.

.

Assalamualaikum wbt...bertemu semula dalam rancangan....SUASANA SEBELUM HARI RAYA!! hahaha apa aku meraban pagi2 syawal ni...emm yea da raya..kejap je rasa...tau2 da raya...ak mcm biasa tak beraya kat kg pun...actually atok nenek belah mak ayah da takde..so ak da biasa beraya tanpa dorang..mlm raya kat umah sendiri je..Orang kata beraya di kampung tu best..tp bg aku...beraya kat rumah sendiri pun best...meriah n riuh rendah gak mcm kat kampung..akak2 ak balik,abg ak balik, ipar duai,anak buah yang menyakitkan ati, sume la ade..kira umah ni di iktiraf sebagai kampung gak la..hhihi..

Ni la suasana umah aku sebelum raya...


Astagfirullah...ni rumah aku ke ni...heheh...mintak maaf la ye...tgh kemas...mcm ni la..



Disebabkan keadaan dalam rumah yang huru hara...ak terpaksa letak hamster kesayangan aku ni kat luar...dan dijaga oleh babysitter aku...haha anak buah la...cayang alia..nnt ucu bg duit raye ye...



Sapa kata umah bandar tak leh pasang pelita...? umah aku letak je...baru la meriah...mcm kat kampung..



Kalu ade pelita...takkan nak tgk je api pelita tu kan...mesti la kegunaan dia utk bakar bende alah ni...hahaha...adess..jgn la ade polis yg tgk blog aku ni..ampun pakk..!!



hikhik...dapur masak lauk lain..jadi ketupat ngn rendang dipersilakan masak di luar umah ye..haha..



ketupat...byk tak...kene la buat byk..satu kawah kot...da kuarga aku sume ramai yang kuat melantak...



Perasan tak..ak lupe angkat umah hamster..tu kat tepi tu...sian hamster aku sauna kene wap panas tgh masak tu..ish...teruk tul tuan dia


sedapnye....slurpp...



letak je dulu...kuih isi esok...hehehe


Penat sangat arini...lepas sahur terus tak tdur..keje byk kat umah...pape pun..nasib baik akak2 aku tolong..kalu ak je wat sorang...raya kat hospital mental lak aku nnt..hehe..sume keje penyenggelaraan rumah akhirnya siap pukul 7 petang..buka pose arini best sbb makan ketupat...tak sabar nak raya sok..Di sini nak ucap kan Selamat Hari Raya kepada sume kawan2 atau sapa2 yang singgah ke blog ni..mintak maaf mintak ampun kalau terkasar bahasa sume ye..Ingat..walau di mana jua kite beraya...tu tak penting..yang penting...kita hayati sama2 Hari raya ni..sebagai satu kemenangan umat Islam berpuasa selama sebulan!
1 Komentar untuk " "

Hello DD,

Selamat Hari Raya wishes to you and all your loved ones. Hope you had a good time with all the delicious, marvellous, scrumcious local food. Boy how I missed your food especially the spicy beef in coconut rendeng

Wayne

Back To Top