2 je? tak suke tak suke tak suke!!!! Dahla hujung bulan ni lagi sorang kawan praktikal nak blah..tinggalkan ak 2 minggu keseorangan..tak sukee!!!

Da la benci tul nk post tp tatau watpe..post la jugak walaupun arini sedih ..benci benci....tak suke..nymapahh!! bodoh sengal mangkuk ayun..

KEHIDUPAN PERLU DITERUSKAN

ye...kehidupan perlu diteruskan...sebelum ni..hidup aku bagai kan hilang punca..ak tak tau apa yang ak cari selama ni..hidup aku sebelum ni penuh ngn hipokrit...penuh ngn kepura-puraan..ak dikelilingi sahabat yang tak layak digelar sahabat...ak dipengaruhi ngn dunia mereka yang akhirnya ak sedari itu hanya membawa diri ku seolah2 kelam ngn duniawi...itu la kehidupan aku sebelum ni...perpisahan ak dengan si dia hanyalah perkara yang membuat ak jadi BODOH seolah2 dunia ku mati apabila dia tiada dlm hidup ku..ahh..tu citer lama..biar la..ak doakan dia bahgia. dan ak bersyukur sebb Tuhan masih syg kan aku..dengan memberi petunjuk kepada ku..

kini...ak bersyukur ke hadrat ilahi kerana ak telah keluar dari dunia itu..dunia yang kelam...dan gelap...dan ak berjaya tamatkan pengajian ku...kini aku sedang menjalani latihan praktikal sblum ak betul2 memperolehi ijazah nnt...Insyallah..
Kehidupan ku mula diterangi cahaya..apabila keluarga ku sentiasa memberi semangat kepadaku...dan kini ak sedar..bahawa tiada apa yang lebih bererti melainkan keluarga ku sendiri..ak kesal kerana mengabaikan mereka selama ni semata2 kerana insan bernama LELAKI. terima kasih Ya Allah kerana memberi ku sedikit ruang utk menyedari kesilapan ku...

perlu ke ak mengingati sahabat2 ku dulu yang hanya berpura2 dan hipokrit?TIDAK sama sekali..ak tidak akan mengingati mereka..cukup la sekadar membalas komen mereke di facebook..hehe..nama nak contact dorang balik n hang out semula..oooh tidakk...ak ade life aku sendiri yang lebihhh bahagia..tanpa mereka. Kehidupan ak di ofis..pun da cukup utk wat ak happy n lupa semua masalah...

ak penah luah kan pada salah sorang dari dorang...."ak mengaku..ak nampak kuat berdiri sendiri tanpa lelaki..ak sangka kan ak mmg kuat..tapi rupa rupa nya baru ak sedari..yang kekuatan itu datang dari bantuan mereka..sahabat2 ku yang ak sayangi..mereka lah yang banyak mengisi kekosongan hidup ku...SUMPAH ak katakan yang hidup ku kini sangattt bermakna dengan kehadiran mereka yang membuat ak tertawa dan menangis..dan sekali lagi Tuhan memberi ku peluang untuk menyedari...bahawa masih ade lagi sahabat yang layak dipanggil sahabat...ak berkata lagi kepada salah sorang dr mereka..."adakah ak akan terus kuat meneruskan kehidupan ku tanpa korang?ak takut..bila sampai nye hari kita sume berpisah..ak akan kembali lonely.." dan sahabat ku itu hanya mampu tersenyum..dan berkata.FRIENDSHIP IS FOREVER...

ye....friendship is forever...ak akan pegang pada2 kata2 itu...
Kepada sahabat ku yang sudah tamat praktikal semalam...ak doakan kau success. Dan jgn la lupa pada kami semua..anggapla air mata yang gugur semalam sebagai tanda yang ak ikhlas berkawan ngn mu..

Apa nilai sebuah PERSAHABATAN?

salam....

Walau pun singkat persahabatan kita.. Segala suka-duka persahabatan ini, dh pun ak dan kt lalui bsame.. Gembira! Sedih! Kecewa! Bahagia! Semua dh ak dan kt rse. Perasaan syng yg pernah wujud dlm persahabatan ni takkan prnh pdam dlm hati ak.. Demi Allah ak tk mintak bende ni berlaku.. Hanya tuhan jer yng tahu ape yg pernah terjadi atr kita dalam persahabatan ini.. Adakah apa yang terjadi sekarang ni adalah nilai persahabatan kite?? Mesti tidak..kan? Persahabatan ini terlalu bermakne bagi ak.. ak tak sanggup nak berhadapan dengan bende-bende yang tak sepatutnya berlaku dalam persahabatan ni. Ak betul-betul tak sanggup! ak cuma nak kau yang pernah ak kenal dulu.. ak tahu kalau keadaan yang selalunya menyebabkan seseorang tu berubah api ape gune ak jadi kawan kau tapi ak tak patut nak tau ape-ape.. kadang-kadang ak rasa dunia ni tak adil bila hubungan kita jadi macam ni.. Mana kau yang pernah ak kenal dulu?! Yang boleh berkongsi apa-apa dengan ak? Yang akan ada bila kita perlukan antara satu sama lain.. Mane bende-bende tu semua ?!

Tapi sekarang ni.. kau mesti dah lupe semua-semua tu..kan? Kenape mesti kau sanggup nak buat macam tu?! Kenape?! ak dah puas untuk simpan rase kecewa dalam persahabatan ni.. Kalau ini lah harga yang perlu ak bayar demi sebuah persahabatan ni.. ak redha! ak sanggup terima! tapi ak terkilan kenapa sekarang KITA perlu nak lalui bende ni?! Kalau la ak diberi 1 peluang untuk menyatakan sesuatu.. Cukup la sekadar kau tau ak terlalu rindukan kau yang pernah ak kenal dulu dan kalau tuhan tu beri 1 kesempatan untuk ak cukup la sekadar kita dapat meniti hari-hari esok dengan kebahagiaan tanpa paksaan serta wujud keserasian antara kita dalam persahabatan ini seperti yang pernah kite lalui bersama suatu mase dulu..



p/s...post kali ni ak tujukan kepada sume kawan2 yg masih tercari2 nilai persahabatan tu...